1 hafta önce Bulgaristandan geldik sonra evde ilk abim ardından babam fenalaştı abimin şikayetleri öKSürük sırt ağrısı idi. Aile Sağlık Hekimi bronşit demiş ama ben bir hemşire olarak test yaptırmasını istedim testi pozitif çıktı ardından filyasyon ekibi hepimize test yaptı babamdan zaten süpheleniyorduk eklem ağrısı öKSürük halsizlik vardı benim sadece başım ağrıdı annemde de koku duyusu kayboldu ve hepimiz pozitifiz hiçbirimizde de ateş yok, bu arada cafelerde avmlerde o ateş ölçülüp içeri alınması vicdan rahatlatmak için heralde hiçbir değeri yok o ölçümün, zaten bilekten de ateş ölçülmez kim yaptıysa ilk saçmalık. Bir ilaç verdiler favimol diye 8 tane ile başladık 3 3 alcaz sonra babamda titreme yaptı ve hepimizde ishal başka önerisi olan var mi bu virüsü atlatmış birileri neler yaşadınız?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu süreçte kesinlikle moralinizi bozmayın. Aşırı titreme ve kalp çarpıntısı olursa 112 acil yardımı arayarak ambulans talep edin. Bu süreçte bol bol vitamin alın. Su içmek çok faydalı. Ter ve idrar ile bu virüsün daha kolay atıldığı söylenmektedir. Aile hekimi bize kekik çayı içmemizi tavsiye etmişti. Ailem faydasını gördü. Sizlerde deneyebilirsiniz. Kısaca özetlemek gerekirse moral + vitamin ve bol su size aşırı fayda sağlayacak.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Sağlık konusunda 2,4b cevap paylaştı.
u +1 yılBende gecen hafta soru sordum paylastım belkı bır yararımız olur dıye sahsen 15 gün yattım hastanede dün eve geldım septomlar değişti test negatıf cıktı ama vucut yoruldu şimdi sadece kan sulandırıcı ile 10 gün karantınadayım.
Yorgunluk , agrılar , oksuruk falan devam edıyor bakalım hayırlısı sormak ıstedıgın varsa sor bana115 Yorumla- +1 yıl
Hıc hastane alıskanlıgım yoktu ilac kullanırken favı ve pleq malesef nefes darlığı yapmaya basladı
- +1 yıl
Derin nefes almaya calıs panık yapma
Verdıklerı ılac duruma gore olumlu etkınetmezse mutlaka hastaneye gıt.
Sablonda verdıklerı 8 tsneye 1 adet kürler bende 3 gunden sonra etkınetmemeye basladı
Kesınlıkle ates fslan olursa durmayın 112 arayın
Diğer türlü zaten sorun yoksa 5 gün içinde ılac bıter dınkenırsınız kurtulus baslar
Seyrı onemlı ama - +1 yıl
Sıtma ilacı zaten bol su ve takvıye sart ayrıca idrar rengı vs degısebılır panık yok
- +1 yıl
Aynen öyle evdeyım ama hersey bıtmedı daha gecmıs olsun tekrardan
- +1 yıl
Nasıl oldunuz nedır durumlar
- +1 yıl
Asıst alıp suyuna katarmısın lutfenn ben sıgara hıc ıcmedım ama bende de cıktı ve bu cok iyi cıkması
Eczaneden al ve suyuna koy yan etkısı yok - +1 yıl
Artık bugün yarın tat almaya baslaman lazım zaman geldı
Benim de pozitif ve babam her gün arayıp metobolizmamı güçlü tutmam gerektiğini tembihler, yemeğini iyi ye, yeterince su iç diye gün boyu mesaj atar. 😅 onun dışında bol bol dinleniyorum ve pencere kapı sürekli açık temiz hava girmesi için. Ben ilaç falan kullanmıyorum. Geçmiş olsun, en kısa zaman da atlatırsınız inşallah.
