Kilo Aldıran İlaç ve Vitaminler Hangileri?

Arkadaşlar önerebileceğiniz kilo aldıran vitamin hapı ya da kilo aldıran ilaçlar vs. var mı?
Selamlar, öncelikle kilo aldıran ilaçların ve vitaminlerin neden kullanıldığını bilmemiz gerektiğini belirtmek istiyorum. Çünkü kimlerin neden kilo alması gerektiğini bilirsek, ona göre doktora başvurabilir ve ilaç veya vitamin takviyesi için muayene olabiliriz.
Kilo vermek için çeşitli yollar ve yöntemler paylaşıldığı gibi kilo almak için de pek çok paylaşım yer alıyor. Özellikle kilo vermek kadar kolay görülen kilo almak, herkes için aynı şekilde gerçekleşmez, çünkü fizyolojik işleyişimiz birbirinden farklıdır, bu sebeple kişisel bir yaklaşım gereklidir.
Kilo almak isteyenlerin öncelikle beden kitle indeksini ölçmesi gerekiyor. Bunun için de isterseniz bu sorunun altında bulunan "Vücut Kitle Endeksi ve İdeal Kilo Hesaplama" yöntemini kullanabilir, isterseniz de şu hesaplamayı yapabilirsiniz: Örnek olarak 50 kg vücut kütlesine ve 1,60 m boy uzunluğuna sahip bir bireyin beden kütle indeksi 50/1,67x1,67=19,5'tur.
Beden kitle indeksindeki sınırlara göre "zayıf" kısımda yer alıyorsanız, uzman doktora başvurarak kilo alma yöntemlerini edinebilirsiniz. Beden kitle indeksindeki sınırlar da şu şekilde:
Kilo almayı hedeflemeden ve doktora başvurmadan önce kalıtsal bir hastalığınız var mı, günlük beslenme rutinleriniz neler, hangi besinlere alerjiniz var ve sürekli kullandığınız ilaçlar var mı gibi soruların cevabını da biliyor olmanız gerekmektedir. Ancak bu şekilde sağlıklı kilo almak için ilaç veya vitamin kullanmadan önce doktorunuzla beraber doğru ve etkili şekilde ilerleyebilirsiniz.
B12 vitaminleri, vücuttaki eksikliğine bağlı olarak doktor tarafından reçete edilen ilaçlardandır. Her ne kadar vitamin olsa da, kendileri ilaç grubunda yer almakla beraber doktor reçetesi olmadan kullanımı tavsiye edilmemektedir. Dolayısıyla en iyi kilo aldırıcı ilaç hangisi diye merak edenler için şunu söyleyebilirim ki; kan değerlerinizi ölçtürmeli ve sonrasında doktorun reçete edeceği şekilde B12 vitaminini almalısınız.
B12 vitaminlerinin kilo üzerindeki etkileri son yıllarda tartışma konusu. Özellikle bildiğimiz ve kolay ulaşılabilir vitamin çeşitlerinin iştahı açtığı, tat duyusunu zenginleştirdiği için yemeklerin daha lezzetli gelmesiyle beraber kilo artışı yaşayanların çoğunlukta olduğunu görebilmekteyiz. Fakat doktorlar, B12 vitaminini, kilo almak veya kilo vermek için önermezler. Kan değerlerinde B12 eksikliği gözleniyor ise o zaman B12 takviyesi önerilir, reçete edilir. Yine de bilmeniz açısından sizlere kilo aldıran vitaminler olarak aklımızda yer etmiş olan B12 içeren ilaçlardan bahsetmek istiyorum.
B12 vitamini deyince akla gelen ilk ilaç kesinlikle Benexol B12 tabletler oluyor. Özellikle B12 vitamini eksikliği yaşayanlar için doktor tarafından reçete edilen Benexol B12 tablet;
Dodex ampul
Dodex ampul, B12 vitamini emiliminin yetersizliğinde uzman doktorlarca reçete edilen ve IM yani intramüsküler olarak uygulanan bir B12 vitamin ampulüdür. Özellikle kan değerlerinde B12 vitamini bir hayli düşük çıkan hastalar için tablet formu yerine ampul önerilir ki daha hızlı toparlanabilinsin. Ayrıca Dodex ampul;
Bevit B12 tablet, diğer B12 tablet ilaçlardan farklı olarak ağrı kesici bir niteliğe sahiptir. Ayrıca Bevit B12 tablet;
Nevra B12 ampul, içerisinde B12 vitamini bulunan ve B12 vitamini yetersizliği durumlarında doktorlar tarafından reçete edilen bir ilaçtır. Ayrıca Nevra B12 ampul;
Uyarı: Yukarıda bahsettiğim ilaçlar ancak ve ancak doktor muayenesi ve kan tahlili sonucunda reçeteli olarak eczaneden alınması gereken ilaçlardır. Kan tahlili sonucunda B12 vitamini eksikliği görürseniz, doktora başvurmadan direkt eczaneden bu ilaçları almayınız.
