Vejeteryan olmanın bana zararı olur mu?

Tam aksine sağlıklı olduğu için vegan olmayı düşünüyorum kısa bir süredir. Uygulamaya geçmem an meselesi. Süt ve et ürünlerinin ciddi derecede kolestrole sahip olduğunu ve direkt olarak kanserle alakası olduğunu bilmeyen yoktur sanırım artık.
Ve evet işin canlı kısmına baktığımızda da hem yaşayan bir canlıyı katledip tüketmiş oluyoruz hem de ufak bir yumurtayı örnek vereyim, onun içerisindeki bir canlı eğer gelişimini tamamlasaydı yaşıyor olacaktı. Yaşayan bir varlığı yemek ve tüm besin maddelerini durmadan vücudumuza göndermek ne kadar sağlıklı? Bu bizim vücudumuza çok fazla gelmiyor mudur?
Ben vegan olamam. Ve vegan olmak mantıklı gelmiyor. İneğin sütünü içmem ona ne gibi bir zarar verebilir ki? Ha maalesef ki hayvanlar sağlıksız koşullarda yetiştiriliyor bu onlara zarar veriyor falan ama bununla alakalı benim değil devletlerin şirketleri kontrol etmesi vs gerekiyor. Hayatımdan sütü yoğurtu balı çıkaramam 😬 Ama fazla et tüketiminin zararlı olduğunu biliyorum her açıdan
Valla yalan yok ne ben vejetaryen besleniyorum ne de etrafımda bir tanıdığım oldu. Şahsen eti de et ürünlerini de çok severek tüketiyorum. Açıkçası sağlıksız olduğunu ben de duydum ama hem doğru gibi geliyor hem de bu konuda etin yokluğunun doğru beslenme ile zararsız hale geleceğine dair çok fazla yazı okudum.
Yani bana kalsa ben de zararlı derdim ama uzmanlar telafi edilebileceğini söylüyorlar.
Kolestrol ve iç organ yağlanma durumundan kurtulursun. Ama B12 eksikliği meydana gelir. Bu da unutkanlıktan tut anemiye kadar bir çok rahatsızlığa davetiye çıkarır
Zararlı olduğunu duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum ama binlerce insan öyle besleniyor ve gayet sağlıklı devam ediyor hayatına, sende başarırsın eminim🌸🌸🌸
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Kanserin en büyük nedenlerinden biri anemidir. Bunu doktorlarım bana bizzat söyledi ve özellikle uyardılar yaşlanmak istemiyorsan bol bol kelle paça, kemik suyu çorbası iç doğada hiçbir besin maddesi bu saydıklarımın yerini tutmuyor maalesef... Çok şey yazardım da gerek duymuyorum saçma sapan algılar var beslenmeyle alakalı ve hiçbirini doktorlar önermiyor öyle ki bizim doktorlar sakatat restoranlarından çıkmıyorlar. Acaba bu olayın sebebi mucibesi nedir bunu bir araştır ya da bir onkologa danış istersen 😉
Maalesef ki bu beslenme rutini insan vücudunu “tam” manasıyla besleyemez.
Popüler kültüre mâl olmuş Game Changers ve muadil belgeseller kişilerin içindeki korkuyu ateşleyerek onları aynı zamanda manipüle ederek bu beslenme rutini ve yaşam tarzını propaganda ediyor.
Ancak şunu da belirtmek gerekir ki, vejeteryan ve Vegan beslenmenin prensipleri ve ana hatları, ki bu ana hatlar sadece hayattan hayvansal kaynakları çıkarmak değildir, gayet faydalı ve her insanın hayatına adapte etmesi gereken türdendir.
Yapılan envai çeşit araştırmalar hayvansal kaynaklı , tabii bu kaynaklar kişiye özel ve sağlığını dikkate olarak seçilmeli , besinlerin vücudumuz için elzem olduğunu defalarca kanıtlamıştır.
Diğer bir durum ise, vegan ve vejeteryan temeline dayalı yapıldığı ileri sürülen araştırmalar maalesef ki yeterli değildir, kanıtlanmamıştır. Tabii haklı olarak fikirlerimin dayanaklandırılmasını isteyebilirsiniz, dilerseniz onu da size sağlayabilirim.
şu an ki zamanda vegan'lığı bilemem ama vejetaryen olmakta zorlanacağımızı sanmıyorum. sağlıklı olmak için illaki et yemen şart değil. şu an insanlar istese de et vb.ürün alamıyor. istemediğin bir şeyi yemekte zorlama kendini. bakliyat ürünleri nohut, mercimek vb. gereken ihtiyacını karşılar. vitamin eksiğin olursa takviye edebilirsin ki şu an ki gıdalarda vitamin vb. birşey kalmadı. bir kayıbın olmaz. çocukken et yemen şart et yemeden yaşanmaz algısı vardı. bence ete gerek yok. diğer gıdaları türketir sağlıklı şeyler yersen sorun yaşamazsın.
Vejeteryan olmak sana zararı olmaz.
Lakin gelişme çağında olan bir insana et vermemek oldukça zararlı olduğunu biliyorum.
Pek bir bilgim olmayan konular isterdim ki çok güzel bir anlatım yapayım fotoğraflı gift kullanarak.
