Uzmanlara göre gözleriniz kapalı tek ayak üstünde 30 saniye durabiliyorsanız bunama ya da felç geçirme riskiniz azdır.✅
İnsanlar yapı itibariyle dengelerinin %80-90'ını gözleriyle sağlarken geri kalanı iç kulak ve propriyosepsiyonla sağlamaktadır. Çoğu kişi gözleri açıkken dakikalarca tek ayak üstünde durabiliyorken gözlerini kapatınca sabit durmak çok zor hale geliyor, gözlerin yer-yön belirlemedeki işlevinin kaybolmasıyla denge hissi kayboluyor. Hadi deneyin bakalım, sonuçları benimle de paylaşın.🦩
Güncellemeler
+1 yıl
Hadi ama kaldırın totoları, deney yapıyoruz😂
Gözlerin kapalı tek ayak üstünde kaç saniye durabilirsin?
biliyor musun hiç zorlanmadım :) eğer önce gözünü kapatıp sonra tek ayak üstünde durun derseniz 1.5 dakika eğer tek ayak kaldırıp gözleri kapama derseniz 13 saniye :D
Şimdi bunu deneyeceğim ardından kendi kendime diyeceğim ki "oğlum gece gece senin zorun ne de böyle bir şeyi deniyorsun" ama yine de senden yoğun istek gelirse kaç saniye durabildiğimi deneyebilirim :D
Bak yemin olsun başkası dese denemem ama sen benim sorularıma geliyor, ara sıra sorularda da olsa sohbet muhabbetimiz oluyor, buna değersin. Bekle deneyeceğim dsfg
İlk saniyelerde durmak zordu. Etrafta bir şey olsa çarpabilirdim. Ama sonra denge sağlandı ve sıkılıncaya kadar dururum gibi bir noktaya geldim şahsen :-)