tekrar her sey icin tesekkür ederim .. derdimi dinleyip derman oldugunuz icin.
allah rahatlik versin sizlere... hayirli geceler :)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bende de ms var teşhisi 3 yıl önce konuldu plak - plaka sayısı 9 tane. Öldürücü değil hayatta bir engelim yok ve 5 yıllık bir ilişkim var. MS hastası yerine ms'li demek daha makbul olur bence.
Genetik değil, Kalıtsal değil genlerle aktarılmaz sebebi de pek belli değil.
Bunun ne sana ne esine nede doğacak cocuguna bir engeli yok. Hatta gebelik dönemi ms'li kişilere iyi gelmediği söylenir. Külliyen yalandır. Aksine iyi gelmektedir. Eğer MS'lisin diye evlilik öncesi esin sevgilin arkadasın vs, sana farklı bir acıyla bakmaya calısıyorsa tek hücrelidir.
Türkiyede cok yaygın bir durum ama elden birşey gelmez hatta beyinde 3-5 plak fazlamız var gerisi teferruat :D
Evet igne kullanıyorum 3 günde bir
Sıkıntı olmaz. Merak etme hap için çalışmalar bitmiş sadece anlaşmalar varmış iğne işi rafa kalkar 1 yıl içerisinde
Sevmek çok önemli ve sevgi inan her zorluğun üstesinden gelir. Gerçekten sevdiğim insanın Allah göstermesin son günü olduğunu da bilsem, yine de tek bir nefes uğruna hayatlarımızı birleştirebilirim. Yeter ki doğru insan olsun.
Hayatta asla umudu kaybetmemek gerekir.
Öncelikle geçmiş olsun. Bu sebeple senden ayrıl mı yani?
Bence bunu artık düşünmemelisin. Herşeyde bir hayır vardır derler ya, inan ki bu çok doğru bir söz. Bugün çok üzüldüğün birşey için yarın çok şükür diyebilirsin. Senin şu an mutlu olmaya, pozitif düşünmeye çok ihtiyacın var. Bunu başardığın sürece hem huzura hem de sağlığına kavuşacaksın. Nasıl bir hayatın var bilmiyorum ama kendini sakın eve kapatma. Bu en büyük hata olur.
aradan 8 ay gecti... ve ben her gün allahima sükür ediyorum.. onun gibi bir insandan kurtuldugum icin... onu degilde.. hastaligimi daha cok düsünüyorum sanirim.. ara sira ürkütüyo beni gelecek... eve kapatmam asla kendimi.. sosyal hayatim oldukca enerjik diye bilirim :) aksam yorgunluktan ölsem bile pes etmemeye calisiyorum. hayatimda eksik olan sevgi dolu 1cift göz ve el :) ayrica tesekkür ederim tavsiyelerin icin :)
Bir insan, seviyorum dediği, eşim ol dediği bir insanı, zor gününde bırakıyorsa, zaten onun ne sevgisi ne de insanlığı gerçektir. O eğer gerçek bir seven olsaydı, senin elinden tutsaydı, eminim sen de onun elini sıkıca tutar ve hiç bırakmazdın. Onun başına ne gelirse gelsin, onun yanı başında olurdun. Canınla, kanınla, tüm varlığınla. Ama o bunu bile fark edemedi. Kimsenin başına birşey gelmesin ama yarın olurda o zora düşerse, işte o zaman senin değerini anlayacaktır.
aynen öyle bacim.. cok haklisin...olsun buda bir sinavdi benim icin... allaha havaler ediyorum onu.. onun gibi psikopati sevdigimede inanamiyorum zaten... artik hayat benim. kendim icin yasiyorum... endiselide olsa korkuluda olsa benim gelecegim :) umarim bin pisman olur . bunu istiyorum ama.
Hastalık illeti son dönemde abim, 10 yaşındaki kuzenim hatta ilk sevdiğim çocukluk hayallerim derken benimde dört bir yanımı sardı. Ama çok şükür atlatıyoruz her bir illeti. Bir dua vardı, bir türlü şimdi aklıma geldi. Abim için her gece okumuştuk. Yarın mutlaka öğrenip paylaşırım buradan. Bize şifa oldu sayılır, inşAllah sana da olur. Sonuçta derdi veren Rabbimiz, dermanı da vermştir.
