alevi olup türkçü olamazmıyım bunlar çok kfamı karıştırıyor
Cevabın nedir?
Allah (cc) 1 kitap indirdi yeryüzüne (islam için), Allah (cc) 1 Peygamber belirledi yeryüzünde (islam için), Peygamber Efendimiz (SAV) tek bir dini tek bir ağızdan tek bir şekilde anlattı bu yeryüzünde (islam)
hiçbir mezhebi tanımıyorum. hele hele cami bizim iibadet yerimiz değldir deyip te , kendierine farklı isimde ibadethane açan bir mezhebi asla tanımıyorum. Peygamber efendimiz camide ibadet etti. bu dinin mabedi burasıdır dedi ve uygun gördü. Vahiyler yolu ile de Allah (CC) buna onay verdi. verdi ki cami kaldı.
lakin ne varki Alevilik ve diğer mezhepler konusu asla bitmeyecek olan bir çatışma haline dönüştürüldü. farklı konularda aleviler çeşitli kesimler tarafından düşman ilan edildi. Aleviler tarafından koskoca Müslümanlık Devleti düşman ilan edildi. dedim ya bu asla bitmicek. ama ne varki , dini değiştiren , geçmişten gelen kimler vvarsa , topyekün hesabı görülecek Adab-ı mahşer de. Allah topunun belalarını versin. yattıkları yerde rahat bulamasın inşallah , peygamberimizden sonra bu dinin değişime uğramasına sebep her kim varsa
bu arada , bunlar benim kendi düşüncelerimdir. rahatsız olan varsa böyle bir sitede durmasın. kendi fikirlerinizi beyan ediin. düşüncelerimden dolayı benimle çatışmaya girmeyin. saçma olacaksınız.20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Alevilik kıldan ince kılıçtan keskin bir yoldur. Bu yolu her yiğit süremez sevgili arkadaşım. Hakkın hakikatı bu yolda saklıdır. Her meshebe saygılı olmayı bilir ve öğrenirsin yalnız asla ağıza sakız yapılacak bir konu değildir. :)
110 Yorumla
Çorum ve Sivas katliamları geçmişte kaldı. Bu konu ile ilgili yeterli araştırma yaparsan olayların arkasında başka güçlerin olduğunu görürsün. O dönemde tutuklananların ifadelerini oku bence. Hem alevi hem de Türkçü olabilirsin ülkücülerin arasında bile aleviler bayağı var. Türklerin bir araya gelmesini istemeyenler sizi diğer Türk kardeşlerinizden uzaklaştırmak için aaaa onlar geçmişte şunu yaptı derler. Böyle insanlara inanma bu ülkede çok fazla bölücü var ve bunlar özellikle Türklerin içindeki alevileri kendi taraflarına çekmeye çalışırlar senin yanın ezilenlerin yanı diye. Türk ve Türkçü olmak bir şereftir. Alevi de sünni de ikisi de müslümandır ve kardeştir.
50 Yorumla
O bunu dısladi bu onu istemedi senelerdir "sucu" bucu " diye ayrım yapıldı uyanın artık
Aynı topraklarda avrupalinin kilise ye girmesine "evet sana da saygimiz var " diyorsak senelerdir aynı toprağı paylaştığımız vinsanlara bişey diyemeyiz onlarda bize aynı şekilde. ..
Ben yahudi de olabilirim veya Budist de .
Bu insanları birbirine düşürmeyi gerektirmez
Dünyaya renk katan insanlarin dusunceleridir10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
54Cevap
+1 yılalevi olmak neden kötü birşey olsun ya. insanların bu algıyı yaratıp bazı kesimlerin de bu algıya inanmaları gerçekten çok acı birşey. sen alevilerin kimler olduğunu ne demek olduğunu biliyor musun da kafan karışıyor anlamadım. bence bilgi edinirsen kafan karışmaz. alevi olmakla kötü birşeyi aynı cümlede duymayı bir alevi olarak kesinlikle kabul etmiyorum. sonsuza kadar da kabul etmeyecegim.