Multivitaminler; bildiğiniz üzere, çeşitli doğal besin kaynaklarından alabildiğimiz vitaminleri öğünlerden bağımsız olarak alabildiğimiz takviye edici gıdalardır. Genelde multivitaminler; çeşitli besin alerjileri olanlar, beslenme problemi yaşayanlar ve sporcular gibi ekstra vitamine ihtiyaç duyanlar tarafından tercih edilmektedir.
Pharmaton Ginseng G115 ve multivitaminlerden oluşan içeriği ile normal beslenmenize ek olarak günlük vitamin ve mineral ihtiyacınızı karşılamaya destek olabilecek takviye edici bir üründür. Pharmaton Kapsül içeriğinde bulunan Ginseng G115, patentli ve standardize edilmiştir.
Pharmaton Vitaly 30 Kapsül Pharmaton vitamin içeriğindeki A, B12, B6, C ve D vitaminleri bağışıklık sisteminin normal fonksiyonuna katkıda bulunmaya yardımcı olur.
Supradyn All Day, içeriğinde 13 vitamin ve 9 mineralden oluşan ayrıca koenzim Q10 (ubikinon) bulunan takviye edici bir multivitamindir. Vitamin ve mineral ihtiyacını destekleyen formül bulunur.
Solgar VM 75 vitamin, mineraller ve bioflavonoidler ile desteklenmiş bir multivitamin ürünüdür. İçeriğinde bulunan B grubu vitaminlerin çoğunun 75 mg gibi dozlarda olması nedeniyle ürünün adı Solgar VM-75 olarak belirlenmiştir. Mineral emiliminin kolaylaşabilmesi için şelat (chelate) form kullanılmıştır.
Proxeed Plus, L-karnitin, C vitamini, Koenzim Q10, Çinko, B9 Vitamini, B12 vitamini ve Selenyum içeren gıda takviyesidir. İçerisinde bulunan C vitamini ve çinko bağışıklık sisteminin normal fonksiyonuna katkıda bulunur. B9 vitamini (folat) ile yorgunluğun ve bitkinliğin azalmasına yardımcı olur.
NBL Immuno Formula; Beta Glukan, Koenzim Q-10, Selenyum ve Ginseng başta olmak üzere 12 Vitamin, 7 Mineral içermektedir. Bu içerikleri sayesinde bağışıklık sistemine ve enerji metabolizmasına destek verir.
Vitabiotics Immunace, 21 farklı vitamin ve mineralden oluşan günlük vitamin ve mineral desteğidir. Bağışıklık sistemininiz için iyi olan mikrobesinleri bir arada sunar.
One Up Multivitamin vitamin ve mineraller açısından zenginleştirilmiş takviye edici gıdadır. One Up Multivitamin takviyeleri doğal beslenmenin yerine geçmez. Ancak doğal beslenme ile gıdalardan alacağınız besinleri içermektedir.
One Up Multivitamin tabletin formülü, birçok vitamin, mineral ve aktif birleşeni bir arada sunmaktadır. Vücut için gerekli A vitamini, B vitaminleri, C vitamini gibi vitaminlerin yanı sıra selenyum, magnezyum, çinko ve demir gibi 25 aktif bileşen One Up Multivitamin’in tek kapsülünde bir araya getirilmiştir.
Ligone Beta Glucan, 100 mg beta glukan, 2 milyar probiyotik karışım, 250 mcg lutein, 13 vitamin ve 12 mineral içeren özel formülasyonu ile yetişkinler tarafından kullanılabilecek bir gıda takviyesidir.
