Uyluk kemiği ya da kaval kemiğinde yapılan cerrahi müdahalelerle kemik kesilmekte ve kemiğin iki ucunun arasının kontrollü şekilde açılması sağlanarak boy uzatma ameliyatı yapılmaktadır. Peki sen boyundan memnun musun? Böyle bir ameliyata sıcak bakar mısın?
Boyunuzdan memnun musunuz? Boy uzatma ameliyatı olur muydunuz?
Öncelikle şunu söyleyeyim kız arkadaşım 170'di ben 173 başlarda sıcak bakmasamda kız seni seviyorum , bakışlarına bitiyorum vs. iyi güzel 6. ayda ayrılmak istiyorum dedi sebep dedim seni hala seviyorum ama olmuyor çevrem ve arkadaşlarımdan uzaklaştım senle olunca dedi ne kadar ısrar etsemde beni tatmin eden bir gerekçe göstermedi. Sonradan yakın bir arkadaşından duydum ki boyu kısa gibi biraz, sen bunun yanında topuklu giyemezsin vs şeyler deyince sürekli arkadaş çevresi ayrıldı yani boyum yüzünden ee buda benim gururumu özgüvenimi yıktı madem öyle neden istememe rağmen beni kendine bağladın a q. Bu arada atletik vücutlu biriyim yani 180 kişi ile yan yana gelmesem ondan daha uzun gösteriyorum. Uzatma ameliyatı için bir kaç doktor ile ön muayene ve görüşme yaptım 60 -80 arası bir bütçe ile kombine bir şekilde uzatma yapılıyor 6-7 ay tam hayata dönme süreci var. Ameliyat olan birisi ile tanıştım oda 163 iken 171 olmuş adam hem 36 yaşında ağrılı bir süreç dedi fotoğraflar attı gerçekten bacak delik deşik biraz ürküttü beni ama vazgeçmedim tabi ki de olacağım. Burada önemli olan sıradan yöntemler ile biraz zorlu bir süreç geçiriyorsunuz 4 ay kadar ama precice 2 yöntemi ile olmuş birisi adam gayet rahat yürüyor ve hayatına normal şekilde sürdürerek uzuyor imkan varsa precice 2 olun ama fiyatı 240 bin TL benim o kadar meblağı çıkaramam ama dediğim kombine yöntemi ile olmanız mümkün. Her yerde bu boy muhabbeti oluyor artık insan kendini değersiz hissetmeye başlıyor ne kadar yaklaşık , iyi olsanda şu an için 30 bin TL eksiğim var ayarlayinca olurum. Ama bu psikopat işi gerçekten olmadan bu ameliyatı olan birisi ile konuşun büyük ihtimalle kararınizdan vazgeçersiniz herkesin kaldırabileceğini düşünmüyorum çünkü.
170 boyundayım ve memnunum. Memnun olmasam da bu ameliyat yerine yanımda tabure taşımayı tercih ederim. Tanıdığım bir kız doğumsal bir hastalıktan ötürü kısa boylu ve düzgün olmayan kemik yapısıyla doğmuş. Şu anda 15-16 yaşlarında ve 9 boy uzatma ve kemikleri düzeltme ameliyatı geçirmiş halde. Şu yaşına kadar olan ömrü ameliyat ızdıraplarıyla geçmiş maalesef. Boyu 130cm civarında şu an fakat çok yorgun. Her yerinde çelik kafesleri sabitleyen vida izleri daha da önemlisi bıkmış bitkin bi ruhu var
Boyumdan gayet memnunum 181 boyum var. Bu ameliyatlar sanıldığı gibi basit ameliyatlar değildir. En ufak hatada hasta sakat kalabilmektedir. Ameliyat gereksiz bir şey. İnsan kendisiyle barışık olmalı. Ameliyat olunca 10 cm falan uzamıyorsun 2-3 cm kadar bir şey uzuyorsun. Asla ameliyat olmam bu konuda.
Bu yorum tam bir bilgi kirliliği. Sakat kalmakta neyin nesi? Kaçıncı yüzyıldayız? O dediğiniz ancak kasap doktora giderseniz olma ihtimali olan bir şey. 2-3 cm falan değil 10 ve hatta daha fazla uzama mümkün. Doktor musunuz beyefendi?
Boyumdan memnunum. Bu ameliyat sanıldığı kadar kolay değil öncelikle. Ameliyata sonrası bir çok komplikasyon gelişebilir, kişi sakat bile kalabilir daha öncesinde okumuştum bununla ilgili. Ayrıca tatmin edici düzeyde bir boy uzantısı da sağlamıyor.
Boyumdan memnunum ameliyata hiç sıcak bakmıyorum yanlış bir müdahalede kötü sonuçlar doğurur belki boyumu uzatcam derken hayatımın sonuna kadar pişman olmaktan korkarım.