Ben fazla kilo aldığım için hormon testi yaptırmak için dahiliyeye mi endokrine mi gitmeliyim
dahiliye ne ile ilgili bilen varsa yardımcı olabilir mi
dahiliye ne ile ilgili bilen varsa yardımcı olabilir mi
Endokrin dahiliyenin alt dalıdır, zaten dahiliyeye gitmeden endokrinden randevu alamazsın. Sorunların için de dahiliyeye gidebilirsin, uygundur.
Cevap
3Cevap
Dahiliye ye git. Bende yaptırmıştım hormon ve vitamin eksikliği için
Teşekkürler peki sadece kan alarak mı bakıyorlar değerlere
Evet benden kan aldılar ya mesela idrar yollarında bi sıkıntı varsa idrar tahlili alıyorlar midende bir sıkıntı var ise başka tahlil. Bu tip kansızlık horman falan kanda çıkıyor
Noldu ki
Hormonların kandaki miktarında eksiklik veya fazlalık olması; ya da etki mekanizmasında çeşitli aksaklıkların meydana gelmesi durumlarında çeşitli hastalıklar ortaya çıkar. yani kan testi ama hormona göre değişirmi bilmyiorm tiroid için farklı eşey hormanlar için farklılık gösterebilir. Ama büyük ihtimalle kan testi yapılır
Dahiliyeye git onlar endokrine sevk ediyorlar geçmiş olsun
İçteki tüm şeylere. Organlar, bezler, damarlar, lenf bezleri, kemik iliği ve s.
dahiliyeye gitmelisin dahiliye test yapar eger uygun görürse mide ve gastronomi bölümüne sevkini ister endokrine kendin gidemezsin dahiliyenin sevk etmesiyle gidebilirsin ancak
Dahiliyeye git ben de aynı şikayetle gitmiştim
Peki insülin direncine de bakıyorlar mı
Evet bakıyorlar sabah bir şey yemeden git
Tamamdır çok teşekkürler
İşe yarar ama diyetisyene yönlendirir sonrasında..
Evet diyetisyenim istedi onun için gidiyorum aslında bir de sadece kan alarak mı bakıyorlar 🙈
Kan ve idrar istiyorlar.. yalnız ben gitmedim diyetisyene kendim yaptım diyet 6 ayda 22 kilo verdim
Çok iyi tebrik ederim
Teşekkürler darısı başına 🙂
Hormon endokrin. Dahiliye farklı.
Dahiliye ne peki
İç hastalıkları demek. Şeker hastalığı gibi şeylerler konusuna girer.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?