Ben D vitamini eksikliği için vitamin testi yaptırdım sonuçlara baktım her şeyim normal düzeydi arada 1-2 şey normaladen biraz düşük ya da biraz fazlaydı ama hemen hemen hepsi normal düzeydi. Ama ben D vitaminimi merak ediyordum bütün vitaminler minareller yazıyordu sonuçta ama d vitamini yoktu test sonucu kağıdında acaba farklı bir ismi falan mı var nasıl anlayacağım eksik mi yoksa normal mi olduğunu?
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
25-hidroksi vitamin d olarak geçer test yanında normal degeri (6.6-49.9) yazıyor fakat 20 üstünde olması gerekir.
bir de her şeyim çok iyi sadece b12 vitamini çok iyi dğeil ortalarda ama yanı ıyı değil pek b12 ıgnesı falan alayım mı acaba
Kaç çıktı?
320 falan mı çıkmıstı normal değer 220-910 mu neydı benım 320 çıkmıstı
Hemoglobin, MCV, MCHC değerlerine bakmak lazım
600 ve üstünde ideal
hepsi normal düzeydi ama mcv düşüktü yanı normal değerın alt sınırındaydı
b13 eksıklıgım çok mu yanı sıkıntı olur mu yanı ne gıbı sıkıntı olur
iğne almalı mıyım
Unutkanlık, odaklanma zorluğu, halsizlik, ellerde ve ayaklarda karıncalanmalar, saçların beyazlaması, cilt rengi soluk veya sarı olması. B12 zemininde otoimmün bir hastalık yatmıyorsa sorun yok oral b12 hapları alarak ve beslenme alışkanlıkları değiştirerek kolayca düzelir. Fakat Otoimmün zeminli ise ömür boyu b12 takviyesi almak gerekecek. Otoimmün olup olmaması öğrenmek için doktora gitmen gerekir
Doktor dil altı preparatı veya iğne yazabilir sana.
Otoimmün olup olmadığı nasıl anlaşılır benimki otoimmün olduğunu net olarak düşünüyorum ama hastanede testler normal bunun için hangi testler yapılmalı? Kolonoskobi ve ya mideye mi baiklmasi lazım
Dahiliye bölümüne başvurabilirsiniz. Oradaki uzman hekim gerekli taktikleri isteyecek
Ne gibi taktik mesela hangi tür testler. Kolonoskobi oldum ama temiz olmamış pandemiden de gidemedim. Bi de mideye bakacaklardi virüsten ertelendi
Ve ben ne demeliyim otoimmün hastalık olduğunu düşünüyorum mu demem lazım
şey duydum kalsıyum değerleri iyi olanın d vıtamını de değerleri de ıyı olurmus dogru mu bu ben test sonucunda 25-hidroksiyi bulamadım da acaba nasıl anlıycam baska bi ismi falan var mı acaba
Hocam doktoruna veya bir doktora analiz yaptırabilirsin
o doktor eczaneye para kazandırmak için falzadan fazladan ilaç verıyormus o yuzden kendım bakmaya karar verdım ama ben de bulamadım işte d vıtamınını
Hocam devlet hastanesinde dahiliye bölümünden bir doktora analizlettirmeni öneririm daha iyi sonuç alırsın gibi
mesela kalsiyum değeri 7ile 10 arasında çıakrsa nomral mi ne oluyormus benım 9.5 mesela kımısı dıyor d vıtamını eksık olsaydı kalsıyum da eksık olurdu
Hocam sen yine de doktora analizlettir o duruma göre sana bir öneride bulunur
analiz yaptırdım bana dedi demirin eksik baktım kagıt sonucuna az daha olsa aşırı yüksek oluyormus dedım ya işte o doktor ilaç sattırmaya calışıyor napacagımı ıblmıyorum işte
Hocam bulunduğunuz yerin devlet hastanesinden dahiliye bölümünden farklı bir doktora analizlettirseniz süper olur