Centrum Advance Multivitamin yetişkinlere yönelik bir multivitamindir. Centrum içeriğinde A Vitamini (Retinol), B1 Vitamini (Tiamin), B12 Vitamini, B2 Vitamini (Riboflavin), B3 Vitamini (Niasin), B5 Vitamini,
B6 Vitamini, Biotin (B7 Vitamini), C Vitamini, D Vitamini, E Vitamini (Alfa Tokoferol), Folik Asit (B9 Vitamini), K Vitamini, Bakır, Çinko, Demir, Fosfor, İyot, Kalsiyum, Krom, Magnezyum, Manganez, Molibden ve Selenyumdan oluşan 25 temel vitamin ve mineral bulundurmaktadır.
YouPlus Multi Ener-G yetişkin kullanımına uygun bir multivitamin ürünüdür. Günlük vitamin ve mineral ihtiyacını karşılamaya yardımcı temel vitamin ve mineralleri içeren YouPlus Multi Ener-G, ayrıca G3 olarak adlandırdığı üçlü bitkisel ekstreleriyle formülasyonunu zenginleştirmiştir. Guarana, ginseng ve green tea (yeşil çay) üçlüsünü bir arada sunan özel bir multivitamindir.
Direkt vitamin ilaçları kullanmak yerine bu vitaminleri içeren besinleri tüketerek de kilo alabilirsin.
Bildiğim kadarıyla C vitamini metabolizmayı yavaşlatarak kilo almaya yardimci oluyor. Ayrica D vitamini kemik yapisini güçlendiriyor ve kilo alimini hizlandiriyor.
Ayrica vitaminler her bünyede ayni etkiyi vermiyor. Örneğin ben bi aralar d vitamini kullaniyordum (damla) Baska bir arkadasimda kilo yapmasina rağmen bende bir kilo artışı olmadi.
piyasadaki en ağır demir ilaçlarıdan biridir, talasemi taşıyıcı olduğumu bir türlü anlayamayan doktorlardan biri bana da dayamıştı yaklaşık 10 yıl kadar önce. kilo almak adına ondan içmeyi düşünüyorsan, demir zehirlenmesi üzerine araştırmanı tavsiye ederim.
ben en iyisi böyle kalayım ölmektense :S teşekkür ederim bilgi için
rica ederim. demir ilaçları kontrol altında kullanılmalı, hele de demir eksikliğin yoksa kilo alayım derken iç organlarını haşat ettiğinle kalırsın. abla sözü dinle, bu kadar dertliysen bir diyetisyene git o anlatsın sana nasıl kilo alman gerektiğini:)
taaaam :)
Ben çok yere gittim ama kimse yardimci olamadi ve hala zayifim cok mutsuzum...
Kesinlikle kilo aldirici ilac yokmu ya...😩😭
Ben Turkmenistanda ve Rusyada yaşiyorum ama bi türlü kilo alamiyorum. Bunun icin Turkiyeye gitmem gerekiyormu?
aklına göre ilaç kullanmak yerine bir diyetisyene git. metabolizman hızlı çalışıyorsa şu sıralar ne yaparsan yap tam olarak kilo alamazsın. ama bir gün gelip o hız yavaşladığında sen rastgele beslenmeye alıştığın için sürekli kilo artışını durduramazsın.
doğru haklısın bir de şey sorucam doğum kontrol hapları hakkında ne düşünüyorsun hem kilo yapıyormuş hem de hormonları ve adetini de düzenliyormuş ?
kilo yapması vücut alışıncaya kadar iştah açması ve su tutucu özelliği nedeni ile ödem toplaması ihtimalinden kaynaklanıyor. ancak o da kafana göre kullanabileceğin bir şey değil, doktor kontrolünde kullanılması en ideal olanı. yanlış kullanımda kısırlığa kadar giden sorunlara yol açabilir çünkü.
bende vitamin hapi kullaniorum kilo almak icin... ise yaradimi ehh biraz.. zararini gormedim..tavsiye ederim..ama yinede doktora danis...hangi vitamine ihtiyacin var abcd z :P
Ben gitdim doktora. vitamin haplari yazdi. kan testing falan yaptirdim. galiba gerektiyinden az kalori aliyormusum ondan. bunyem tukenmis artik. o yüzden istah acmak icon vitamin c yazdi. hap suya laristirip iciyorsun. bir de ilac yazdi absolut diye. bagirsaklar icinde yazdi. ama bende istah denen sey yok. bizim ailede var boyle bir sey, anne tarafim hepsi istah sorunu yasiyorlar cok zayiflar. annem bazen cok yiyor ama sonra yine yiyemiyor. bu doktir bana sekeri de tuzu DA yasakladi. bu seyler kilo yapmiyormuydu? bana dedi ki internette yazan HIC bir seye inanma. günde 3 kez normal yemek he. bir de 1 saatdan fazla spor yap. hareketli ol.
