Annemin sağlık problemi? Ülserkolit, kolon kanseri, bağırsak torbası vs. ?

İyi günler. Annem yakında bir ameliyata girecek. Ülserkolit hastasıydı. Kısaca bağırsağın da yara var ve sürekli kanama yapıyor. İleri zamanlar da kansere çevirme riski çok yüksek. Annemin ki kansere çevirdi 2. evre. Kemoterapi aldı bir dönem, sonra ilk ameliyatını oldu. Bağırsağın yarısı alındı, diğer yarısı temiz olduğu için bağırsağın hepsi alınmadı. Zorlu bir süreçti. Bir kaç ay önce bağırsağı da hastalığının tekrar nüksettiğini öğrendik. Çok şükür kanser hastası değil. Ama ülserkolitin tekrar kansere çevirme riski olduğundan dolayı bu sefer bağırsağının hepsi alınacak ve torba takacaklar. İnce bağırsağı makata bağlanacak. Eğer ince bağırsak alışırsa bir kaç ay sonra torba kullanmayı bırakacak. Yani dışkıyı karnından değil makattan yapacak. Bu dönemleri yaşayanlar oldum aranızda? Annemin ilk ameliyatı 9 saat sürdü, torba takma işlemi ortalama kaç saat sürer? Torba değiştirme çok sıkıntılı mı? Çünkü büyük ihtimalle ben yapacağım. Ve bu sene sınav senem üniversite sınavına gireceğim. Ama kafadan mezunum, şu sıralar çok tedirginim. Hayatta en önemli şey gerçekten sağlıkmış bunu biliyorum. Çok uzattın sanırım. Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim 💙 annem için de dua ederseniz çok sevinirim.
Annemin sağlık problemi? Ülserkolit, kolon kanseri, bağırsak torbası vs. ?