70 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkötü bir şey değil ama aleviler müslümanlardan nefret ediyor ben türküm müslümanım. Geçmişte olanları ben yapmadım dedelerimin alakası bile yok bu durumda ne suçum var... işte bunu dikkate almayıp kötü düşüncede olan alevileri sevmiyorum yoksa diğerleriyle bir sıkıntım yok saygılı olalım tamamdır
51 YorumlaAlevilik türkçülük falan bunlar çok ayrı şeyler kardeşim biraz araştırın öğrennin bir şeyleri. Alevilik bir mezhep değildir şiilerin bir koludur tarikat gibi yani. bu türk türkçü olmana engell değildir genel olarak alevi olmak kötüdür ama hele ki günümüzdeki cahil alevilere bakacak oluyrsak camiyi kabul etmeyen namazı kabul etmeyen alevi mi olur? alevi hz. Aliyi seven ona bağlı demektir hz. Ali namaz mı kılmyıordu saz çalıp oynyuor muydu
111 Yorumla- +1 yıl
Sen önce bir tipine bak Türkmenlere Azerilere gerçek Türklere benziyor musun ondan sonra Alevilere laf et ve Türk milliyetçisi takıl.. Alevi inancında herşey kalpte ayrıca Alevilerde secde eder cemlerde. Anadolu Alevileri yani KIzılbaş Türkmenler peygamber torunlarının kafasını kesip İSlam öncesi Arap geleneklerinin yüce Tanrı tarafından bildirilmediğini çok iyi bilmektedir. Ayrıca Anadolu Aleviliğinin Şiilikle Ehlibeyt sevgisi dışında benzerliğide yoktur.
- +1 yıl
@nevermind2015 Yavuz Selimin haklı olarak katlettiği aleviler kimlerdi? şah ismaile destek veren türkmen aleviler isyancı aleviler bugün ki aleviler de onlardır hadi yallah
- +1 yıl
Gerçekler acırdır 24 Türkmen boyundan 17 si KIZILBAŞTIR. Bugünkü İranın yarısı Azerbeycan Türkiye Irak ve Suriyedeki Türkmenler olarak. Sizler gibi Türk milliyetçiliği yaptığı sananların çoğu Laz , Gürcü , çerkez , rum , ermerni , arnavu , boşnak, pomak , arap vb. siniz. Birazcık tarih okuyan bilir. Evet Yavuz babasını bile astırmış Türkmenleri devletten sürmüş hain Bektaşiler ( sizler gibilerin yüzelli iki yüz yıl önceki haliniz yani ) Kürt aşiretleri ve yabancı askerlere hırvat vb. Türkmenleri katelettiniz. Bugünde utanmadan Türklük taslayıp bizim tarihimize sahip olmaya çalışıyorsunuz. Kendiniz Türk olmadığı halde Kürtleri aşağılıyorsunuz. Bu ülkede Türkçülük yapabilecek tek toplum bugüne kadar soylarını , inanlarını muhafaza etmiş KIZILBAŞ TÜRKMENLER dir. Ama Kızılbaşlar evlilk dışında hiçbir zaman insan ayrımı yapmazlar sizler gibi aslını inkarda etmezler.
- +1 yıl
@nevermind2015 Çepni Türküyüz atalarımızı ceddimizi biliyoruz çok şükür karadenizin çoğunluğu çepni türküdür karadenizin anadolunun müslümanlaşmasını hızlandırmışlardır. aleviye laf anlatacak değilim hz. Ali efendimiz bunların hesabını soracaktır atatürkün fotoğrafı önünde secde etmenin hesabını soracaktır namazı inkar edip saz çalıp oynamayı ibadet sayanlara hesabını sopracaktır o Allahın aslanı
- +1 yıl
Eminim öylesin bütün Karadeniz çepni Türkmeni zaten :))) , Çepni Türkmenleri özellikle Ege , Gaziantep , K. maraş Ordu, Giresunda v. b. halen Kızılbaş kimliğini devam ettiriyor. Boşuna aslınızı inkar etmeyin tipiniz uzaktan yakından benzemiyor kendinizi kandırmayın.