Spor yapan biri olarak söylüyorum..
her eczanede bulabileceğin protein tozları var. Onlardan kullanabilirsin ama sadece onları kullanırsan cirkin bi şkilde kilo alırsın. sağlıklı bi şekilde kilo almak istiyorsan hem spor yapıcaksın hem de dengeli ve doğru besleneceksin. böylece alacagın kiloyu dengeli bi şekilde alabilirsin. protein tozlarını spora başlamadan yarım saat önce ve spordan sonra ki yarım saat içinde süte 1 kaşık karıstırarak kullanmalısın.
hımmm bende duymuştum soriim bi
:D bilmem bakıyım da ben zaten bayaa yemek yiyorum ama bi anda baya kilo vermeye başladım o 120 tl dediğin erkekler kullanmıyo mu yada sporcular?
@ademaktas kardeşim sana sana kilo ve hacim vericek ürün lazım protein değil KARBONHİDRAT lazım size benim önerim : Dymatize super mass gainer
SPORA GİTMEDEN ÖNCE KULLANIRSANIZ İÇİNDEKİ GLUTAMİNDEN DOLAYI KASLAR YIKILMAZ BU YÜZDENDE KASLANMAZSINIZ.
@empose. her eczanede bulunan protein tozlarinin adini soyleyebilirmisin?
O kadar cok kilo almak istiyorumki yeterki gercek kilo aldirici ilac bulayim. ama şu ana dek bulamadim. Lutfen yardimci olarmisin?
medikal yöntemlere başvurmadan da halledebilirsin. en basit yolu günlük tükettiğin her şeyin kalorisini biraz daha arttırmak. ben bu yolla 6 kilo aldım.
mesela süt içiyorsan içine yarım kaşık bal koy.
çay içiyorsan bir tane ceviz ye yanında. kuralın olsun. yüksek kalorili gıdaları kullan. kuruyemişler mesela.
düzenli beslenmeye de dikkat edersen çok rahat bi şekilde alırsın kiloları.
kilo alıyım diye abur cubura dayanma yeter :)
teşekkür ederim deneyeceğim bunu :)
Protein ağırlıklı beslenip spor da yaparsan hem kilo alırsın hem sağlıklı yaşarsın ama genetik uzmanı tarafından incelenmesi gereken bir durum olabilir bizim spor salonunda bir kıza kilo aldıramadık sonra genetik uzmanı inceledi şeker normalde kilo aldırır diye bilinirken negatif etki yaparak almasını engelliyormuş :)
ferplex demir ilacı kuzu.demir eksikliği tedavisinde özellikle hamile bayanlar kullanıyor.demir alerjin varsa dikkatli olmanı öneririm...
Cevap
11Cevap
1.72 boyum var 49.3 kiloyum. Hiçbir zaman kilolu olmadım olamadım. Yemek yemem de sıkıntı yok gayet iyi yiyorum. Sadece sabahları çok sıkı kahvaltı yapmıyorum. Sigara içiyorum ve bırakma kararı aldım. Doktorlara gittim bir sürü tahlil yaptırdım. Metabolizma hızlı çalışıyor. Ben de hareketliyim tabii. Evet uzun zayıf manken gibiyim. Bakan dönüp bir daha bakıyor ama bence biraz etine dolgun ve hafif kaslı olmalı insan.
Doğum da yaptım almadım.
62 kilo olmak istiyorum ama nasıl olucam? Tam 13 kilo almam lazım.
Not. Evde kendim pilates yapan bir insanım.
Bence hap veya başka bir yolu deneme en yakın bir diyetisyene git. Uzmanlardan bilgi alman en doğrusu. Yanlış bir şeyler yapıpta sağlığını tehlikeye atma..
kilom normal diyolar?
