Kardeşim 14 yaşına yeni giricek 1.50 boyunda seneye yüzmeye gidip 1.62 olmak istiyor acaba olur mu?
Annem= 158 (Anne tarafı uzun)
Babam= 162 (Baba tarafı uzun)
Annem= 158 (Anne tarafı uzun)
Babam= 162 (Baba tarafı uzun)
Yüzme yerine voleybol özellikle basketbol oynarsa uzayabilir. Ben 4 yıl boyunca lisede basketbol oynadım ve boyum şu an 1.93 cm tabi baba tarafı da uzun olduğu için onunda artısı oldu. Ayrıca kardeşinin yaşı küçük olması avantaj olduğu için boyu uzayabilir.
Basketbola gitmek istiyor zaten ama boyu kısa olduğu için alay edilmesinden korkuyor 🤦🏻♀️
Sonuna kadar arkasındayım zaten bunu o da biliyor ama geçen sene voleybol oynarken topu fileden bile geçirememiş o zamandan beri voleybol ve basketbolda kendiyle alay edilmesinden korkuyor. Zamanla olur diyorum onu da dinlemiyor alıştıkça açılır umarım
Ay hadi inşallah bizimkide öyle olur 😅
Tabiki göstericem ben buralarda yeniyim yazılabiliyorsa bir mesaj falan atabilirsiniz bu hesaba sizinle konuşması iyi olur sanırım çünkü bizden duyunca ailem olduğunuz için böyle diyorsunuz diyor 😅
Olmuyor galiba nasıl bir siteymiş burası 🙂
Evet galiba
Evet o zaman konuşmak istiyorsanız veriyorum ona
Merhaba, ablamla konuşmalarınızı okudum. Voleybolu ve basketbolu çok seviyorum ama doğuştan gelen bir hastalığım olduğu için bu yaşıma kadar beden eğitimi derslerine giremedim bu sene tedavi olmaya başladım inşallah seneye iyileşeceğim ama hep yaşıtlarımdan kısa ve geri kaldım o yüzden çok utanıyorum ve korkuyorum
Öncelikle çok geçmiş olsun. Umarım en kısa sürede iyileşirsin. Rahatsızlığını bilmediğim için net olarak bir şey diyemiyorum ama tedavi olduğuna göre sanırım geçici bir rahatsızlık olmalı. Zor şeyler yaşamışsın ama bunların üstesinden gelmek senin elinde. Kendimden ornek verecek olursam hiç unutmam 8. Sınıfta voleybol oynuyorduk öğretmenler ve öğrenciler tabi benim boyum daha kısa o zaman servis atıyorum top içeride kalıyor haliyle komik duruma düşüyorum. Ama yinede pes etmedim kendimi kötü hissettim mi evet hemde çok kötü hissettim ama bunun üstesinden gelmeninde elimde olduğunu biliyordum
Her voleybol oynadığımızda geri kalmadım oyuna girdim ve tabi o sırada daha iyi oynamaya başladım. Liseye geçince basketbol oynamaya başladım. Tabi yine ilk defa oynadığım için bayağı kötüydum. Hatta hocamiz sınav notu verdiğinde düşük not almıştım. Kötü oynadım diye ama yine pes etmedim. Ne kadar düştüysem o kadar ayağa kalkmasını bildim. Bence sende öyle yapmalısın herseyden öte pes etme sakın 🙂
Çok iyi konuşuyorsun inşallah bendebu kadar gelişebilirim. Yapabilirim inanıyorum. Pes etmek yok 😄 Çok teşekkürler. Ne kadar inatçı olursam o kadar elde ederim. Beni desteklediğiniz için çok teşekkürler 😊
Tekrardan teşekkürler seviyemi ilerletip bir şey merak edersem mesajlardan yazmaya çalışacağım iyi günler 😊
Cevap
8Cevap
Fazla zaman geçmeden doktora gidin ve eklem açıklığına, kemik yaşına baktırın. Cinsiyeti neydi?
Kız, doğduğunda ebe bile demiş bu kız çok uzayacak diye ama bilmiyorum. şu an bir tedavi görüyor o yüzden uzayamıyor. Kemik yaşına da baktırıcaz birkaç ay içinde
Öyle biri değil çok şükür ve teşekkürler
Aile tarafı uzunsa biraz daha uzar yüzme değil ama valeybol ya da basketbol tercih etmeli.
Bir halam hariç diğer hala ve teyzeler uzun basketbola gitmek istiyor ama şu an kısa olduğu için basket atamamaktan utanıyor
Yüzme, tenis, voleybol ne varsa denedim ama hâlâ 1.64üm
1.64 kısa değil o kadar olmak istiyor zaten
Yani kısa sayılmaaazzz. Ailemiz minyon bir aile ortalamaya göre uzunum.
Yaşınız kaç öğrenebilir miyim?
17-18
Yaşınıza göre boyunuz çok iyi bence kıymetini bilin olmayanlar da var :D
Kendimi hâlâ kısa buluyorum
Bence bulmamalısın 6 cm topuk giysen 1.70 olursun her türlü kurtarırsın yani 😊
Evet faydası olur spor hocaları daha detaylı açıklayacaklardır
Teşekkürler
kardesnın uzama sansı yok tatlım bosa zorlamasın
Daha 14 yaşında bence bu kadar olumsuz düşünmemeliyiz
Tabiki biliyorum. Ama anne ve baba tarafları uzun illa anne ve babaya çekecek diye bir şey olduğunu sanmıyorum zaten 1.80 olmasını beklemiyoruz 1.60-1.62 hatta 1.57 bile uygun onun için
Umarım olur ne diyelim artık
Umarım 1.60 olur anlamında dedim
Ben 15 yaşımdan sonra 10 cm uzadim. Ve yaptığım tek şey sabah akşam süt içmekti. Onuda boyum uzasın diye değil süt delisi olduğum için severek içtim
uzatır
Umarım
Evet
Teşekkürler
Aynen uzatir
Umarım ciddi bir şekilde yazmışsınızdır herkes uzatmaz diyor da o yüzden
Aktif bir sekilde kulac atacağınız icin kol ve bacak kaslariniz calisacsk ondan dolayi boyunuxun uzamasi muhtemel
Teşekkürler
Yüzme boy uzatmaz
Basketbola gitmek istiyor ama boyu kısa olduğu için basket atamamaktan utanıyor
Egzersizler boy uzatmaz uzatsa bile 1-2 cm fark olur.
En iyisi beslenme
Bıraksak günde 2 paket süt bitirecek zaten 😅
O zaman uzamaya meyilli
Uzatır
Teşekkürler
Yüzme boy uzatmaz.
Voleybola gitse uzar mı peki?
Evet o olabilir
Teşekkürler
Ne zaman adet oldu?
Geçen sene bir kere oldu bu yıl bir hastalıktan dolayı kemoterapi tedavisi aldı o yüzden artık olmuyor doktorlar 4-5 sene daha olmaz dediler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?