Buldum. Kenzül Arş duası. Peygamber efendimizi korumak için yapılmış bir dua. Hem Türkçesini hem orijinal şeklini okuyabilirsin. Bende okuyacağım sizin için. Bir öğretmen arkadaşımın eşinde beyin tümörü teşhisi konmuş. O şifa buldu. Bİzde çok şükür şifa bulmak üzereyiz.
Abim kronik lösemiye yakalandı. Normal bir insanda akyuvar sayısı en fazla 10 ollması gerekirken onun değeri 400'e yaklaşmıştı. 500 maalesef akciğerlere ve tüm vücuda yayılmasına sebep olacak bir değerdi. Kuzenimde ise doğuştan göğüs kafesi ve omur ilik gelişiminde gerilik oldu. Kız çocuğu. Şimdi 10 yaşında, Büyüme çağına girdiği için organların sıkışma riski var. 28'inde çok büyük bir ameliyata girecek.
allahim acil sifalar versin kurban oldugum yarabbim :( su an diyecek bisey bulamiyorum..insallah abin ve minik sirinede bir an önce sagligina kavusur... gercekten cok zor bir durum.. hani hasta olan degilde sevdigi hasta olunca insan daha cok üzülüo daha cok caresiz oluyo.. bizde ailecek hastalikla ugrasiyoruz yillardir.. annem ben derken simdi ailemize minik biri daha katildi ablamin kizi.. oda kücück yasta kocaman bir ameliyat gecirdi.. allah bütün hastalarimiza acil sifalar versin..
Çok sağolun. Rabbim binlerce kez razı olsun.
Allah yardımcınız olsun.. Rabbim şifalar versin.
Böylesi hayırlıymış. Ya daha sonra ortada bıraksaydı kırılırdın. Demek ki sevmiyormuş ki ayrılmış. O zaman da değmez... Canından önemli değil ya..
şanslıymışsın ki Allah sana bu insanın hayırlı olup olmadığını göstermiş geç olmadan :)
ya ne kadar saçma geliyor bir insanın bir insanı hasta diye bırakması Allah'ım sanki sağlıklı olanın bir ömür öyle kalmasının garantisi varmış gibi :))
her şey biz insanlar için değil mi?
seni de tebrik ederim başkası olsa içine kapanır karamsar olur vs vs ama sen anladığım kadarıyla çok güçlüsün ve bu inancının sağlam olmasıyla alakalı bence Allah'a derinden inanmak güç veriyor insana :)
Allah sana da bütün hastalara da acil şifalar versin İNŞALLAH...
öncelikle cok tesekkür ederim güzel yorumun icin... evet banada cok sacma geliyo.. ve gercekten cok ucuz bir düsünce... hersey insanlar icin... zaten karsindaki insani ne kadar seversen sev.. icinde allah korkusu olmadiigi sürece o insanla bir ömür gecmez...
evet hayatta ümidimi yitirmem.. ve cok sükür inancim beni ayakta tutuyor... hayat cok güzel.. karamsar olmak icin cok kisa ... :)
Erkeklerin neredeyse tamamının evet kadınlarında tamamının hayır demesi ilgimi çekti açıkçası.Evet ben düşünürüm.Evlenirken bile hastalıkta sağlıkta denmiyor mu? En ufak zorlukta problemde aşktan vaz geçmek olmaz yani eğer aşıksam AIDS dahil her şey kabul
Cevap
26Cevap
Oncelikle geçmiş olsun. Soruna gelince evlenirken iyi gunde kotu gunde hastalıkta sağlıkta diye boşuna soylemiyoruz.bunu evlendkten sonrada oğrenebiliriz terk mi edilir? Ben seviyorsam evlenirim hem onun yanında olmam destek olmam ona da iyi gelecektir. Hasta dye bırakamam. Ben hastayım dye bni braksa sevdiğim çok koyardı ya .s
Amin. Kıyamam sna ama hasta olmak senin suçun değil ki o da Allahtan. Boşver o senin için hayırlı değilmiş zaten. İnsanlar birbirine can yoldaşı olmak içinde evlenirler destek olmak için. Sen ona kaç sene kadınlık yapıcaktın herşeyni yapıcaktın ama ilerde bir hastalığın olsa seni bırakıp gdicekmş demek ki. Boşver canım uzulme hiç o kaybeder ve bu duşunceyle kimseyle yapamaz bence. Allah yardımcın olsun
Kesinlikle bak sevdiği için göstermiş Allahım sana :) senin de herşey gönlünce olsun inş canım benim..
