Bunun için öncelikle gerekli tahliller yapılıp neye karşı alerjinin olduğunu bulunması gerekir. Daha sonra tedavi süreci başlar ve alerjik reaksiyon gösterdiğin şeylere karşı daha dikkatli ve duyarlı olman gerekir. Yoksa devamlı olarak tekrarlar...
Deterjan gibi kimyasallarla fazla hasir nesir olma buyuk ihtimal karacigerden gelen bir sorun ve stres cok buyuk tetikliyor. Dr a illaki git ama momecon losyon kullanabilirsin. Eczaneye sormadan alma ama. Birde aloevera faydali olabilir bir arastir.
Bu kalıtsal bir rahatsızlık, deterjan ve bol su bu rahatsızlığı yapar, iş yaparken eldiven takacaksın ve geceleri krem süreceksin, yağlı kremler ilk etapta toplayıcı olabilir.
Bu sedef değil merak etme. Korkmuşsun o yüzden dedim. Bende sedef var, sedef kabuk gibi pul pul dökülür. Bu egzama. Ama merhem önermek falan yanlış. Doktor en iyisini bilir
Egzama bir alerji olmamakla beraber, sık olarak alerjik hastalıklarla birlikte görülen bir rahatsızlıktır. Dolayısıyla, egzamalı kişilerin ciltleri diğer bireylere kıyasla daha geçirgen olduğu için alerjen madde geçişlerine daha fazla izin vermekte, bu nedenle alerjilere daha sık rastlanmaktadır.
Tedavisinde ise, hastalığı tetikleyen durumlardan korunarak iyileşmek mümkündür. Egzamayı en çok tetikleyen unsur olan stres ve uykusuzluktan kaçınılmalıdır. Deterjan, sabun ve parfümler egzama hastalarının başlıca uzak durması gereken ürünlerdir. Limon ve domates gibi asit özelliği taşıyan besinlerin de egzamalı bölgeyle temasından kaçınılmalıdır.
ayrîca çörekotu yaği da cok etkili.. alerset alerji hapınıda kullanmak gerekli.. karşı komsuma verdiler egzama için.. kremini hatırlarsam yazarım.. oglumda da var o sebeple biliyorum.. bittim sabununu aldim gecen gun aktardan.. tanesi 6lira al dene mutlaka.
Nedeblerini bulmalisin. Kullandigin detarjan tureci olabilir yedigin yemeklerin etkisi olabilir iyice araştirilmali sonra onlara onlem hayatindan nekadar azaltabilirsen bunyen iyilesebilir. Ama çok uzun ve bunaltici bir donemdir.
Aynısı benim bebeğimde de var Bepanthol sensiderm kullanıyoruz iki kez kullandik mi geçiyor 🧿 sende dene mutlaka ise yarayacagina inanıyorum çok kaliteli ve güzel bir krem 🙏🙏
Atopik Dermatit'in kesin bir tedavisi yoktur. Yapılan tedaviler ile; Kaşıntı giderilmesi Yangı reaksiyonunun azaltılması Cilt hasarın giderilmesi ve enfeksiyon kapılmasını önlemek amaçlanır.
Fakat buradaki kimse sana yardım edemez. Dermatolog'a danışmanlığında egzama türünü ve tedavisini belirtir
Egzamayı bilmem ama sıcak suyun içine bılca karbonat dök ve ellerini bu suyun içinr koy 30dk brkle sonra çıkar yıkamadan eline krem losyonlardan sür öylr dur bunu sık sık tekrarla