O an çok lazımdı en fazla 1 tatlı kaşığı kadar koydum şekerlenen kristalleşen bal kilo yapar mı?
Cevabın nedir?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
6Cevap
- +1 yıl
Bal (eğer gerçekten bal ise !) doğadan bozulmayan nadir ve mucize gıdalardan biridir... Donması ve renk değiştirmesi bazı durumlarda mümkün olmakla birlikte , hava almadığı sürece sağlıklı yiyecek özelliği bozulmaz...
Kararında tüketildiği sürece kilo aldırmaz , aksine günlük enerji ve gerekli mineral ve protein ihtiyacınızın büyük kısmını karşılar...
Cildinizi ve saçlarınızı güzelleştirir (doğal afrodizyaktır), sindirim sistemine ve kan dolaşım sistemine inanılmaz yararları vardır...
1 tatlı kaşığı kesinlikle kilo aldırmaz :)01 Yorumla- +1 yıl
Edit: Şşekerlenmesi (kristalleşmesi) durumunda çok sıcak olmayan suyun içinde kavanozuyla koyarak ; bir süre bekletmeniz eski haline dönmesi için yeterli olacaktır... (Dikkat kaynar su değil , ılık suyun biraz daha sıcağı)... Kaynar su olursa bir çok yararlı mineralin ölmesine neden olacaktır...
Her bal kilo yapar lakin şekerlenen bal kavanozunu sıcak suya koy düzelir ve çok soğuk yerlerde saklama oda sıcaklığında kalsın zira bal bozulmaz
03 Yorumla- Soran+1 yıl
Yani 1 tatlı kaşığı kullandığım o bal şeker sayılmıyor dimi
- Soran+1 yıl
Tamam çok teşekkür ediyorum
Bal şekerlenmez kristalize olur zaten gerçek bal ise belli bir sıcaklığın altında kristalize olmalı her bal olmaz çam ve ağır ballar biliğim kadarıyla olmaz ama çiçek balları olur ve yenir
00 Yorumla- +1 yıl
Bal şekerlenmez orjinalse
00 Yorumla - +1 yıl
Bal her türlü şekerdir zaten kalorisi hep aynı
00 Yorumla - +1 yıl
Benmari erit
03 Yorumla- Soran+1 yıl
Öyle yapacağım ama o koyduğum 1 tatlı kaşığı şeker miydi kilo yapar mı yani?
- +1 yıl
Yok balın içindeki şeker o balın kalorisine bak o şekilde tüket bişey olmaz
- Soran+1 yıl
Tamam teşekkür ederim
- +1 yıl
Yenir damakta erir
00 Yorumla - +1 yıl
1 tatlı kaşığı çok yapmaz diye düşünüyorum
00 Yorumla Donmuştur dogaldır
10 Yorumla- +1 yıl
benimkini yiyorlar
11 Yorumla - +1 yıl
Ölmesinn bos verrr
00 Yorumla
Devamını Gör(6)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba,
Ham bal kullanmanızı tavsiye ederim.
Ham bal; kovandan alındığı hali ile tüketime sunulan doğal baldır. Pastörize ve polenleri tutacak derecede filtre edilmemiştir. Balın doğal bileşiminde B1, B2, B3, B5, B6, C vitamini, enzimler ve antioksidan özellik gösteren bileşenler yer alır. Ancak bu besin öğelerinden bahsedebilmemiz için, balın pastörizasyon ve polenleri tutacak derecede filtrasyon işlemlerine tabi tutulmamış olması gerekir. Pastörizasyon, balın içerisinde doğal olarak bulunan enzimler, vitaminler ve antioksidan özelliğe sahip bazı fenolik ve flavonoid yapıdaki faydalı bileşenlerin azalmasına neden olmaktadır. Filtrasyon balın içerisinde doğal olarak bulunan polenlerin azalmasına neden olmaktadır. Bu sebeple ham balı öneriyorum.
Aynı zaman da ham bal zamanla kristalize olabilmektedir. Dilerseniz bu durumda da ılık suda benmari usulü bekletebilirsiniz. Akışkan forma dönecektir.
Sağlıklı günler dilerim.
Sevgiler.