Stres, uykusuzluk, yetersiz beslenme, polistik over sendromu, aşırı egzersiz, Ağrı kesici, tiroid hastalıkları, obezite vb nedenler adet düzensizliğine yol açan en önemli faktörlerdir. Düzenli adet döngüsü rahminizin sağlıklı olduğunu gösterir. Adet söktürmek için Papatya biberiye ile beraber kaynatılıp içilirse adet söktürür.
Maydanoz içeriğindeki apiol ve myristicinden ismindeki uçuğu yağlardan dolayı bilinen en etkili adet söktürücülerdendir. Rahmi ve selvik bölgeyi uyarıcıdır. Düşüğe neden olabileceğinden gebe kadınlara maydanoz suyu içmesi önerilmez. 5 su bardağı suyu tencereye atıp kaynatıp, ocaktan alın. İçine yıkayıp temiz hale getirdiğiniz 1 demet maydanozu atın. Yarım saat bekletip, süzüp gün boyu için.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Stres, uykusuzluk, yetersiz beslenme, polistik over sendromu, aşırı egzersiz, Ağrı kesici,
tiroid hastalıkları, obezite vb nedenler adet düzensizliğine yol açan en önemli faktörlerdir.
Düzenli adet döngüsü rahminizin sağlıklı olduğunu gösterir.
Adet söktürmek için
Papatya biberiye ile beraber kaynatılıp içilirse adet söktürür.
Maydanoz içeriğindeki apiol ve myristicinden ismindeki uçuğu yağlardan dolayı bilinen en
etkili adet söktürücülerdendir. Rahmi ve selvik bölgeyi uyarıcıdır. Düşüğe neden
olabileceğinden gebe kadınlara maydanoz suyu içmesi önerilmez.
5 su bardağı suyu tencereye atıp kaynatıp, ocaktan alın.
İçine yıkayıp temiz hale getirdiğiniz 1 demet maydanozu atın. Yarım saat bekletip, süzüp gün boyu için.
Ben olmadığım zamanlar kekik çayı içiyorum faydasını görüyorum. Belki bu konuda da faydası dokunur denemek lazım.
Kekik çayı maalesef yok başka neler çoğaltır ki
Ben çoğaltırım