Sedef hastalığı olan kişilerde Bilgi almak
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
- 1 yıl
Benimde var 2 yıldır çok krem falan kullandım ayağıma hiç biri fayda etmedi iltihaplı Sedef hastalığı olduğu için sürekli iltihap topluyor ve patlıyor dağılıyor ve uzun süre ayakta kalınca yorgunluk halsizlik ve sürekli uyuma isteği geliyordu 23 yaşındayım nerden geldi buldu bilmiyorum 2 tane yağ kullanıyorum biri kantaron yağı birisi Keten tohumu yağı bunları güzelce sürüyorum ayağıma biraz yağlı kalsın ama sonra streçliyorum çorap giyiyorum gülmeyin bak 😅 biraz kulağa tuhaf gelebilir ama 4 gündür kullanıyorum bu dediğim 2 yağı da gerçekten düzelme var herkes diyor hatta geçiyor devam et diye akşam yatarken de değiştiriyorum ayağımı bıttım sabunu ile yıkayıp tekrarlıyorum aynı şekilde sizde deneyin belki bı fayda görürsünüz ben o kadar krem kullandım hiç biri fayda etmedi inşallah tamamen geçer ya ama geçirecek eminim çünkü baya bı değişim var hergun kanıyordu o iltihaplar patlayınca şimdi öyle bişey yok kaşınma dökülme hiç biri kalmadı 500 600 TL ye krem almayın gidin 50 TL ye keten tohumu yağı 50 TL lik kantaron yağı bide bıttım sabunu alın faydasını değişimi sizde görün
00 Yorumla
Benim geçti denecek kadar azaldı. Ben duş jeli krem pudra falan cildim kullanmıyorum sadece sabun ile yıkanıyorum. Lif yerine sünger kullanıyorum unu birisi tavsiye etmişti işe yaradı bende. Sadece kolumda kaldı bilek kısmında
03 Yorumla- Soran+1 yıl
Un mu hangi sabun
- Soran+1 yıl
Sağol
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
8Cevap
- +1 yıl
Kızı korkutmayin sinir oldum.
Geçer. İlgili tedaviler, doktrola olur öncelik onları dene. Başka bir yoruma dakullanacagin sabun bilgisi verdim. O nün gücü sampuan vesaire gibi şeyleri varsa onlarida sor veya el ve duş için ayrı bir kaç sabun al12 Yorumla- Soran+1 yıl
Tekrar çıkıyor geçici çözüm mü kalıcı mı :)
- +1 yıl
Benim söylediğim şey, kimyasal ürünler böylesi deri hastalıklarında azdırıcı yani artırıcı ve çoğaltıcı etki yapmasına mani olmak için. Bu nedenle aktar yani baharatcilardan birine gidip sedef için hem el yüz sabunu hemde banyo sabunu şampuanları sor. Hiç olmazsa kimyasal ürünlerin etkisini yok etmiş olursun. Bende de egzema vardı. Kimyasallardan uzak durdum siyah sabun kullandım ellerim yumuşadı aylardır çıkmadı. Ama bir kaç gündür normal sabun kullanınca geri ellerimde kuruma başladı. O nedenle o sabunlar çok etkili
- +1 yıl
Bıttım sabunu işe yarıyormuş
16 Yorumla- Soran+1 yıl
Nerden biliyorsun
- +1 yıl
Kullananlar onerenler var bunun için. Araştırabilirsiniz
- Soran+1 yıl
Teşekkür ederim
- +1 yıl
Ben kullandım, faydası şu yönde, diğer sabunlar kimyasal içerdiği için Bıttım isimli sabun ( siyah renkte oluyor) doğal natural özellikte ve diğer kimyasal sabunların deri hastaliklarini azdirmasina karşın, Bıttım sabunu bu azdırma yani kotulestirmeyi yapmıyor. Aktarlarda bulabilirsin. Diğer siyah kükürtlü sabunlarla karıştırma. Ama genede sedef için Bıttım sabunu mu iyi olur yoksa başka bı sabun mu , aktara sor, o en doğrusunu da önerebilir. Ayrıca saç derine falan yansitmadan doktor tedavisine kesinlikle başla, geçer geçmesine ama cogalmadan tedaviyle sonuç almak en doğrusu
- Soran+1 yıl
@_GönülBaği_ bittim sabunu yeşil rengkde olduğunu biliyorum siyah kullanmadım
- +1 yıl
Hayır, benim aldığım siyahtı. Neyse aktardan al, onlar deri için en iyisi. 10 TL falan. Ve sedef için de, şampuan turu varsa onlardanda al. Diğer kimyasalları bence bosver
- +1 yıl
Kalıcı diye biliyorum ama emin değilim.