EE o zaman sen neden kilo almak isityon benim biraz fazlam var mesela 4 kilo fazla. Merdiven çıkarken zorlanıyorum spor yaparken zorlanıyorum. Çok kilo çok mu iyi sanki. Hem neden kilo almak istiyorsun ki?
birazcık yağ iyidiirr bi kaç ayda 6 kilo verdim daha çekici görünüyodum doktorlara kalsa ohooo
1.72 boyum kilom malesef 49.3. Doktor doktor gezdim bir sürü tahlil yaptırdım. Metabolizma hızlı çalışıyor. Evde kendi kendine pilates yapan bir bireyim. 13 kilo almak istiyorum ama nasıl? Bence kadın dediğin hafif kaslı ve dolgun olmalı. Orantısız değil fiziğim hatta fazla orantılı ama kilosuz mutsuzum.
Sİtenin sağ üst köşesine kilo almak yazıp enter tuşuna bas. Aynı sorunun cevaplarını orada araştırabilirsin.
Tamam makarna pilav ekmek vs doyurucu şeyleri çok ye... Ara öğün gibi bir şey planla o zamanda ye. Haplara hiç bulaşma..
aslında oburum bayaa geceleri de yerim ama :(
ne yiyorsun geceleri?
ne bulursam :) tıkınıyorum işte baya
ya bişe merak ettim neden bu soruyu gizliden soruyorsun bunda ne var merak ettim?
arkadaşım bence hap falan alma,bol bol makarna ekmek pilav ye,patates kızartması,pizza ye uyu:)keşke bende kilo almaya çalışsaydım çok zevkli:)fındık fıstık ceviz ye aşırı derecede yağ var içinde.
evet yemek yemek güzel :) ama yediğimle kalıyorum maalesef bişi değil cicişlerim de küçüldü :(
Benimde senin gibi bir kız kardeşim var ama inan tüm kızlar öyle olmak ister zamanla alırsın,kardeşim evlendi ve hemen 3 kilo oldı ve gitgide alıyor ama zayıf kal bişey ol bünye meselesi bu,ama hap falan alma bak bir sürü insan haplar yüzünden ölüyor.
saglikli ve duzenli beslenip spor yap, ivir zividan uzak dur, ek takviye de alma bunyen mahvolur
böyle daha da zayıflamaz mıyım? spor fln
hımm :/ aslında spor yapmak çok zor benim için sigara kullanıyorum nefes nefese kalıyorum başka bişi bulmam lazım
Bol miktarda kırmızı et,tavuk eti,balık eti ve hamur işi ye!
hapları vitaminleri boşver onlar sağlığını mahveder en iyisi diyetsiyenin yanına git sana doğru yolu gösterir ve sağlıklı şekilde de kilo alırsın
bol bol yemek ye yağlı yemekler olsun gece yarısıda ye sürekli bol bol çikolata ye ye ye ye kilo alırsın canım ;)
kilo almaya çalışırsın sonra kaba etin kocaman olur taburelere sığmazsın. vücudun ipince alt taraf şişik, armut gibi olursun. yapın zaten ince bir yapıysa bozma doğanı.
43 kiloydum 1 ayda 49 oldum nasil mı? Gittim eczaneden spraktin adinda şurubu aldim her gece uyumadan 1 kapak dolusu içtim iştahı olmayan ben yemek gecikince ağlar oldum 😂 komsuma da onerdim kadın yemek yemekten yoruluyorum artık diyor 😂
eğer senin için çok büyük bir sorun ve takıntıysa bence dr git
Kilo almak istiyorum fakat yemek de fayda sağlamadi sporcu için bir toz tafsiye edildi fiyati 220 tl mantiklimi sizce ise yararmi ya da sizin tafsiye ettiğiniz var mı
İsteyene cuzi bir para karşılığı "kişiye özel" diyet yazılır
Bebeğim aynı dertten muzdaribiz 1.72 ye 52 ile kaldım böyle 45 duruyorum berbat ama napalım bizim yerimizde olmak isteyenleri düşün
Balık yağını öneririm kilo aldırıyor
Günde tek doz Supradyn al.İştahını aç önce...
iştahın mı yok onu bir öğreneyim önce
gece yatarken yemek ye :D yada canın sıkıldıkçaa
bulk kullan...
En İyi Cevap