- +1 yıl
@Arzu___ Yanlış çok az kişi asimile oldu onlarda yüz yüz elli yılı geçmez. Karadenzliler oranın yerel halkı Kızıllbaşlar ordu , samsun , giresun, gümüşhanede hatta trabzonda 6 köy var sanırım inançlarını koruyorlar.
- +1 yıl
Senden sapkın kimse yok Aleviler kendi dilleri ile Tanrı ya ibadetini yapıyor herşeyin bir bedeli vardır yüce Rabbimde bu yaptığın hakaret küfürlerin karşılığını sana ve senin gibi asimile olmuş aslını inkar eden kişilere verir hiç şüphem yok.
+1 yılOlabilirsin kardeşim mesele değil hatta kürt olup laz olup atesit yahudi şamanist olup Türkçü de olabilirsin. Türkiyedeki Türkçülük anlayışı ırksal ya da dinsel bir kökenden çok bir kültürel temele dayanır. İnatla ve ısrarla bunu ırkçılıkla dna ile genlerle inançlarla açıklamaya çalışanlara inat bu böyledir ve böyle kalmaya devam edecektir.
01 Yorumla- +1 yıl
Alevilik anlayışının temelinin (anadoludaki) kökeninde Safevi Hükümdarı Şah İsmail vardır. Hatta bugünkü Şaha gidelim deyişlerinin temelindeki şah Şah ismaildir. Safevi askerleri savaşlarda kırmızı serpuş (başlık) taktıkları için kızılbaş deyimi aleviler için o günden beri kullanıla gelmiştir. Safeviler ise Türk devletidir. İç Anadoludaki alevilerin (çorum, kırşehir, yozgat, konya, karaman, hatta mersin adana, Tokat) çoğu zaten Türk milliyetçisidir.
+1 yılTürkçüler alevileri katletti marasta Çorum'da sivasta. Gerisini sen düşün
35 Yorumla- +1 yıl
Sen kendini nereye ait hissediyorsab osundur
- +1 yıl
@Arzu___ ülkücüler de arapçı zaten bu neyin kafası? alevilikte ırk ayrımı diye birşey mi var? pir sultan'dan bir dörtlük desem bilmezsin şah hatayi desem tanımazsın anan baban alevi diye kendini alevi zannediyorsun.. çorumda maraşta alevi bebeklerini ağaca çivileyenler de türktü git onların kılıcını çekmeye devam et milliyetçilik yapan alevi sonuna kadar dışlanmayı hak eder mezhepçilik yapan kürt de öyle aleviyle kürt birbirini anlamazsa devlet ağızlarına sıçsa haklıdır
- +1 yıl
Sen burada kürtcülük yapma Ben ülkücü degilim Türkcüyüm o sivas corum maras olaylarinda dinciler vardi! Simdi hepsi Akpde kanitlarda var kürtlerin hepsi doguda Akpye oy veriyor
Sah ismail kim biliyomusun benim sahim Sah ismail şafii kürtleri kazanlara atmisdir iyide yapmistir
Kürtler yavuzla birlik olup Türkmenleri katletmisdir
O yüzden Sah ismaili senden iyi tanirim
@DengêAzadi
Yok yahu Alevi de olsan çerkezde olsan lazda olsan fark etmez önce insan olmak gerekli gerisi fasa fiso
tabi bu Aşırı sagcılara dikkat onlar farklı düşünür.20 Yorumla
+1 yılBen de aleviyim Bende Türkçüyüm kürtler genelde böyle deyince beni alevilikten aforoz etmeye çalışıyorlar kanma onlara
40 Yorumla
+1 yılTabiki olabilirsin. Memleket sevgisiyle dinin bir bağlantısı yok. Biri sana böyle birşey falan söylediyse takma kafana
20 Yorumla
+1 yılAleviler hristiyan değildir. Alevi lerde namaz kılanı var kılmayani var, Müslümanlarda namaz kılanı var kılmayani var. Aleviler de müslümandir. Allah'ın birliğine inanirlar Hz. Muhammed i peygamber olduğunu kabul ederler. Hz Ali'yi de damadı olduğu için, ona da saygı duyarlar. Alevilik Hz Ali'yi peygamber görüp ona tapmak değildir.
00 Yorumla
+1 yılBe mhpliyim diyosunki aleviyim bu çok boş bir terim ne alevisisin buna göreiişle değişir alevilerin % 65inden biraz daha fazlası türk kökenlidir geriye kalan % 30-35 arasındaki alevilerde ya ara alevisidir ya da kürt alevisidir. türkmen alevilerin türkçü olması çok doğal mesela atatürk gibi atatürkte bir bektaşi idi. ama bir kúrt alevisj asla türk değildir en büyük Türk düşmanlarıdîr türkmen aleviker candîr gerisi umurumdada değil
00 YorumlaAlevi olmak kesinlikle ayıp bir şey değil, sunni neyse alevide onun gibi normal karsılanması gereken bir mezheptir. Alevi mezhebinden olupta ülkücü olan insanında vicdanından, karakterinde, düşüncelerinden şüphe ederim.
40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAlevilik nedir önce ona bir karar verilsin. Bilelim de ona göre konuşalım. Çeşit çeşit alevi dernekleri var, hepsi aleviliği farklı anlatıyor.
Kelime manası olarak alevi tabiri sünnilere yakışıyor. Doğrusu sen sünni ol.00 YorumlaAleviyim deyip de "Camiye girmem ve aleviyim." demek bana komik geliyor. Zaten ben öyle bir insana da Alevi gözüyle bakmam. Herkes kafasından din, Alevilik uyduruyor.
16 Yorumla- +1 yıl
Ülkeyi soyanlar katliamlar yapanlar camiye giriyor , Cemevinde ise razılık var birbirinden razı olmayan , yalan söyleyenler , zina edenler , dedikodu edenler , hırsızlar vb. giremez.
- +1 yıl
@nevermind2015 İyi Cem evindeki insanlara camide ihtiyacımız var. Neden bu insanlar camileri boş bırakıyor? Bir olmak yerine ayrı olmak çok mu güzel?
- +1 yıl
Siz cemevine gelin daha 3 5 yıl öncesine kadar camilerde Hz. Aliye küfrediliyordu , Yezit Muaviye övülüyordu. Hemde Türkçe ibadet etmek varken neden Arapça ibadet edeyim camiye gidenlerin cok büyük bölümü okuduğu duanın Türkçe anlamını bile bilmiyor. Bütün dini kitaplar yalan söylemeyin hırsızlık yapmayın adam öldürmeyiz zina etmeyin kul hakkı yemeyin der keşke oralara bunları yapanlar alınmasa ve Türkçe olsada bizde gitsek.
- +1 yıl
@nevermind2015 Haklısın. Camideki yavşak sayısı çok fazla. İşte sizin gibi güzel insanların böyle camiyi o tarz insanlara bırakmamasını isterdim. Ben gittiğim her camiden kovulmuş bir insanım mesela. Her cami olmasa da çoğundan. yezid benim lügatımda hakaretler arasındadır. Öyle camiye gidip kendine Müslüman olup da Hz. Ali Hz. Hüseyin Hz. Abbas gibi mübarek insanlara laf edip 12 imamı saymayıp bilmeyip de ehli sünnet hakkında bilgi sahibi olmayanı da Müslüman Mümin gözüyle bakmıyorum. Cuma günü dolar cami bayram da dolar o zaman bu zaman dolar böyle Müslümanlık olmaz zaten. Ramazanda biri karşısında yemek yese sayar söver Muharrem hakkında bilgisi yok. Senin Peygamberin Muharremde oruç tutmuş senin haberin yok. Çok var böyle. Bunları zaten sindirmek lazım.
- +1 yıl
Haklısın herkes sizin gibi olsa keşke ben camiyede gittim çocukluk dönemimde mahalle baskısı ile herşey kaplte Kuranda yazanları karakterine yansıtmakta
- +1 yıl
@nevermind2015 Yani abi hani ben kimseye düşman değilim tanımadan. Lakin Aleviyim diyen Alevi gibi değil Müslümanım diyen yezidin önde gideni. Hepimiz kardeşiz dostuz ama düşman gibi birbirimizi yiyoruz.
bende aleviyim ve gurur duyarım alevi oldugum icin. hiç kafan karışmasın. aileni dinle annene babana danış başkalarının kafanı karıştırmasına izin verme.
20 Yorumla
+1 yılaleviliğin ne demek olduğunu eminim hala tam anlamıyla bilmeyen bir çok insan var o yüzden kötü bir algı oluştu benim enişten namazında niyazında adam ama aleviler için cenabetler belden aşağı yıkamazlar diyo
10 Yorumlaolabilirsin unutma bizim kitabımızda türk kürt diye ayrım yok her müslüman baştacıdır :)
20 Yorumla
+1 yılumarım, okursun, kendini geliştirirsin ve bir gün sorduğun bu sorudan utanırsın
31 Yorumla
+1 yılBunun onla ne alakası var türküm diyebiliyorsan türksün
20 Yorumla
+1 yılKötü olan bir mezhebe bağlı olmak çünkü allah açıkça mezheplerin islama zarar verdiğini ve yasakladığını söylüyor zaten tek kaynak kurandır
00 Yorumla4 kapı 40 makamı öğrenmek ve yaşamak için çabalarsan sorunun cevabını bulursun.
10 Yorumlaİkiside bir birlerine zit gorusleribar ikisini secmen safca olur
Mesela yahudi ve muslimanlik birbirlerine yakin ikidin ama birbirlerini yannisliyan goruslere sahip ikisini secmek olmaz00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAleviler daha insanlar bence, biz sünniyiz, ama ben beğenmiyorum
40 YorumlaAlevilik türklüğe en yakın mezheptir. sorduğun soru saçma
10 YorumlaBende Aleviyim ve Türkcüyüm Atatürkcüyüm yabdimiz suc degil dogru yoldayiz
10 YorumlaAlevilik bir inanış , türkçülük milliyetinden gelen bir ideoloji tabiki ola bilirsin
10 YorumlaOlabılırsın. Hiçbir inanc sıyası görüş mensubu olmayıp insan da olabilirsin. Bunlrın artık gecılmesı gereklı
00 YorumlaAsıl alevi olduğun için Türkçü olmalısın. Nedenini açıklarım ama burada topa tutarlar beni o yüzden girmiyorum detaya. Ülkücü olma ama Türkçü ol.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılArkadaşim kürt alevi mhpli
Sen hem kürt hem alevi nasıl mhplisin dedim.
Akpyi sevmiyorum. Terörist te değilim dedi. Bunu herkes soruyor ama ben vatanımı seviyorum. Diyor olabilirsin tabi ki00 YorumlaNihat Çetinkaya nın - Kızılbaş Türkler ktiabını okumanı tavsiye ederim... Oku ve bilinçlen.
10 Yorumla
+1 yılBöyle bir soruyu sormuş olman ne kadar geri kalmış bir ülke olduğumuzun göstergesi.
10 Yorumla
+1 yılHadiste diyor: “Ümmetim yetmiş iki fırkaya ayrılır, onlardan sadece biri kurtuluş ehlidir.” Hak mezheplerden birini benimsemek gerek.
09 Yorumla- +1 yıl
Hak mezhebi sen mi belirledin ya da Işıdciler , Emevi zhiniyetimi belirledi.
Biz Türkmeniz oğuzuz , Peygamberin torunlarını kesenlerin uydurduğu çoğu eski Arap geleneklerini din diye hiçbir zaman belirleyip sizlerin deyimiyle münafık kafir olmayacağız tanrıya şirk koşmayacağız. - +1 yıl
@nevermind2015 Zaten onlar uydurmadı kaldı ki ben Terörün her türlüsüne lanet ediyorum. Şirk en büyük günahlardandır zaten Allah korusun.
- +1 yıl
Uydurma diye bir şey yok ortada. Ehli sünnet mezheblerine inanıyorum. Vahhabilik şiilik vs yanlış bence.
- +1 yıl
Ehli sünnet mezheplerinin doğru olduğu nerede yazıyor Tanrı mı buyurdu :))
- +1 yıl
@nevermind2015 Tanrı değil Allah diyeceksin. 99 ismi var. Namaz ve oruç yoksa camide ibadet yoksa hak mıdır sence? Hz. Ali camide vefat etti diye camiyi gidilmiyor. Ona bakarsan Hz. Osman da Kur'an başında şehit edildi. Kur'an okunmasın mı? Allah bizi doğru yolda olanlardan eylesin...
- +1 yıl
Hz. Ali cami de şehit edilmedi bu bir Ehlibeyt soyu yezit ve sülalesince katledilmiş kurtulanlar Horasana Türkmenlerin içine kaçmış zamanla. Aleviler cemevinde salat (namaz, secde ) ederler. Hz. Muhammed döneminde cami yoktu mescit tarzı ibaet yeri vardı ilk cami Emeviler tarafından yapıldı buralarda peygamber soyuna sürekli küfürler edildi Aleviler bu yüzden gitmez ayrıca Türk toplumunun eski inançları ile akılla bilimle yoğrulmuştur Alevilik. Bütün kitaplarda adam öldürme , yalan syleme , hırsızlık yapma, zina etme , dedikodu etme vb. yazar namaz dada bunlarla ilgili şeylerin arapçasını okuyorsunuz ama çoğunuz bunu bile bilmyor Alevilik bunları karaktere yansıtmaktır. Oruç ise gelmiş geömiş bütün peygamberlerin tuttuğu Muharrem ayında oruç tutarız 12 gün kurandada sizden öncekilere farz kılındığı gibi yazar yani muharrem ayı kast edilir. Ayrıca hızır orucu vardı Ramazan ayındada 3 gün oruç tutulur. Hatta anneannem her perşembe oruç tutardı peygamber tuttuğu için. TANRI biliyor kim doğru
- +1 yıl
@nevermind2015 alevilik şiiliğe mi giriyor?
- +1 yıl
@nevermind2015 Tabi namaz ve oruc bizden oncekilere de farz kılındı Allah'a şükür ben biliyorum surelerin anlamını ben de okunan Cemaatle namaz kılmak sadece Ümmed-i Muhammed'e de farz olmuştur Allah en doğrusunu en çok bilendir Cuma namazının onemi ile ilgili pek çok hadis mevcuttur
- +1 yıl
@nevermind2015 dostum sen ayrıca siyasi konusuyorsun emevi falan. Ben dini konusuyorum.
Ilk once kafada din ile irkin ayrimini yap gecmisteki turkiye uzerindeki cirkin oyunlari dusunme humanist ol karari verecek olan sensin
00 Yorumla- Diğer konusunda 449 cevap paylaştı.
+1 yılben mezhep tanımadığım için sorun yok. sende insansın herkes insan gözümde.. ayrıştırıcı olan bu mantaliteye karşıyım..
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu nasil soru anlayamadim? Bende aleviyim ve türküm. Türklükle ne alakasi var?
40 Yorumla
+1 yılAlevi olup türkçü olabilirsin. Ama aleviliğin öğretisinde türkçülük kürtçülük gibi milliyetçi yönelimler yoktur.
20 YorumlaYanlış düşünce.. Alevi olup Türkç olan çok fazla.. Arkadaşlarım mevcut..
10 Yorumla
+1 yılalevi olmak türkçü, lazcı, kürtçü, vb. hiçbirşeye engel değildir. biri mezhep biri görüştür.
00 Yorumla
+1 yılHayır kötü birşey değil kimseyi alevi olmasıyla yargılamam
20 Yorumlainsanların önüne o kadar çok kavram atıyorlar ki kafanın karışması normal..
00 Yorumlaya olur tabiki böyle saçma seylerle kafanı karıştırıp yorma. bunlar fitne
00 Yorumla
+1 yılBal gibi olursun... Aleviler aslen öztürk türler... bundan asla tereddüt duyma
20 Yorumla
+1 yılAlevi bildiklerimin çoğu chpli oluyorlar
Türkçü olmak için Türk olmak yeterlidir14 Yorumla- +1 yıl
Hayır kardeşim Türk olmak değil Türk hissetmek yeterlidir. Ne mutlu Türk olana değil Ne mutlu Türküm diyenedir o yüzden.
- +1 yıl
Türk olmayanın hevesi geçicidir ama
Yoksa oğru diyorsunuz - +1 yıl
Türk değilsiniz demek istemedim. Yanlış anlaşılmasın.
alevi olmak kötü birşey değilde insanları alevi sünni türk kürt ermeni diye ayırmaya edecek küfür bulamıyorum!!!
10 YorumlaTürkçü olmana din hiç bir şekilde engel olamaz ki. İstersen beyaz peynire tap. Önemli olan ırkın gerisi boş. Tengri gecene kut eylesin.
00 YorumlaAlevi demek Hz Aliyi sevmek demekdir.. Her müslümanda Hz Aliyi sever
10 Yorumlaalevi arkadaşlarım var iyi anlaşırım. ramazan orucu ve cumaya gitme dışın da pek farkımız yok
10 Yorumla
+1 yılAlevilerin amacı ney anlayan var mı yaptığı ibadetler kuranda yok hz. Ali de yapmamış neye dayanıp neye göre yapıyorlar
00 Yorumladin ve mezhep farklılık gösterir ama millet daha spesifik bir olgudur kendini Türk hissediyorsan neden olmasın :)
00 Yorumla
+1 yılAlevi kimliğiyle ezilip Türk kimliğiyle ezmek isteyen bir yavrucak :(((
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhayırrr kötu bısey degıll ınsan olmak yeterlıı bazen bana soruyoarl alevımsın sunnımı dıye türkum müslumanım dıyorumm takma böyle seylerıı
10 Yorumlahayır onyargılarınızı asın artık at gozluklerınızı cıkarın
10 YorumlaAleviler zaten en Türkçü kesimdir
40 Yorumla
+1 yılKIZILBAŞIM sıkıyosa yargilarlar.
56 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Aynı şey değil tama olarak Kızılbaş Türkmenler için kullanılır Arap alevileri bektaşi ler v. b. için kullanılmaz
- +1 yıl
@nevermind2015 kizil baslar osmanli soyundan tek fark bu yeni cerilerin soyu
- +1 yıl
Gidip biraz tarih araştır 24 oğuz boyunun 17 si KIZILBAŞ tır. Türkmenlerin kendi devleti vardı SAFEVİ bugün İranın yarısı ve azebeycanda halen SAFEVİ devletinin etkisi mevcuttur. Ottoman ( Otman bey den gelir ) Osmanlı değil bunlar Yavuz Seim sonrası oldu. Yavuz Türkmenleri yani kızılbaşları devletten dışladı. Yeniçeriler bektaşi dir yani Anadolunun yerel halkı ama günümüzde büyük bölümü sünni dir. Kızılbaşlar da ocak sistemi vardı. Günümüze kadar soylarını korudular.
- +1 yıl
@nevermind2015 ben arastirdim sen rahat ol
Kötü birşey değildir asıl aleviler Türktür zaten
60 Yorumla
+1 yılBende aleviyim. Kötü değil
70 Yorumlaosman öztunç da benim bildiğim alevi ülkücülerden
41 Yorumla- +1 yıl
Bende öyle biliyorum. Yanılmıyorsam Tokat alevilerindendir kendisi.
+1 yılNekadar şanslı olduğunu bil yeter.
20 Yorumla
+1 yılOlursun, zaten en iyi Türkçüler alevidir.
20 Yorumla
+1 yıltabiiki kötü bir şey değil
20 YorumlaAlevi öz ve öz Türktür. senin kafan iyice karışmış
10 Yorumla- Devamını Gör (12)
Devamını Gör(57)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?