İnsülin direnci olup bu direnci kırananınız var mı? Nasıl kırdırınız? Bilgilerinizi paylaşır mısınız?
Şimdiden teşekkür ederim. Sağlıklı ve huzurlu günler dilerim.
Şimdiden teşekkür ederim. Sağlıklı ve huzurlu günler dilerim.
çok zordur insülin direnci kırmak
uzun yıllar sabır gerektıren dıyetler ve ıyı bır sporla kırılabılır ancak
pankreastan fazla seker salgılatan butun gl yıceklerden uzak durmak gerek
Yorumunuz için teşekkür ederim.
Sumak çayı içiyorum
Merhaba, Evde sumak var ama baharatcıdan sumak çayı diyemi almamız gerekiyor?
O sumağı kaynamış suda 5 dk bekletmeniz yeterli :) Bende yeni başladım çok faydalıymış
Mutlaka bende deneyeceğim sumağı inşallah şifa olur, bilginizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın.
Geçmiş olsun iyi günler
şeker tüketmemelisin
Merhaba, bunun dışında ek bir şey yaptınız mı? Bu ara yorumunuz için teşekkür ederim.
Rica ederim :) ben 3 ay gibi bir süre tüketmedim ve geçti ama bunun yanında suyunu bir şişeye doldur ve çubuk tarçın at öyle tüket şekeri düzene sokuyor çubuk tarçın
Çubuk tarçını mutlaka deneyeceğim, bilginiz için çok sağ olun. Sağlıcakla kalın.
Cevap
4Cevap
şekerli yiceklerden uzak durmalısınız
Yorumunuz içi teşekkür ederim.
Kaç çıktı insülin hormonun?
Şu an elimde yok tam hatırlamıyorum ama bana yüksek denildi, bir sendrom olduğunu ve kırabileceğimi söylediler bir de hap verdiler onun dışında kilo yüzünden olduğunu söyledi doktor. Sanırım kilomu verirsem geçicek. Bu soruyu da benim gibi olan neler yapmış diye sormak için sormuştum.
İlaç artı beslenme tarzını değişip zayıflarsan düzelir.
Sizin de dediğiniz gibi doğru diyorsunuz, yorumunuz için teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın.
beyaz unlu gıdalardan ve tatlılardan uzaklaş mutlaka.
Tavsiyenizi dikkate alacağım sağ olun.
akşam 8den sonra birşey yememen lazım bir de.
Yüksek tansiyondan mı bahsediyorsun?
Hayır.
O zaman bilmiyorum, geçmiş olsun.
Teşekkür ederim, sizde sağlıcakla kalın.
kıramazsın
Bu bir sendrom kırabiliyorsunuz yani doktorum öyle dedi. Bu kadar kesin konuşmanız ilginç belki sizde ki durum farklıdır, yorumunuz için teşekkür ederim.
O ne oluyor
metabolik sendrom olarak bilinen insülin direnci, insan vücudunun kaslarında, yağında ve karaciğerde bulunan hücrelerin insüline doğru şekilde tepki vermediği ve bu nedenle enerji için kandaki glukozu kullanamadığı durumdur.
Kaynak:https://www. acibadem. com. tr/ilgi-alani/insulin-direnci/#genel-tanitim
Pankreas, kanda artan glukoz seviyelerini telafi etmek ve hücrelerde oluşan direnci kırmak için sürekli daha fazla insülin üretir. Bu da zamanla kan şekeri seviyesinin yükselmesine neden olur.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?