10 Yorumla Stresi biraktigin zaman kendiliginden gecer
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Hayır malesef
- +1 yıl
25 yıldır bekliyor um🙂
017 Yorumla- Soran+1 yıl
Neyi?:D
- +1 yıl
Sana tavsiyem kortizon lu krem ler sadece yüzeysel geçiriyor ve dönem dönem çıkar, benim denemediğim şey kalmadı ama şunu kabullen sedef hastalığı geçmiyor,, stres felan dedikleri hikaye 1yasindaki cocuktada var sadece tıp çare bulmdgi için arkasına sığınıyor,, şu an 5 aydır içerden kesmesi için bir ilaç kullanıyorum o rahatlattı ve düzelen insanları takip ediyor um,,
- +1 yıl
Ama umutluyum Eczacı bir kadının geliştirdiği bir içecek,, bakanlık onaylı ve hergun geçirdiği hastaları görüyorum,, biraz sabır ve birazda maddiyat la alakalı tbkde
- Soran+1 yıl
Teşekkür ederim beni anlayan var :) yani sedef sedef anlar bağırsakdan da geliyormuş
- +1 yıl
Vücudundaki toksinleri dışkı yoluyla atamadigin için deri yolu ile atıyorsun karaciğer ve bağırsak la alakalı bazı gıdalarda yaramıyor, genelde saç dipleri ve eklem yerlerinde görünür,, senin nerelerinde var cokmu?
- Soran+1 yıl
Tamamen var ama büyük değil ve okadar kızarık da değil
- +1 yıl
Anlıyorum inşallah geçer, ne kullanıyorsunuz
- Soran+1 yıl
Doğal yağlar kullanıyorum malum doktor verdiği ilac sadice geçici
- +1 yıl
Anlıyorum, kaç senedir var
- Soran+1 yıl
6 yaşımda başladı suanu 20 yaşım
- +1 yıl
Himm anldm, İstersen kullandığım ilacı tavsiye edebilirim, Instagram da zaten detaylı açıklamaları mevcut kendisinden dinlemek istersende çeşitli haber kanallarında ve programlarda açıklamaları var, sayfasında hergun veda eden hastalarinin yorumları mevcut
- +1 yıl
Bende çok araştırıp kullnmya başladım, tabiki de önce bilgilenmek gerek
- +1 yıl
hangi eczacı ve hangi ilaç acaba:)
- Soran+1 yıl
@dailybasiscrisis ezcaneci kadından bahsediyor galiba
- +1 yıl
Knk bende egzama var ne kullanım akıl ver
- +1 yıl
Evet eczaci kendisi
- +1 yıl
@dailybasiscrisis sizdedemi var
- +1 yıl
Su orucu tut
01 Yorumla- Soran+1 yıl
O ne le
- +1 yıl
Seks yap geçer stresini azaltir
06 Yorumla- Soran+1 yıl
😂😅😅 Tabi
- +1 yıl
İlla herşey ilaçla olcak değil ya
- Soran+1 yıl
😅😂bilmem
- +1 yıl
Öğrenmiş oldun 😉
- Soran+1 yıl
Hahah
- +1 yıl
😅😅😅
- +1 yıl
Zencefil ve zerdeçal tüket
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Sende de mi var
kalıcı xd
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Ne yani :/
İlerlemediyse
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Eeee sonra
Devamını Gör(5)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Sedef hastalığı deride kızarıklık ve pullanma yapan kronik inflamatuar bir hastalıktır. Bazı sedef çeşitleri için genetik bir yatkınlıktan söz edilse de hastalığın ortaya çıkmasında ve ilerlemesinde çevresel faktörler de oldukça önemlidir.
Sigara, obezite ve stres en önemli çevresel tetikleyicilerdir. Bu faktörlerden kaçınmak hastalığı en azından hafifletmektedir.
Sedef hastalığı tedavi yaklaşımında eşlik eden eklem bulguları veya metabolik sendrom gibi durumlar önemlidir.
Gövde lezyonları %5'in altında ise ve belli bölgelerde lezyon yoksa topikal tedaviler tercih edilebilir. Kortikosteroid içeren kremler belli aralıklarla kullanılabilir. Böylece yan etki gelişme riski de düşürülmüş olacaktır.
Çocuklarda görülen damlacık tarzda guttat formu genellikle üst solunum yolu enfeksiyonu sonrasında görülmektedir. Bu tablo ilerleyen dönemlerde gerileyebilir veya normal klasik formuna dönüşebilir.
Tedavi yanıtlarına göre her hastada farklı olacak şekilde iyilik dönemleri olabilir.