Elim arada bir titriyor, şimdi de titreme var. İlaç kullanmak istemiyorum, saçma geliyor bana!
Bu yüzden önerebileceğiniz bir bitki veya bir çiçek var mı?
Ve bu Parkinson'a işaret mi?
Bu yüzden önerebileceğiniz bir bitki veya bir çiçek var mı?
Ve bu Parkinson'a işaret mi?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba,
El titremelerinin çok çeşitli nedenleri olabilir ama senin gibi gençlerde en sık neden yüksek endişe düzeyi, stres veya ailesel el titremesi olan "Esansiyel Tremor" adlı bir hastalıktır.
Ama elbette bu tanılar ancak kan tetkiklerinin ve ellerindeki titreme belirginse beyin MR'ının normal olduğu görüldükten sonra düşünülebilir. Çok nadir olarak genç yaşta başlayabilen Parkinson hastalığı da söz konusu olabilir ancak bu durumda titremeye eşlik edecek başka nörolojik muayene bulgularının da olması gerekir ki bunu ancak bir nörolog muayenesinde anlayabilir.
Eğer tetkiklerin tamamen normalse ve ailesel esansiyel tremorun varsa titremeler genellikle dalgalı seyir gösterir.
Rahat ve dinlenmiş olunduğunda azalır veya tamamen ortadan kalkabilir.
İlaçlara gelince eğer Parkinson ve benzeri hastalıklardan biri değilse, günlük yaşam aktivitelerini bozmadığı veya kişiyi toplum içinde rencide etmediği sürece ilaç önermiyoruz zaten. Ama bu özellikler mevcutsa kullanabileceğin en masum tedavi yönteminin ilaçlar olduğunu belirtmek isterim.
Bir bitkinin veya çiçeğin sana zarar vermeyeceğinden emin olamazsın çünkü bitkiler doğal ve güçlü zehirler içerebilir, bilinç bozukluğundan komaya hatta ölüme sebep verebilir.
İçinde ne var? Ne kadar var? bir problem olursa nasıl tedavi edilir? (panzehiri var mıdır?) bilmemize imkan yok. Düşünürsen tütün, haşhaş, doğal mantarlar, kenevir, güzel avrat otu vs. hepsi sinir sistemine saldıran ve doza bağlı ölüme dahi yol açabilen organik zehirler içeren bitkilerdir.
Toplum içinde %10'u geçmeyen insanlara kullanılan birçok güvenlik aşamasından geçmiş ve etkinliği kanıtlanmış ilaçlara karşı gelen toplumun (ki hasta insana ilaç verilmesi uygundur çünkü ilaçlar iyileştirir.
Bu nedenle bundan 50 yıl önce ortalama 45 olan insan ömrü bugün ortalama 90'ı görmüştür), %90'lık tamamen sağlıklı insanları hedef alan, ne yaptığı belli olmayan, çoğu laftan ibaret, ne etkinliği ne de zararsızlığı kanıtlanmamış "tamamen bitkisel ve organik" denerek zararsızmış imajı verilen ve gerçek ilaçlardan çok çok daha pahalı olan bir dünya gereksiz takviyeleri piyasa sürerek dünya paralar kazanan sektöre tek bir laf bile etmeyip hatta desteklemesine de akıl sır ermiyor elbette.
Tabii yine de karar sizindir, ben sadece bilgi vermek ve uyarmak istedim.
Geçmiş olsun dilerim.