Normalde sağlıklı veya sağlıksız şeyleri hep yerim ama çoğunlukla sebze tüketiyorum her sebzeyi yerim severim, çikolata ile aram pek yok. Ama abur cubur olarak cips ve çekirdeğe bayılıyorum yani tabak tabak olsa yine yerim.
Ben abur cuburları gece yemeyi çok seviyorum. Sizce zararlı mıdır?
Ben abur cuburları gece yemeyi çok seviyorum. Sizce zararlı mıdır?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba,
Abur-cubur olarak adlandırılan, paketli gıda tüketimi vücut için oldukça zararlıdır. Bunun yerine evde kendi hazırlamış olduğunuz sağlıklı atıştırmalıkları tüketmenizi öneririm. Örneğin; kakao, yoğurt, tahin ve ham bal karışımı hazırlayabilirsiniz ve bunun canınız tatlı istediği zamanlarda tüketebilirsiniz. Ya da süt, muz, hurma, kakao ve ham bal dan oluşan bir içecek hazırlayıp yine canınızın tatlı istediği zamanlarda bunu içerek, tatlı ihtiyacınızın karşılanmasına yardımcı olabilirsiniz.
Bunun yanında patatesi, ince dilimler halinde baharatlayıp, fırına verdiğinizde sağlıklı, ev yapımı cips elde edeceksiniz, yine paketli patates cipsi yerine evde yapılmış olduğunuz sağlıklı olan bu atıştırmalığı tüketebilirsiniz. Bu sayede hem sağlıklı atıştırmalıklar tüketmiş olacaksınız hem de kilo kontrolü sağlamış olacaksınız. Bunları haftasonu hazırlayıp, dolapta sakladığınızda hafta içinde de tüketmeniz oldukça kolaylaşacaktır. Hem mutfakta keyifli zaman geçirip hem de besleyici gıdalar tüketmek bedeninize iyi geldiği kadar ruhunuza da iyi gelecektir.
Sağlıklı günler dilerim.
Sevgiler.