Allah yardımcınız olsun. İnsan sevdikten sonra neden evlenmesin? Sonuçta bir ömür geçirecek insanlar ve her zaman gülerek sağlıklı bir şekilde geçmeyecek o ömür. Bazen tatlı bazen acı olacak... O kişiye acıdım gerçekten, kendini senin yerine koyup düşünseydi belki de yaptığının ne kadar yanlış olduğunu anlardı. Neyse, sana değer vermeyen birinden kurtulmuş oldun.
Öncelikke Çok Geçimiş olsun ..
İş yerimde .. Senin yaşında Benimde Stajyerim vardı .. Kız .. O da Ms Hastası ..
Oda Atak Geçirmemek için İğnesi vardı .. Bu hastalığının nedeni yok bildiğim kadarıyla
Bir kaç kere atak geçridi .. Ama Şu an iyi ..
Hatta yakın bir zamana kadar Evlendi .. mutlu ..
Yani hekrkese bir rahatszlık olabilir .. Hayatının önüne geçmesine izin var me
Bence Hiç Korkun olmasın neden mi? Kimsenin Garantisi yok .. Heran Hepimiz Rahatsızlanabiliriz .. O yüzden hayatını dolu dolu yaşa .. Hastalığının seni ele Geçirmesine izin verme ..
Her Konuda yardımcı olmaya çalışabilirim sana .. Çünkü Yakın Kardeşimden dolayı biliyorum ne neyin oldugubu
hastalik bizler icin var.benim basima gelmeyecegi ne malum.zaten ben Fmf hastasiyim. sevgilim korkardi ben anneme ne dicem, omrumu hastanede gecirmek istemiyorum vs. diye.sonra Rabbim annesine Ms hastaligink verdi.soyledikleri icin cok pisman.ben hep derdim boyle konusma yarin birgun basina gelir hastaligi verende Allah diye.buyuk konustu buldu cezasini.dersinide aldi..
sanada buyuk gecmis olsun acil sifalar versin Rabbim
sanada büyük gecmis olsun.. FMF hastaligida cok agir bir hastalik gercekten.. ama insanin inanci oldumu inanki her seyi asiyo..
yaa iste ilahi adalet diye buna derler... senin adina sevindim... o kadin adina üzüldüm.. hem annesinin hastaligi bakimindan hemde böyle sacma düsünceye sahip oldugu icin... insanlar cok acimasiz basina gelmedikce.
Öncelikle senin sayende bu hastalığı öğrendim teşekkür ediyorum, bu hastalık gün geçtikçe kötüye mi gidiyor yoksa aynı ölçüde mi kalıyor eğer ilerleme durumu yoksa önemli bir hastalık sayılmaz nedir yani bendede biraz konuşma bozukluğu var zaman zaman halsizlik var titreme var.
