Arkadaşlar ben ne zaman ki soğuk suyla duş alsam birden nefesimde bir daralma, nefes alamama sorunu oluyor. Sizce bu sorun neden kaynaklanıyor? Sizde de var mı böyle bir sorun? Bu sorunu nasıl aşabilirim? Soğuk suyla duş almanın zararları nelerdir?soğuk suyla duş almak
Soğuk suyla yıkanırken boğulur gibi oluyorum, nedeni nedir?
Soğuk Suyla Duş Alırken Nefes Alamamak Neden Olur?
Selam :) Kimine tuhaf gelse de bazı insanlar soğuk su ile duş aldığında nefes problemi yaşayabiliyor. Aslında sıcak su ile duş alındığında da duşta nefesiniz kesilebilir. İkisinin de farklı farklı sebepleri var. Sıcak su ile duş aldığımızda banyoda buhar oluşur bu da nefes alıp vermemizi olumsuz etkiler. Soğuk su ile duş aldığımızda ise kan basıncımızda ani değişimler meydana gelir. Bu da nefes alışverişimizi etkiler.
Soğuk suyla duş almanın zararları nelerdir?
Soğuk suyla duş almanın zararları nelerdir?
Şok etkisi yaratacak soğukluktaki su en çok kalp ve akciğerlere zarar verir. Kan basıncının aniden yükselmesi kalbe zarar verir. Soğuk suyun akciğerlere uyguladığı baskı ise nefes alışverişi olumsuz etkiler. Bu yüzden kalp ve akciğer hastaları çok soğuk su ile değil ılık su ile duş almalıdır.
Soğuk suyla yıkanmanın kan basıncına ve akciğere/nefes alıp vermeye zararları nelerdir?
soğuk suyla duş almak
Soğuk su ile duş almak vücutta şok etkisi yaratır. Aslında soğuk su ile duş almak aslında faydalıdır. Ancak aşırı soğuk su oldukça zararlıdır. Soğuk su kan basıncını aniden yükseltir. Aniden yükselen kan basıncı kalbe zarar verir. Vücutta oluşan ani değişiklikler iyi etki yaratmaz. Ayrıca soğuk su göğüste basınç yaratır. Vücudunuza aniden soğuk su döktüğünde ya da soğuk denize daldığınızda aniden göğüs kafesinizde bir basınç hissederseniz. Sanki göğsünüze bir yük koyulmuş gibi olur ve nefesiniz kesilir. Bunların hepsi soğuk suyun vücut fonksiyonlarınızı aniden değiştirmesinden kaynaklanır.
Soğuk suyla duş almak sizi kötü etkiliyorsa ılık suyla yıkanmayı denemelisiniz.
Soğuk suyla duş almanın faydaları nelerdir?
soğuk suyla duş almanın faydaları
Soğuk su ile yıkanmak özellikle cilde ve saça çok faydalıdır. Ancak yukarıda saydığım zararları hissetmemek için kullandığınız suyun şok etkisi yaratmayacak soğuklukta olmasına dikkat edin.
Soğuk suyla saç yıkamak çok faydalıdır. Soğuk su saça nem verir, parlatır. Soğuk su sayenizde saçlarınız doğal bir ışıltı kazanır.
Soğuk su cilt için de nem kaynağıdır. Sıcak su cildi kurutur ama soğuk su iyi gelir.
Soğuk su ciltteki gözeneklerin küçülmesini sağlar. Cildin daha diri olmasını sağlar.
Soğuk su metabolizmayı hızlandırır, kilo vermeye ve yağ yakmaya katkı sağlar.
Vücuttaki kan akışını hızlandırır. Bu da kalp sağlığı için faydalıdır. Ancak kalpte şok etkisi yaratacak kadar soğuk olmamalı. Aynı zamanda yüksek tansiyonu da düzenler.
Soğuk su insanı canlandırır, enerji verir. Depresyona ve strese iyi gelir.
Soğuk su ciğerlerin açılmasını sağlar. Çok soğuk olmaması gerektiğini yeniden ekleyeyim.
Soğuk su bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Soğuk suya alışık olanlar kolay kolay soğuk algınlığı veya nezle olmazlar.
Soğuk değil sıcak suda bile öyle oluyorum ben. Çok kez nefes alamıyorum diye banyoya girmemle cıkmam bir olmustur.. Neden bilmiyorum ama kansızlıkla alakalı olabilir mi diye düşünüyorum. Saçma mı değil mi bilemiyorum tabi.
0
10 Yorumla
Soran
+1 yıl
sıcak suda sorun olmuyor bende ama soguk su beni fena etkliyor en sonunda yeter lan diyip giricem soguk suyun altına gına geldi artık
benim bunu aşmam lazım o yüzden soguk suyun altına giricem eğer 1 dk boyunca durabilirsem artık sıkıntı olmaz ama 10sn sonra kaçarsam bi dahada girmem :D
O sorun vücudunun sıcaklığını korumasıdır.Onu aniden yapmaman gerekiyor.
Az az ve yavaş yavaş,vücudu alıştırarak yapabilirsin.Soğuk suyla duş alan bir insan hem dinç,hem sıkılaşmış bir vücuda sahip olur.
Çünkü tenin o soğuk suya karşı bir çekme kuvveti ve kaslarda sıkılaştırma yapıyor.
Soğuk su vücuttaki adrenalini yükseltiyor.Hareket kabiliyetini yükseltip vücudu ısındırmaya çalışıyor.
Soğuk kış gecelerinde vücud titremeye başlar,bu vücudun sıcaklık dengesini tutmaya yarar.
Normal sıcak suyla banyo yaparken,çıkacağın zaman ayaklarını soğuk suyla yıka,bu uyumuş bedenine canlılık ve aktiflik getirecektir.Sağlık açısından ve dinç olmak açısından faydalı. Bir püf nokta olarak aklında bulunsun.
Soğuk suyla banyo yapacaksan eğer,hafif hafif ve vücudunu alıştır :)
Aslında bu ani soğuğa maruz kalmaya bağlı bir durumdur. Soğuğu nakleden sinir lifleri daha kalın ve sayılarının çokluğundan, soğuk daha çabuk algılanır. Derideki ısı hızla düşünce soğuk reseptörleri ve soğuğu ileten lifler devreye hızla girerler ve soğuğa olan tepki abartılı bir şekilde ortaya çıkar. Yalnız solunum kasları değil, diğer kaslar da kasılıyor.
sorun denemez normal bir durum.vucut sıcaklığın 36 derece civarı oldugu için çeşme suyuda 15.5 civarı olarak düşünürsek etkiye tepki veriyor vücut nasıl buz gibi bir bardağa sıcak suyu döktüğünde kırıldığı gibi ...
az önce kuafördeydim adam durmumu bildigi halde soguk suyu bi actı bianda ortam karanlık oldu ne oluyo lan dedim her halde beni almaya geldiler dedim nefes yok vücut felaket kasıyor kendini :D