Güncellemeler
+1 yıl
Menisküs yırtığı olursa eğer iyileşme Süreci ne kadar sürer?
Güncellemeler
+1 yıl
Evet arkadaşlar muayene ve MR sonucunda menisküs zedelenmesi yaşadığımı öğrendim, ilaç buz ve kremle tedaviye başldım.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Menisküs yırtığı geçmiş olsun acil emar lazım yoksa kalan dokularda zedelenir
Etmee beee bende ondan korkuyorumm yaa
Ben ameliyatını oldum çok kolay
Yaa neler yaşadın aynı problemler mi vardı?
Geçmeyen bir morarma varsa kırık ya da çatlak olabilir diz kapağında. Bir röntgen çektir mutlaka geçmiş olsun
Öncelikle teşekkür ederim, kırık ya da çatlak değil eminim çünkğ daha önce yaşadıklarım gibi değil ama diğer dizimle karşılaştırdığımda Gözle görülür bir şişlik var morarma Vs yok
Morarma yoksa iyi 👍 Buz torbası koy, büyük ihtimalle darbe yüzünden ezilme ya da incinme oldu. Darbe nereye nasıl oldu? Kas ezilmesi de olabilir belki
Yüz üstü yatarken, dizimin arkasına Gelen baskı sonucu, diz kapağım yana kaydı hissettim aşırı bir acı sonucu o anda geçti aslında, ertesi gün namaz kılarken Kilitlenme hissi ve şuanda Katlanmıyor neredeyse
Ezilme oldu büyük ihtimalle. Acısını ancak 1 haftaya hafifler sanırım. Çok bükme üstüne basma, oturarak kıl bir süre namazlarını. Pamuğu zeytinyağına bandırıp sür geceleri. Aynı şekilde ispirto da sür. İyi geleceğini düşünüyorum. Ağrıların artarsa bi röntgen çektir yine
En çok menisküsten korkuyorum ya. ama çok ağrı yapmazmı menisküs yırtığı?
Hiç başıma gelmedi seni de yanıltmak istemiyorum ama olabilir. Bence üstüne çok basmadan bi muayene ettir ortopediye. Yatarken ayağının üstüne ağır birşey mi düştü?
Hayır nasıl anlatayım size kardeşim bacağıma Masaj yapıyordu sözde 🙄 Farkında Olmadan anşden eklem kısmına bastırınca Diz kapağım kenara kaydı gibi oldu o an acıdı ama geçti sonra çıktı şişlik falan
Hımm anladım. Ezilme var sanki. Ağrı şiddeti artmıyorsa soğuk buz kesesi ile ayağını yatıp uzatarak dinlendir birkaç gün. Ağrıda bir artış olursa ya da şiddeti azalmazsa o zaman muayene olmak daha mantıklı sanırım.
Evet haklısınız çok teşekkür ederim ❣️
Rica ederim, tekrardan geçmiş olsun ❤️
Buz koy dinlen bakalım birkaç gun
Buz krem uygulayıp sarıyorum bandajla ama Namaz dahi kılmıyorum dediğim gibi çok ağrısı olmamasına Rağmen katlanmıyor neredeyse
Birkaç gün içinde geçmezse doktora gidersin
Öncelikle Selam dün benimde dizim zedelendi ve bugun şişti ve kitlenme hissi oluyor acaba siz doktora falan gitdinizmi ve geçdimi? geçdiyse ne yaptiniz
Kilitlenme varsa menisküs yırtığı. Boşluk hissi oluşuyorsa ön çapraz bağ yırtığı. Umarım ön çapraz bağ değildir. Geçmiş olsun mr çektir bir an önce.
Boşluk hissi yok kilitlenme hissi var dediğiniz gibi yani sı dolu bir balon varmış dizimde gibi hissediyorum. lakin aşırı bir ağrım yok, acı ağrı eşiğim yüksektir fakat, gece yatıp dinlendiğimde şişliği geçitor kalkınca Çok rajat harket edebiliyorum kalktıkan 10 dakika sonra tekrar şişiyor ve kilitleniyor.. çok üzgünüm
Anladım çok geçmiş olsun menisküs yırtığı maalesef.
Ama çok ağrı yapmaz mı menisküs yırtığı? Öyle aman aman bi ağrım yok
Ağırlık taşıyıp merdiven falan çıkmadıkça aman aman bi ağrı yapmaz. Siz üstüne basmayın ve ilk fırsatta doktora gidin. Mr istiyecektir sizden. Sonra durumuna göre ameliyat ya da fizik tedavi uygulatır.
Yok 3 gündür evdeyim sadece Namaz için kalkmaya Çalışıyorum özellikle dinlenmek için yattığım yerden hiç ağrısı yok künt ve ağrı bir his var diz kapağımda
Namazı oturarak kılın bu arada
Evet öyle yapıyorum artık çok teşekkür ederim ilginiz için 😊
Rica ederim😊
Su iç
Su tabi önemli de sorun ne onu merak ediyorum
Doktor a gitmelisin sinirler zedelenmiş olabilir