İçime sinmedi bu yorum ama benden bu kadar çıkıyor bu konu hakkında.
İyi akşamlar. :D
Ya şimdi vejeteryan olmak güzel bir şey tabii ki aha çok duygusal insanların tercih etmiş olduğu yaşam tarzı diyebilirim fakat sağlık açısından çok zararlı olduğunu biliyorum gereksiz kilo almalar dirençsizlik ve birçok hastalığa sebep oluyor en azından et proteini alman daha doğru olur
gayet sağlıklı bence. şu anki tavuklar şişiriliyor kötü şartlarda besleniyor. büyükbaşlar da aynı şekilde. zaten o et yenmez. ki cidden onların da canı var yazık ya.
Vejeteryan beslenme diyetisyen kontrolünde olursa zararlı falan olmaz. Ama kafana göre beslenirsen zararlı çıkarsın. Diyetisyene gitmelisin.
Tamamı ile saygı duyuyorum bu davranışına. Hiç et yemeyen arkadaşlarım var sağlıklarında bir sorun olmadı ya da ben duymadım
Bir zarari yok hatta faydası var
Ama balık yemeni tavsiye ederim
Murat Kınıkoğlu nu da arastirabilirsin
Ben değilim ve evet zamanla giderek zararlı olur temel sebep canliliğin yasaması için protein sentezinin olması gerek yani protein olmazsa olmaz!
Bir sorun olacağını sanmıyorum, sonuçta aminoasitler sadece hayvansal kaynaklarda yok
Vegan anne babanın çocuğu yetersiz beslenmeden ötürü 1.5 yaşında öldü
Aradaki farkı biliyorum, et yemediğin zaman b12'den mahrum kalıyorsun neredeyse ve beynin besini b12
Süt ürünleri deriyi kalınlaştırır ve yaglandirir, yumurta okey ama fazla yiyemezsin kolestrol yapar, baklagilleri insan vücudu sindirmekte çok zorlanır. Eti 20-30 dakikada sindirirken baklagiller 5-6 saat ve içindeki tüm besinleri ince bağırsağa iletemez ama ette böyle bir sorun yok
Etin yanında zor sindirilen şeyler yersen öyle olur, eti sade yersen hemen sindirilir
Senin sindirimde yavaşlık var o zaman, ben saatte 1 acikirim akfkd
Vejeteryan beslenmeyle kolay kolay vitamin protein vs eksiği çekmezsin. Onlar biraz hurafe.
Aşırı ete düşkün biri değilim ama vejetaryan da değilim etsiz de olmaz ki
Etten nasıl vazgeçerim ki dürüm kebap iskender ve diğerleri
Ama. iyi yapılmış bir pırasa ve karnıbahar yemeği en güzel etten daha lezziz 😄
vejeteryanim et yemem diyen kizlara guluyorum.. sonucta sevgilinin mikini yiyorsun oda et degilmi😅😅
Olur inek gibi ot yiyip durmayın et ya da tavuk çok lezzetli
Bilmediğin şeyi seçmek ne kadar mantıklıysa sennde yaptığın o denli mantıklı
Hayatımda hiç et yemedim , küçüklükten gelen bi tiskinme var
Bir insan nasıl et yemeden durabilir yaa 🙂
Öncelikle merhabalar,
Vejetaryen beslenmek, zararlı olmak bir yana oldukça sağlıklı bir beslenme şekli.
Yani vücudunuz için iyi bir şey yapıyorsunuz. Bu beslenme tarzını etik sebeplerle seçmeniz de ayrıca güzel bir durum. İşin sağlık boyutuna gelecek olursak ne kadar az hayvansal gıda tüketirseniz vücudunuzu o kadar az kolestrole maruz bırakırsınız. Aynı zaman da vücutta toksin birikimini daha da azaltmış olursunuz. Bitkisel beslenmenin sindirim süreci vücutta daha kısa süreceği için enerji seviyeniz de daha iyi olacaktır. Hatta vejetaryen olmaktan daha da güzeli var ki o da vegan yaşam. Madem bir canlıyı yemek size yanlış geliyor ki bu çok yerinde bir düşünce o halde tüm hayvansal gıdaları hayatınızdan çıkartarak yukarıda da saydığım sebeplerde ötürü hem vücudunuzu daha sağlıklı bir hale getirebilir hem de ruhsal anlam da kendinizi çok daha iyi hissedersiniz.
Özetle vejetaryen beslenmek sağlık anlamında size en ufak bir sorun çıkartmayacaktır. Çok güzel bir karar almışsınız ve bu kararı ilerleyen süreçte bir tık öteye taşıyıp veganlığı seçerseniz hem kendiniz hem sevimli dostlarımız hem de Dünyamız adına harika bir seçim yapmış olursunuz.
Sevgiler.
Değerli görüşünüz için çok teşekkür ederim 🌸 Fakat veganlık yapabileceğim bir şey değil maalesef. Bunu hayatına geçirenleri takdir ediyorum gerçekten ama doğal seçilim sürecinde bir şekilde hayvansal gıdalara yönelmişiz ve yüzyıllardır vücudumuz bu beslenme şekline alışmış. Yani eksikliği herhangi bir soruna yol açmaz mı? Faydaları olduğu gibi zararı da olmaz mı bilemiyorum hala daha emin olamıyorum 😇