1 hafta önce anlamsız mide bulantısı ve hafif baş ağrısı onun yanın da yorgunluk halsizlik hafif güçsüzlük yürümede halsizlik vardı ve nörolojiye gittim MR çektiler skleroz artışı çıktı sonucum da ama doktor bir şey demedi ne yapmam gerek🤔😐
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Nöroloji iyi araştırılması gereken bir dal en az 2-3 doktora git ama en iyisi üniversite hastanesi durumunu anlat ona göre tetkikini yaparlar.
Beyin MR da sonuç bölümun de skleroz artışı izlenmiştir diye geçiyor doktor bana belinden su alabiriz dedi sonra bana B12 iğne verdi kullandım sonra gittim doktor bana dedi kan değerlerin normaldir B12 de yükselmiş sonra bir şey demedi tekrar B12 verdi şu an kullanıyorum acaba atak mı geçirdim😔
Sadece beyin mr ile belli olmaz ama.
Takip atabilirsen açıklayabilirim.
Plak oldugunu düşünüyorum
Daha detaylı tetkik yaptır
Baska bir hastaneye daha git
Multiple Skleroz hastasıyım alayım tüm sorularını.
Geçmiş olsun oncelikle. ilk sende ne belirtiler verdi?
Optik nörit ve motor defisit. Beyin MR sonucunda ( demiyalizan plak?) diye bir ifade var mı?
Hayır. Hafif silik göruyorum. MR da skleroz artışķ izlenmişstir yazıyor
Normal hastanede mi yoksa eğitim ve araştırma hastanesi mi?
Ozel hastane. Doktor bana ilk belinden su alabilirz dedi bana B12 verdi kullandim bitti bana soyledi er normal olmuş vitaminin yükselmiş dedi ve bana tekrardan B12 versi iki paket 15 gun bir vuruyorum sonra bittikten sonra gel dedi bana
Beyindeki lekelerin bir başka nedeni b12 vitamindir. Kimseye beyin MR dan MS tanısı koymazlar. İlk işiniz eğitim ve araştırma hastanesine gitmek olsun. Orada Kontrastlı kranial ve spinal MR çekilin daha sonra brucella gibi ayrıntılı kan tahlilleri ve (vep, sep, baep) gibi potansiyel testleri yaptırın. En son lomber ponksiyon yaptırın. Dediğim gibi MS olduğumu 1 ay sonra öğrendim hastaneye giitikten sonra.
Sizce var mı? Leke mi plak mı? B12 verdi bana ben doktora dedim benim sonucum da skleroz artışı izlenmiştir dedim bana dedi her şey normaldir sıkintı yapma normaldir dedi😔
Daha önce B12 eksikliğiniz varsa beyinde lekeler gözükebilir veya tiroid beziyle ilgili bir probleminiz. Ben kaç kere şahit oldum ki MS denilen insanlar MS polikliniğinin kapısından normal olarak döndü. Siz en yakın eğitim ve araştırma hastanesine gidin. Zaten tanıyı oradan almazsanız mevzuat gereği sağlık bakanlığı ilaç paranızı karşılamaz. Geçmiş olsun
Daha once b12 eksikliğim vardı. Sonra kullandım 300 lere geldi. Araştırma hastanesi de pandemiden dolayi randevu düşümuyor elime
Hangi şehirde oturuyorsunuz?
Adıyaman. Ms in turleri de var mı?
Orada en yakın eah acil polikliniğine gidin. Evet 4 tane türü var
Acil polikline gitsem ne islem yapmam gerek alirlar mı? Senin hangi tür. Benim şu an çok şükür bir şeyim yok bazen halsizlik bitkinlik geliyor oda çok şiddetli değil hafif
Relapse-Remitting MS. Siz yine de eah’te bir MR tekrarı yaptırın. MS vurdu mu sağlam vurur uyarayım sizi
Senin ki iyileşme doñemli midir? Yaa oyle demeyin lütfen zaten ms hakkin da kötü şeyler okudum uff😔 ama şu an bir seyim yok çok şükür allahıma şükürler olsun yürumede problemim yok işte hafif halsizlik yorgunluk bazen geliyor
Evet iyileşmeli MS benimki. Öyle bakmayın internete ms hastalığı yoktur Ms hastası vardır. Herkesin belirtileri farklıdır. Bir an önce bunu sonuca bağlayıp tedavinize başlarsanız. Çok az sekelle ömrünüzü devam ettirirsiniz
Yaa hayır ya ağzindan yel alsin sekeller inşallah opmaz saçmalama lutfen nolur😔 iyileşmeli belki benim de. N yaygini da bu türüymüş hem
Ya sekel dediğim sakatlık değil iz. Benim ellerim 3 yıldır hep uyuşuyor. Omuz ve sırt kısmim sürekli karıncalanıyor. Sizin yaşınızdaki MS hastaları genellikle iyileşmeli olur hatta bu tür tüm MS türlerinin %85’ini oluşturur. Korkmayın bir an önce tedaviye başlayın eğer başlamazsanız o zaman ağzından yel alsını çok söylersiniz.
Tamam başlicam yeter ki iyisi olsun yeter ki😔😔
Tedavi ile 2 yıldır normal insanlar gibi yaşıyorum ve hiç sıkıntı yaşamadım. Hastalığı dalgaya aldığım günden beri çook mutluyum. Bence sizde öyle yapın.
Kafaya takmamaya calışıyor hangi tedavileri gordunuz
İnterferon iğnesi ve tecdifera 240 mg
Bizim komşu eskiden beri ms ve gayet normal insanlar gibi
Halı bile silkeliyor
MS hastalarının zaten çoğunluğu normal insan gibi yaşıyor. Anormal bir durum değil.
Sen askere gittin peki
Yok
Muaf mı oldun.
Normalde muafım ama nöroloji doktorunun onayı ile gidebiliyorsun ben başvurumu yaptım. Detaylı sağlık raporu aldım elverişli olduğuma dair şubatta gidecem asteğmen olarak çıkarsa yedek subaylık inşallah.
Yani sen doktorundan onay çıkardın ben gitmek istiyorum diye. Benim arkadaşımin arkadaşı ms o muaf oldu
Ben makina mühendisiyim yani subaylık yapacağım. Paralı subaylık sağlık raporu gösterirsen Ms olduğuna dair muaf olursun zaten. Benim dil puanım var 7000-8000 arası para alıcaö subaylıktan o yüzden gitmek istiyorum. Ancak MS hastası olmak askerlikten muafiyet için yeterli bir sebeptir.
Anladim iste arkadaşımin arkadaşı muaf oldu 1 ay önce tecili bitti yoklama kacagina dustu gitti muaf edildi
Evet zaten muafiyet için yeteli bi neden keşke yoklama kaçağına düşmeden yapsaydı bu işi. Asal yoklamadan sonra sağlık onayı gelmezse zaten otomatikmen askerlikten men geliyor.
Tecili 1 ay once bittmiş 2 ay sonra ise gitmiş muaf edilmiş ama men edilmek nasil oluyor ki bu isleri bilmiyorum da kötü bir şey mi men edilmek
Men demek askerlikle ilişkisinin kesilmesi yani muafiyet demek. Hayır herhangi kötü bir şey ile alakası yok.
Yoklama kacagi olmuşsa ve şubeye gidip ben ms im demeze men mi ediliyor
Yok daha neler. MS teşhisi aldığın hastanedeki doktor sana Ms olduğuna dair rapor çıkarıyor ve onu sisteme işliyor veya işlediklerini gösteriyor.
Bilgi eksiklimden dolayı maruz gor bilmiyorum sadece arkadaş icin meraklanmistim ama kotü birşey degilmiş men edilmek. Sisteme ms diye atilinca askerlik şubesi görüyor ve otomatik muaf ediyor oyle mi?
Estağfirullah. Asal yoklamadan sonra hekim raporu sisteme işliyor zaten Msten dolayı istemiyorsa hizmet tercihi yapamıyor muaf oluyor. E devletten görülüyor
Anladım tamam ama zaten arkadaş 1 ay once tecilli bitmiş idi sonra yoklama kacagina dustu 2 ay sonra gitti muaf oldu para cezası da ödememiş galiba
Muafiyet nedeni var ceza ödemez.
Anladim. Teşekkur ederim beni aydinlattiğin icin. Baska bana diyiceklerin var mı varsa nolur soyle lütfen 😔
Siz gidin hastaneye Ms teşhisiniz kesin çıkarsa özelden yapmanız gerekenleri bir bir açıklarım ama şu anda kesin bir teşhis yok. Merak ettiğiniz sorular olursa bana özelden veya buradan yazabilirsiniz.
Tamam o zaman sağlicakla kal😘
Sizde... Geçmiş olsun tekrardan
Merhaba banada 6 ay önce ms teşhisi kondu size sormak istediklerim var