Güncellemeler
+1 yıl
Şimdi demek istediğim debriyaja basılınca ne oluyor. O süreç nasıl işliyor. Eğer debriyaja basmasak nasıl bir süreç yaşarız. Ve debriyaja basma tekniği ne. Derdimi anlatamıyorum galiba. İnternete yazıyoruz bir sürü laf kalabalığı ve artist artist kelime ebeligi. Sikkkicem yaaaaaa
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Debriaj vites kutusuna enerjiyo gonderen ve kesen bir mekanizma. mesela arabayi calistirirken debriaja da basarsin bu sayede vites kutusuna enerji gider sanziman filan döner arabayi durdurmak istediginde gene frenle beraber debriaja basarsin bu sayede de enerji akisini kesersin
Arabanın aktarma organı gibi birşey basarsan arabayla ilişiğini kesersin bırakırsan arabanın kavramasını sağlarsın fazla anlamadıysan otomatik vites al
Aktarma organı derken neyi nereye aktarıyor. Basınca araba ile ilişiğini kesersin derken ne demek istiyorsun. Biraktigimda araba neyi kavrıyor
Dostum debriyajın baskı balatası var şanzıman ile motoru ayıran alet olarak düşünebilirsin
Motoru anladım da şanzıman ne
Vites dişlilerinin olduğu parça
Yani şimdi şanzımanı öğrenmeme gerek yok. Bu debriyaj ne işe yarıyor. Ve arabadaki amacı ne. Onu öğrenmek istiyorum. Kafama otursun istiyorum
Dostum arabanın hız almasını sağlıyor vites değiştireceğin zaman debriyaja basarsan boşa düşer motor sonra vitesi atarsın ayağını kaldırırsın motora güç gider debriyaja basmadan vitesin geçmez aktarma organı gibi birşey
Debriyaj kavrama bilyalarini ayirir vites atip ayagini çekince aktarma organlarina kitlenerek devir alir
Hayırdır birader milletle dalgamı geçiyon sen
Motor dişlilerini bırakıp tutmaya yarayan alet