14 Yorumla
+1 yılBenim kardeşimde coviddi şu an neredeyse atlatmış durumda size tavsiyem pekmez limonlu su bol yeşillik 3 öğün yemek bol su ve meyve soğan sarimsak mutlaka tüketin zımba gibi olursunuz
24 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle bide moralinizi yüksek tutun ilk ginler çok sıkıntı ondan somra geçiyor
- +1 yıl
Aynen aynennnnnn hiç kafanızı bozmayın geçiyor evi sürekli havadar tutun dedigim gibi limon çok etkili hem iyi olunca hastaligida unutursunuzx
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
36Cevap
- Sağlık konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılgeçmiş olsun c vitaminini bol alın evinizde bir grip ilacı olsun iyi izole olun evii bol bol havalandırın
10 Yorumla Geçmiş olsun büyük talihsizlik, fakat sizin şansınız ilaç çalışmalarının nerdeyse tamamlanmak üzere oluşu ve artık herkesin bu duruma alışması, çok fazla hasta var, doktorlar ve uzmanlar daha iyi bilirler fakat şahsi tavsiyem metabolizmanızı güçlendirin ek vitaminlerle. Artık marketlerde dahi bu tür multivitamin takviye çeşitleri sıklıkla görülüyor, artı sağlam ve sağlıklı beslenme hastalıkla savaşma konusunda matabolizmanıza faydalı olabilir.
11 YorumlaCovid ilaçla geçmiyor diye yırtınıyor DSÖ bizimkilerin umrunda değil. Bağışıklığınızi yüksek tutacaksınız c vitamini alın bol bol. En fazlasi da acı biberde var. O ilaçlar kortizon pompalamaktan başka bir işe yaramıyor. Covid virüsü kurnaz zaten kendi kodunu o kortizona da yükleyebiliyor ve çoğalıyor. Öldüren de o ilaçlar işte.
17 Yorumla- +1 yıl
Bağışıklık güçlüyse ilaçları yutsanda bir şey olmaz. Eğer zayıfsa ilaç falan da fayda etmez görüşünde çoğu doktorlar. Benim kişisel görüşüm de söylediklerinin mantıklı oluşu o kadar. Sadece ilaçla corona tedavi edilmiyor bunu tüm dünya ülkeleri kabullendi. Benim olduğum yerde üç evde aynı gün corona virus teşhisi kondu ama hepsine evden çıkmamaları ve dinlenmeleri söylendi o kadar. Bunye zayıfsa kronik hastalık varsa doğal olarak kaldıramıyor vücud. Allah acil şifalar versin
- +1 yıl
Gençlikle alakalı değil endişe etmene gerek yok. 80 yaşında olup atlatan 20 yaşında olup atlatamayan var. Bu vücudun direnci ile alakalı bir durum. Virüsün nasıl çalıştığını incelersen kendinde bir çok şeyin farkına varabilirsin. Sonuç olarak şu anda hiç bir ülke bunun net bir tedavisini bulamadı. En kısa sürede atlatmanız dileğiyle.
- Sağlık konusunda 440 cevap paylaştı.
+1 yılCovid ilaçla geçmiyor diye yırtınıyor DSÖ bizimkilerin umrunda değil. Bağışıklığınızi yüksek tutacaksınız c vitamini alın bol bol. En fazlasi da acı biberde var. O ilaçlar kortizon pompalamaktan başka bir işe yaramıyor. Covid virüsü kurnaz zaten kendi kodunu o kortizona da yükleyebiliyor ve çoğalıyor. Öldüren de o ilaçlar işte.
20 Yorumla
+1 yılSağlıklı beslenin vitamin alımını ihmal etmeyin bol su için günde bir iki bardak da karbonatlı su için. Hastalık çok fazla etkilemiyorsa egzersiz yapın. Ve hastalığı unutup komedi izleyin. Eğer moral bozarsanız bağışıklık sistemi zayıflar. Ve enerjimiz düşer enerjisi düşük insan hastalığı atlatamaz. Spor, sağlıklı beslenme bol su ve gülmek eğlenmek enerjinizi yükseltecek.
10 YorumlaC vitamini al
Bol bol su iç
Protein agırlıklı kesinlikle beslen
Mandalina ye
Limon suyu iç22 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbeslenmenize dikkat edin kendinizi yormamaya çalışın. moralinizi yüksek tutmaya çalışın zaten ilaçda vermişler. bütün ciğer hastalıklarında uygulanan temel şeyleri uygulyın. evin oksijen seviyesini hep yüksek tutun.
17 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılzaten hepiniz corona değilmisiniz? ayrılmanın manası nedir bilmediğim bi durumumu var?
Cevap sahibi+1 yılHemşire olduguna eminmisin? Ozel bir bagisiklik problemin yoksa virusler belli bir sure en kotu antikor seklinde seni korur.
Cevap sahibi+1 yılhımmm fazla önlem göz çıkartmaz ama çok garip geldi yazdıkların. neys ebakalım acil şifalar diliyorum size.
+1 yılValla biz corona olmadık ama ciğere inmesini önleyin ilaçla kesin kullanın birde tahin yiyin baya iyi geliyor hem solunum yolları hem bağışıklık için
11 Yorumla
+1 yılHer yemekten sonra sarımsak tüket 1 dış,
Mümkünse odalarınız ayrı olsun,
Aktarlarda bağışıklık için baharat macunu yaptır bu dönemde en faydalı şey.
Kuru meyve yiyin mandalina cıkmış bol bol tüketin.10 YorumlaSirkeli su iç bol bol Nurofen iki iki at iyi gelecektir
11 YorumlaC vitamini d vitamini ve doktor bir tanıdığım parol hapını söylemişti
Geçmiş olsun15 Yorumla
+1 yılVitamin basmayın. Herhangi birşey yapma ateş kimde olursa ateşini düşürme çabası yeterli olacak. Bağışıklığı yiyecekler arttır. Sen bu işleri biliyorsun yapma. Okulunu boşa okumadın.
10 Yorumlabol bol su iç ve virüsün ciğere inmesini önle sarımsak soğan tüket internette bir tarif sarımsak ve sütle yapılıyor onu araştır bir önce atlatırsınız inşallah
14 YorumlaSarımsak soğan bol C vitamini ve udi hindi tozunu Araştırın geçmiş olsun
10 Yorumla
+1 yılEvden dışarı çıkmayın. Ailecek zaman geçirin. Geçmiş olsun
10 Yorumla
+1 yılsolunum egzersizleri yapın youtubeden rahatlıkla bulurusn
10 Yorumla- Sağlık konusunda 815 cevap paylaştı.
+1 yılGeçmiş olsun. Bağışıklık güçlendirici vitaminler alın dicem ama..
10 Yorumla
+1 yılBence evden fazla çıkmamaya çalışın evde negatif varsa o evde kalmasın yakınınızda kalsın sizde çok sağlıklı beslenin kolonya felan çok kullanın iyi geleceğini düşünüyorum sigara kullanan varsa azaltsın
10 Yorumla
+1 yılDirsekten bile ates olcen gordum ben fsgsg
Hic tecrubemiz yok nasil gecirilecegi konusunda18 Yorumla- +1 yıl
Tabi bence de oyle olur. bende hemsirelik okuyorum bu arada. birkac soru sorabilir miyim bu konuda?
- +1 yıl
Hastaneye gore maaslar degisiyormus degil mi? Mesela birisiyle konustugumda demisti adana da bir devlet hastanesinde 7500 bile (hepsi degilde birisiymis sanirim) aliyormusun bir de hatayda oyle bir hastane oldugundan bahsetmisti... kpss de aldigin puana gore atanma meselesjne hakim degilim. puanina gore sadece sehir degil hastaneyi de sen seciyorsun degil mi?
- +1 yıl
Yani eger oyleyse ne kadar maas alacagini onceden bilip ona gore secebilir misin?
- +1 yıl
4500 tlden fazla vermiyorlar bir arkadaş Bursada Şehir Hastanesinde çalışıyor 3000 tl net maaşı var döneridir fazla nöbetidir falan artıyor bu 7000 bin alan kişi uzun süredir hemsirelik yapan biridir yani zamanla maaşın artıyor deneyim kazandikca birde yoğun bakımda çalışıyorda olabilir onlar daha ağır kosulda çalıştığı için saati bizden daha fazla oluyor. Hastaneden hastaneye göre değişiyor ama asıl çalıştığın servisin de dönerin de alacağın parada etkisi var.
- +1 yıl
Nasil ya taban maas 5500 ken 4500 ten fazla vermiyorlar mi? Ben yikildim valla. bu meslegin bir tek maasi iyi diye cekilebilir oldugunu dusunuyordum iyice kahroldum
+1 yılYesil sebzeker meyveler organik gidalar cok kullanin etkisini gorursun kimyasal hic bir sey kullanma sana vitamin gerekli bagiisiklik sistemin artsin ve hastalgi def ede bilesin
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHemşiresin virüs varken bulgaristana gezmeye mi gittini şajaa herhalde hemşiresin daha iyi bilmen gerek miyor mu?
01 Yorumla
+1 yılKanka kimseyle temas etmeyin
12 Yorumla- +1 yıl
Geçmiş olsun bol bol su için havalandırın bulunduğunuz ortamı vitamin alın
Testin acı eşiği ne kadar😏
11 Yorumla
+1 yılBol bol kimisi filmleri izleyip moralinizi yüksek tutup temizlik hijnen e dikkat edin geçmiş olsun...
10 Yorumla
+1 yılLimon yiyin ve evde egzersiz yapmaya çalışın
13 Yorumla- +1 yıl
Spor yapın evde benim çalıştığım şirkette herkes korona oldu bir tek ben olmadım
- +1 yıl
Kaç defa test yapacam olmadı doktor a rapor yaz dedim 15 günlük senin bişeyin yok neyine rapor vereyim dedi
+1 yılBol bol c vitamini tüketin geçmiş olsun
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu koronada seyahat edilmeyeceğini düşünemiyor sanız ne diyelim ki geçmiş olsun
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılOlunca oluyor iste
Geçmiş olsun.
90 YorumlaYaa geçmiş olsun umarim cabucak atlatırsınız:(
10 Yorumla- Sağlık konusunda 567 cevap paylaştı.
+1 yılBolca sarimsak ve sogan
10 Yorumla
+1 yılGeçmiş olsun canım umarım atlatırsınız
10 YorumlaBildiğim protein c vitamini ve istirahat
10 YorumlaAllah şifa versin kardeşim
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDışarı çıkmayın yeter
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGeçmiş olsun
11 Yorumla
+1 yılRabbim size ve tüm hastalarimiza şifa versin Amin
10 Yorumla- Sağlık konusunda 839 cevap paylaştı.
+1 yılÇok geçmiş olsun
10 Yorumla
+1 yılGeçmiş olsun bol bol c vitamini tüketin
10 Yorumla- Sağlık konusunda 899 cevap paylaştı.
+1 yılGeçmiş olsun
10 Yorumla - Sağlık konusunda 449 cevap paylaştı.
+1 yılGeçmiş olsun
10 Yorumla Evde dinlenme ve sağlıklı beslenme
10 Yorumla- Sağlık konusunda 339 cevap paylaştı.
+1 yılGeçmiş olsun
10 Yorumla gecmis olsun
10 Yorumla
+1 yılSıcak içecekler iç
10 YorumlaÇok geçmiş olsun Allah şifa versin..
10 YorumlaSağlık konusunda 3,2b cevap paylaştı. bol vitamin alın
10 Yorumla
+1 yılÖlmeyin
02 Yorumla- +1 yıl
Sakin olun la
+1 yılNasıl çok ağrın var mı?
013 Yorumla- +1 yıl
Ne hemşiresisin?
- +1 yıl
Ahahaha 😂
- +1 yıl
Bölümün ne?
- +1 yıl
Hemşirelik okurken ne okudun, genel olarak hemşiremisin?
- +1 yıl
Mezun oldum bu sene kpssye girdim atanamadım bir sürü ders gördüm ama ana dersleri söyleyeyim merak edersen ilk hemşirelik esasları sonra dahiliye hemşiresi sonra cerrahi hemşiresi sonra kadın hastalıkları sonraki dönem çocuk sonra psikiyatri hemşiresi en sonda da halk sağlığı hemşireliği derslerini aldık yani her alanı görüyoruz o yüzden her alanda da çalışıyoruz.
- +1 yıl
Tamam şimdi anladım, nerelisin sen?
- +1 yıl
Göçmen misin?
- +1 yıl
Özelden yazar' mısın?
Bende göcmenim
+1 yılBaban gidici gibi sanki geçmiş olsun yinede
01 Yorumla
+1 yılsağlığımı düzenli olarak viski içmeye borçluyum.
00 Yorumla
+1 yılGeçmiş olsun
10 YorumlaGeçmiş olsun
10 YorumlaGeçmiş olsun
10 Yorumla
+1 yılDışarı çıkmayın ::)
10 YorumlaFilm izleyin
10 YorumlaKsda takılmak
00 Yorumla
Devamını Gör(41)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz