Fotoğraf atmayacağım ıcın cızdım omurgam böyle arkadaslar bel çukurum daha içte annemdenve anneannemınde otele genetik gıbı bısey cok taktım buna cıddı sorun olabılırmı?
https://i.hizliresim.com/jz34LL.jpg
https://i.hizliresim.com/jz34LL.jpg
Barfiks' demirinde düzenli bir şekilde asil plates yap ve ellerini senden 1 metre yükseklikteki yere yetişmeye çalişip elma topluyor gibi dokundurmaya bak. dik oturmaya çaliş veyatta genelde sandalye basında oturuyorsan bel destekleyici şeyler koy sürekli düz oturmaya calis yani zamanla düzelicektir öyle çok bir gariplik yok fakat biraz fazla içerde bel cukurun ama dert edilcek birşey değil sadece önlem alman yeterli olucaktır.
Peki teşekkürler
dediğin gibi genetik annenlerde bir sorun oldumu bu zamana kadar onlarda olduysa ilerde sendede olur o yüzden doktora gitmelisin bir film cekilip bakılır ilerde zararı var mı diye ona göre bel için spor programı falan verilir veya ameliyat falan yapılabilir.
Onlarda sorun yok
sen yinede bir görün genetikse yapacak birşey yok :)
Buna tıpta skolyoz yani omurga eğrili deniyor. Öne doğru eğil, biri de fotorafını çeksin yandan, eğer sırtın simetrik değilse skolyozun var demektir. Ortopediye git, omurga röntgeni isteyecekler. Kontrol altında tutulmalı, ilerlerse ameliyat felan gerekebilir
Ameliyat şartı mı ondan önce gecmesi ıcın ne yapabılırız simetrik olup olmadıgını nasıl anlarız
Eğer sırtında bir kısım çıkıksa anlarsın, dereceleri var 10-20 kontrol altında 20-30 korse takmalı 30-40 ciddi gözlem 40 üstü ameliyat gerekebilir
Senin durumunun ameliyatlık olduğunu düşünmüyorum büyük ihtimalle 10-20dir ameliyatlık hale gelene kadar keesssin farkedersin korkma
En iyisi röntgen çektirmek cok sağol cok yardımcı oldunuz
Bu onuda yardımcı olabilirim fizik tedavi ve rehabilitasyon okuyorum
Bu durumda ameliyat sart mı? Biraz kilomda var bu konut etkilemiş olabılırmı? Egzersiz önerebilrmisin
Doktora gittiğimde rontgenmı çekecekler sadece
İstanbul'da hastane önerebilirmisin
En fazla 2 hafta içinde gidicem bir ücret gerekli mi ona göre yanıma para alıcam
Farketmez en çabuk nerde olursa
Devlettede röntgen çekerler mi özelin ücretlerini biliyorsan yazırmısın bu arada cok cok teşekkürler
Çok teşekkürler içimi rahatlattım biraz:)
Cevap
26Cevap
Çok takma ağrı yaşamıyorsan sıkıntı yoktur. Omurga düzeltici hareketler var çok fayda sağlıyor tavsiye ederim.
ilgiliforum.com/.../...l_hareketleri_resimli_1.jpg
Bende netten araştırmaya çalışmıştım ki doktora gitmeden öğrenebileceğin bir konu değil ama bu konu hakkında omurga eğriliğini örnek olarak verebilirim duruştan kaynaklanan birşey miş. En doğrusunu doktordan öğrenebilirsin.
Ameliyat olmam ya dimi:(
İnş ciddi bişey yoktur ya
Tabi kızım omurga egriligi dislerin kaymis olabilir doktoea gitmelisin omurganin genetigimi olur haberlerde gormustum bir kizdadavarmis annesi farketmis farketmse kotu sonuclar olcakmis gitmeslin zaman kaybetmev
Korkutma ya :/
Hafif bir kamburluk var gibi ama bu kamburluk artık çok yaygınlaştı daha çok doğru düzgün oturmamaktan kaynaklanıyor ya da boy uzun olunca
Çık oturmuyorum ya ondan belki
evet dik oturmamak önemli hafifte boy uzunsa ondan dolayı.. Bence tabi düzeltilse daha iyi olur.. Ama çok var diye biliyorum böyle sorunu olan kişi
Boyum 1.75
bak boyunda uzun işte hem boy uzun hem oturuş bozukluğu çok etkili.. bendede var aynısı hafiften... yolda yürürken falan dikkat et derim bazen farkına varmadan çok kambur yürüyor olablrsn
Teşekkürler:/
rica
Bendede aynı kardeşim. Benimde bel çukurum daha içte ama şuana kadar bir sıkıntı yaşamadım.
Teşekkürler
Sorun değil genetik çok rahatsızsan beyin cerrahına uğra
Derken ya ben burada korkuyorum sen dalga geçiyorsun
Dalga geçmiyorum. Sağlıksal bir problem yaratmaz, ama görüntüden çok rahatsızsan beyin cerrahı tarafından ameliyat edilmesi gerekir. Yana doğru eğik olsa skolyoz olurdu bu da o tarz, tıp okuyorum cidden dalga geçmedim
Teşekkürler
doktora başvurarak yanıt alabilirsin burada herkes bişeyder.
Ben bu resimde, capste kan görüyorum, vahşet görüyorum.. asdffg
Cidd ibir sorun yok gayet normal. Kambur olma yeter.
Fotoğraftan çıkarabildiğim tek şey paintten İntegral işareti yapmaya çalışmışsın.
Aynaya gecıp kalemler çizdim daha sonra ordan tablette cızdım:D
:):)
Cscs seklinde devam ediyo ama egilip kalkerken sorun olmaz takma kafaya
Doktora gıdeyımmı?
Anlamadım:/
:Dd
Ne gibi bir sorun dik oturmadıgımda ağrı oluyor sadece yatıp veya dil oturunca geçiyor dikoturamıyorum göğüsler falan rahatsız oluyorum küçüklükten beri bu huyum var ya
https://i.hizliresim.com/WWknAq.jpg orası gibi gibi:D
Eğince sadece doğal olarak boynum ağrıyor:D ağrı şiddetli değil ama hemen hemen her gün oluyor hangi bölüme gideyim
niye sorun olsun ki bence çok güzel ağrı filan mı var
Bellimde degılde daha üstte ağrı oluyo o da dık oturmayıncs
çok bilimsel bir fotoğraf olmuş..
ortopedist olmak için çok geç kalmış sayılmazsın :)
fizik tedavi ye git arkadaşımda vardı ordan bildim.
O sorun bende de var doktora gittim yıllarca tedavi gördüm yaşın kaç bana sorabilirsin istediklerini
19 duzeldımı kaç yasında gıttın sende
11yasinda başladım doktora gitmeye korse tefavisi gördüm de bu yaştan sonra korse sana olacağını sanmıyorum 20 yaşındayım 2yildir da doktora gitmeyi bıraktım çünkü egilme durdu barfiks demirinde kendini esnet mumkunse yuzmeye git nette hareketler var skolyoz icin onlardan yap ama doktora gitmelisin ilerde nefes sorunu falan oluşabilir
Hangi bölüme gıdıcem İstanbul'da bıldıgın ıyı hastane önerirmisin röntgen cekılıcek basta dimi
Ben ankaradayim evet bir hastanede ortapediye git açını olcerler zaten cikinti var mi kürek kemiğinde
Anlasilmiyor ki
Çıkık yok sanırım
tabiki normal değil ters mekik gibi hareketlerle bel kaslarını güçlendirmen gerek
Doktora görün ilk önce plates yapmakda baya yararlı olur esneme hareketleri yapıcan
Bence gayet guzel duruyor?
Saglik konularına yapılan yorumlar öldürüyor beni.
böyle kim ne anayacak ki
Hiç denk gelmedim.. knk
biz bilemeyiz doktora görün
Çok integral çözmüşün ondan
yakında kambur olursun sen
Dik oturmuyorum zaten. Korkutma sımdı
duruştan kaynaklanıyo
plates yaparak kasları calısırarak duzeltebılırsın
Önerecegın video varsa atarmısın plates topu vs aldım ama bı baslayamadım
kursuna gıt bence
o değilde hiç bişey anlamadım
Doktora gorun bir istersen