selamm. benim eşimde ms hastası ilk öğrendiğimde üzüldüm ama asla ondan vazgeçmedim yanındayım senin dedim ve evlendim güzel bir evliliğimiz var mutluyuz şu an 6 aylıkta hamile ALLAHın izniyle bebeğimiz olacak Şükürler olsun. Derdi verende ALLAH dermanı verende ALLAH onun için hastalığı gözümde olmadı benim herzman yanında destekçi oldum şükürler olsun ufak tefek ataklarımız oluyodu ara sıra söz konusu değil ama hamile olduğundan beri olmadı şükür demek istediğim seviyosanız vazgeçmeyin aşk engel tanımaazzzz :) :)
önce RABBİM şifalar versin inşallah çok geçmiş olsun
eğer gerçekten seviyorsam her şeyiyle sevmişimdir hastalığı veren ALLAH dermanı veren de ALLAH şüphem yok onu bırakmam asla elimden geldiğince onu utlu etmeye çalışırım
zaten herşey ALLAH korkusundan bitiyo aklınıza gelebilecek herşey madi manevi ne varsa
insanda Allah korkusu var gerçekten ; namazınıda kılar orucunu zekatını haram helal iyi kötü her şeyi bilir eşine sadık kalmayı çoluk çocuğuna helalinden kazanıp yedirmeyi güzel ahlak vermeyi her şeyi ALLAH için yapar çünkü hesap gününü bilir yanlış yapmaz yapsa bile tövbe etmesini bilir
bakıom kım ne günah işliyorsa ne yanlış ne kötülük yapıorsa önce ALLAHI PEYGAMBERI tanımamış bılmemiş ondan yapıyor
Gerçekten seven insan mezara girsen seninle olmalı hiç üzülme bunu yapan zaten insan değil ilahi adalet tecelli eder geçmiş olsun.
Bende MSliyim, hayatımda ilk defa uzun ısrar üzerine evlilik için bir insanla ailemin onayıyla konuşmaya gittim. Çocuk bana aşık oldu. 3. Gün rutin muayenem vardı. Ben durumu anlattım. Hastayım dedim. Tercih senin tam bağlanmadan bırakabilirsin dedim. Beni 1,5 ay oyaladı ve sonra konuşmayalım dedi. Suç bende kandırıldığımi biliyordum ama inanmak istemedim işte. Bir daha görücü usulü bir görüşmemi asla... Çok gurur kırıyor, can yakıyor. Ben eksik biri değilim. Ama neden bu kadar beyni omrumcek ağı kaplı bu insanların. Uzun bir süre evlenmek istemiyorum. Güvenmiyorum kimseye, çok şükür gitti🙂#hayatkısakuşlaruçuyor
Benim bir akrabamda var evlendikten sonra teşhis kondu ama ilaçlar falan idare ediyorlar olur yanş sevince olur okadarda kötü değil yani evlenilir.
Ne kullandıgını bilmiyorum ama evlilikleri sürüp gidiyor , sadece bazen kocasına söyleniyor dır dır dır her kadın gibi ozaman hastaneye gitmesi gerekiyor ama adamın sucu yok kendi cenesinin kurbanı
Dır dır dır adamın başında oda tepki vermiyor üzülmemesi gerek hast oldugunu bildiginden , sonrada yok ben ms hastasıyım adama bak beni hiç düşünmüyor insan bir haklısın der.):): ah kadınlar ms hastasıyken hiç ama hiç cekilmiyorsunuz yeminle:):):
Kendini yıpratıyor başka bir şey yaptıgı yok sürekli ben ms hastasıyım bulaşıkları yıka , ben ms hastasıyım cocugu okula gönde ben ms hastasıyım pazara git , iyi tutturmuş taktigi uyanık:):), kulagına egildim dedimki ulan adamı bukadar enayi yerine koyma bırak ms'den ölmeyi gece kulagına civa dökücek herif bee sabahı göremicen :):):)
Tencere kapagını buluyor işte, o hastalıgın ardına sıgınıyor oda arip ne yapsın susuyor işte ama bana içini bir döktü birgün ama Alalhım adam ateş kustu resmen , o bir hsata olmasa varya eşek sudan gelinceye kadar ona vurasım var falan , zavallı adam konuştukca öfklendi, ama sonra karıcım canım cicim ama sen üzülme sana muz getiriyim canın bişey cektimi dur sırtına yastık falan bulmauşlar birbirini işte pis kılıbık :):):
Meraklanma yakında adam gidici , ama kadının bun yapmasının nedeni cocuklar annesinde cosukların derdi onda değil adamda agzı var dili yok ama nereye kadar yakındır adamın gidişi, ama kadına akıl vermek ne haddime bir anda ateş kusuyor resmen nedemek ben hastayım bire benmi nazik olucam , yakında anlar nezaketi tek kaldıgında, sen sen ol seni bu halinle kabullenene pervcane ol
Evlilik olmadıysa vardır bir hayrı inancın varsa hastalığında elbet dermanı vardır.Bir şekilde seni bulur üzülme.Ve evet çok seviyorsam onla bir ömür geçirirdim.
çok geçmiş olsun umarım sana layık olan bir insan bulabilirsin
seviyorsam kısır olması bile sorun olmaz
bu arada günlük hayatta ne gibi sıkıntı oluyor senin için
sicaklara gelemiyorum.. o yüzden gecirdigim ataklar daha cok rahatsiz ediyor beni.. kendimi cok kötü hissediyorum. günlük hayatim dolu dolu gecirdigimde eve yorgunluktan kendimi zor atiorum.. yasli insanlar gibi kendime gelmem günler aliyor... bazen cok uyuyorum... ev temizligi yaptigimda ara ara oturup dinlenmem gerekiyo... bu tür seyler..
Tabiki düşünürüm. Birbirimize aşıksak bu tür şeyler hiçbir önem taşımaz
sevdikden sonra hiç birşey engel olmaz benim gözümde . Allah hastalığı olana yardımcı olucaktır .
olurum neden olmayayım seviyorsam eğer. sonuçta rabbimden gelen birşey bende öyle olabilirdim. aşk zaten koşulsuz kabullenip sevmek değilmi.
Eğer sevmişsem gerisinin bir önemi yok, iyi günde herkes herkesi sever önemli olan kötü günde sonuna kadar yanında olabilmek.
Aşk çok başka bişey.
Her zaman umut var.
Aşk çok güzel bişey.
Sevdigim birini koşulsuz şarsız kabul ederim her şeyiyle..
erkek adam sevdiğine sahip çıkar! evet evlenirim. herşeyin bir karşıtı zıttı olduğuna inanırım kanıtları sayarak bitmez 1 dakikada binlerce şey sayılır. unutma hasta olan varsa iyileşenlerde var bir hastalık varsa çözümü de var.
Öncelikle çok geçmiş olsun bende bir yıldır lösemi tedavisi görüyorum sanki soruyu benim yerime sordun benim görüşümde hiç birşey engel değil kimse hastalıgıkendine konduramıyo ama beş dakika sonrasını bilemiyo
Geçmiş olsun. Hastalık ilerlediğinde çocuk gibi olunuyor maalesef. Doğru tedavi ile ilerlemeden çözülebiliyorda, umarım seninki çözülür.
hastalıkta ve sağlıkta iyi günde kötü günde ölüm bizi ayırıncaya dek.
evlendikten sonra olsa bir ömür bakılır ama hiç başlamaış bir ilişki için yanıtım hayır
benimde annem babam var onlarda bir ömür benim için mi üzülsün. zor bir hastalık bir ömür bakım gerekecek maddi manvi sıkıntı olacak..allah kimseye vermesin verdiğinde de şifasını versin
ms hastası bir arkadaşım var oda gayet bizim gibi bir insan, ama büyük konuşmamak gerek, bugün onun başına gelen yarın senin başına gelebilir.
Allah acil şifalar versin canım.ben evlenirdim
evlenirim
kafam denkse niye olmasin
Geçmiş olsun atlatırsın Allahtan ümidini kesme
Böle hastalıklar beni aşktan vazgeçiremezz
çok geçmiş olsun ablacım, Allah şifa versin
sen sağol varol
Seversem neden olmasın?
bir erkekten ne beklersın kı canım
büyük konuşmak istemem ama hayır düşünmem..
Onu seviyorsam aşıksam neden olmasın
aşk varsa herşeyin üstesinden gelirsiniz
Çok geçmiş olsun
Seviyosam sorun olmaz..
why not ? çok uzun
Düşünürdüm sanırım..
Olurdum. neden ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar