https://youtu.be/Q_Z_dUIxHqc
Fahrettin Koca'nın "belirti göstermeyen pozitif vakalar tabloda yer almıyor" açıklaması hakkında ne düşünüyorsunuz?
https://youtu.be/Q_Z_dUIxHqc

Ya iyide hastanin kendisi pozitiftir, semptomu yoktur ve test yaptirmaya gelmez anlarım. Bilemezsiniz oylelikle pozitif oldugunu, hastanin kendisi de bilmez. Ama semptom gostermiyor diye tabloya yansitmamak nedir? Pozitif mi pozitif. Tabloya yansimasi icin hastanin ölmesi, agir hasta olması mı gerekiyor? Nasil sacmalik bu? Hayır koskoca bakan, sen 6 yil tip oku, meslegini icra et çıkıp boyle açıklama yap yakıştı mı? O tabloya gercekler yansitsalar kimse pencereden burnunu cikarmaz Şu an . Insanlar disari çıktıkça, kendine bir sey olmadikca, tablodaki rakami gordukce gevşetiyor tedbirleri. Isin uzucu kismi bu konusmayi dunya da dinliyor. Belki ekonomik seyler icin soylemiyor olabilirler simdi gercek vakayi aciklasalar cogu turist gelmekten vazgecer. Cogu ulke turkiyeye ucuslari yasaklar. Bunun bircok getirisi olabilir ülkeye. O yuzden de aciklamiyor olabilirler ama zaten belliydi uzun zamandir tablodakilerin dogru olmadigini. Hatta semptom gösterenlerin bile cogu yer almiyor tabloda. Valla elin turisti gelecek, ekonomiyi canlandıracak diye saglik riske atilmaz. Zaten onlar iyice yaymadi mi ulkeye. Bizde ilk cikan vaka bile yurtdışı temasliydi. Kendi icimizde yoktu. Şov yapildi. Turkiye saglikta cok iyi dendi. Dunya da yankilandi. Gidip havali havali yurtdisinda burda yaşamayan turkleri helikopterle getirdiler. Biz ulkede maske bulamazken abd falan maskeye, tibbi malzemelere boğuldu. Sov kismi bitti. Artik gerceklerin zamani.
1 vaka çıkarken Türkiye’de herkesi eve kitlediler herkes korktu sokağa çıkma yasakları vesaire oldu o zaman vakalar taş çatlasa 500-600 arasındaydı. Hadi buna da neyse Süleyman soylunun bir anda yasak haber vermesiyle bütün Türkiye’nin dışarı çıkış alışveriş yapmasına ne demeli? Zaten bütün vakar o geceden sonra arttı. Sonra peki Türkiye turizmin kölesi kim ne derse desin üzgünüm ama öyle herkese evden çıkmayın tedbirleri elden bırakmayın diyorlar ama plajlar oteller ağzına kadar dolu sırf elalem dışardan gelip ülkemizde eğlensin diye kamu spotları yaz tatiliyle alakalı. Bunu da geçtim bugün minibüs ağzına kadar dolu olunca laf yapıyorlar ama devlete bağlı olan metro metrobüs ve tramvay gibi ulaşım araçları ağzına kadar dolu ve hiç kimse bir şey diyemiyor niye devletin aracı millet de ne yapabilir ki devletin uydurduğu gereksiz işe yaramaz kurallara uymak zorunda kalıyor sonra da televizyona çıkıp millete laf atıyorlar işte klüplere gitmiş yok sosyal mesafesiz dans etmiş ama tatil yapsa ulaşım araçlarına binse asla bunu söylemezler. Ama neymiş vatandaş suçlu niye tedbirlere biz uymuyoruz. Eminim biz uymuyoruzdur biri de evet biz hatalıyız demiyor hep millet hatalı. Söyleyeceklerim bu kadar tablo hakkında hiç konuşmicam bile herkes ne olduğunu biliyor en başta inanmıyorduk şimdi mi inanıcaz.
Covid elbette her yakalananı aynı etkiyi göstermiyor fakat şunda belirti yok, bunu bu tabloya eklemeyelim demek çok yanlış olur. Ayrıca Bakan Koca, burada pozitif olup, hiç bir belirti göstermeyen hastaları özellikle taşıyıcıları diğer hastalar ile bir tutamayız! İzole edilip daha sonra negatif çıkan hastalar SORUN OLMAMALI diyor.. Tabloya eğer eklemezler ise bu oldukça yanlış olacak çünkü bu sefer Ekonomi den önce halk yine hee bak geçti artık, azalıyor biz yine gezelim, eğlenelim kafasında olacak bu kezde 3. piki yaşayacağızz...
Bu covid işinde devlet elinden geleni yapıyor ama insanlar hala bilinçsizler. Hala topluluk içinde geziyorlar, hiç bir şey olmamış gibi zevkine hareket ediyorlar yazık ki ne yazık. Bu süreçte bilinçsiz olan yine bizim Halkımız..
Eig için teşekkürler..
sonucta süreci onlar yönetiyor sayıların da hiç bir önemi yok adam bagırıyor tedbir alın tedbir alın maske takın temizliğe öze gösterin vatandaş hala kaç hasta var kaç kişi öldü bunun merakında magazin meraklısıyız vesselam..
Sen dogru bisey yazmissin ama 10 kisi dislike atmis. Boyle birsey yok arkadas.
@French-Montana herkes kendisine yakısanı yapıyor sonucta
Cevap
76Cevap
Allah aşkına pandeminin başında hatırlayın. Vakalar az söyleniyor deniyordu ölümler. Eski kolordu komutanının koronadan öldüğü söylentileri çıkınca iyice yayılınca. Bakan çıktı "ya eee öyle olabilir evet sanırım o da koronadan öldü" dedikten sonra siz bu adamı harbi takip etmeye devam mı ettiniz?
Türk Tabipleri Birliği doktorların başları sürekli ne diyor. Dedi diye niye tehdit ediliyor hiç düşünmediniz mi.
Onu geç. Hükümetin danıştığı sağlık kurulundaki doktor. Çıkıp" Biz karar almıyoruz sadece tavsiyede bulunıyoruz karar verme mercihi biz değiliz" demişti.
Dünyada hiçbir sağlık kurulu karar alıp yönetmiyor zaten bunu 10 yaşındaki çocuk biliyor. Bu adam bunu söyleme gereği neden duydu. Beyni olan anlar olmayanlarsa..,
hiç bir önlem almayan isveçte, sıkı önlem alan ülkelerden daha fazla ölüm gerçeklesmiyor bunu neyle açıklamayı düsünüyon eger zannettigin gibi vaka sayısı daha fazla iddian dogru ise?
Neyin açıklamasını yapıyorsun. Ozmn çıkacaksım saldım çayıra mevlam kayıra diyeceksin. Hergün tvye çıkıp lafontenden madallar anlatmayacaksın kimsede sana bişey sormayacak. Dünya bizi örnek alıyordan tut boş boş konuşmalar yapmaya gerek yok ozmn senin demene. Doğru mu?
Ben şimdi soruyorum o tabloyu ortaya çıkartan çük kafalı chpli vekilin eline ne geçti fahrettin koca açıklamış aslında bu devlet içinden ziyade uluslar arasıda bir mesele vatanın savunulması için atılan her adım doğrdur. Bakınız bu tablonun ortaya çıkmasından sonra ingiltere gümrük kapılarını kapattı Maliyeti kime girdi yine bize?
Buda Fahrettin Kocanın tiwiti;
Bilelim ki, salgınla mücadele sürecinde, devletimiz, HALKININ SAĞLIĞI KADAR, ULUSAL ÇIKARLARINI DA korumaktadır. Çünkü salgın hayatın bütün alanlarını etkilemektedir. Mesuliyeti olmayan bazı kişilerin tenkitleri, fotoğrafın bir noktasına mercekle bakıp, leke aramaktan farksızdır.
Hıı yani konu komşuda korona var tablo hep sabit dedikleri, aslında söylentiden ibaret değil. Çünkü sadece pozitif çıkmışlar, aksıran öKSüren yokmuş. Çok sevindim, harika bir haber (!) :D
Anlamadigim nedir biliyormusun? Sen T. C. vatandaşisin. Haliyle turizm ile cogu aile maas aliyor yani ulkeni kollayacagina kalkip burda az hasta degil daha cok hasta var propagandasi yapiyorsunuz. Bunu yapmak icin bir neden lazim oda yasadigin ulkeden nefret etmen peki neden yapiyorsunuz? Bu tayyip olmazda imamoglu olur vs olur yinemi yapacaksiniz bunlari? Daha fazla insan ölünce hemen baskanlara mi yukleneceksiniz? Kanlami besleniyorsunuz? Bakin az ulkenizi sevin boyle yapmayin ayiptir cok ayiptir. Bosverin tayyibi onu bunu ölüler hastalar uzerinden siyaset yapmayin.
@Vvdxbc kim kimi kandiriyor? Biz bizeyiz bu ulkede sen diger ulkelerin verdigi korona rakamlari dogruda bizmi yalan acikliyoruz? Asil bu kah-pe zihniyeti siz terkedin.
@Vvdxbc cinayet kafalar gercekten
Bir hafta önce yan binadaki komşumuzun oğlu korona oldu aynı odada yattığı abisi bir haftadır test yaptırmak için başvurmadığı aramadığı yer kalmadı yapmıyorlar belirti yok diyorlar evde hasta ve yaşlı anneleri var onu söylemelerine rağmen gönderiyorlar... bu nasıl bir sorumsuzluktur resmen gidin ölün demekle aynı şey.
Vaka sayısını gizleme oyunu işte kimse kusura bakmasın. Birde dün akşam sayın bakan "bu açıklamaları yaptığım için üzüntü duyuyorum" demişti, üzüntü duymamalı bir insan bu durumdan. Halk kuşkulanıyor ve gerekli açıklamaları yapmak zorundasınız. Pek çok alanda yine iyi çalıştı kendisi ama bazı durumlar kafa karıştırıyor. Alınan önlemler ise çok yetersiz, gerçi bir süredir yeni ek önlemler geldi ancak ne kadar uygulanıyor ya da denetleniyor şüpheli.
Hastahaneye gitmeden evinde ya da gezerken bu süreci atlatan da birsürü insan oldu. Onlar da bu tabloda yer almıyor. Hem sayılar tam olarak açıklansa çok korkup dikkat edecekleri var sanki. Adam aylardır konuşuyor hazirana kadar dinlediler sadece. Sorsan hepsi fellik fellik geziyordur ama sayılar öyle sayılar böyle diye bakanı, hükümeti suçlarlar.
İlk başta vaka sayıları şeffaf olarak verilmediği için şimdi de bir anda güncel bilgileri veremiyorlar insanlar böyle artış mı olur diye tepki verecekler diye kılıf uydurdular hepsi bu. Yakınım doktor bulunduğumuz ildeki tüm sonuçlara erişim sağlayabiliyor o bundan 2 ay önce baktığında günlük vaka sayısı 4bindi düşünün bir il için bu sayı
Ya öküz altında neden buzağı arıyorsunuz... Hasta ve ya ölen sayısı 100 kat fazla olsa ne olacak, 100 kat az olsa ne olacak... Mk 10 aydır bu mevzu devam ediyor... Mahalle karıları, bir gün diyor "sayılar gizleniyor", ertesi gün diyor AB den para almak için "sayılar abartılıyor".. Hep bir komplo teorisi... Milletin beynine de girdi bu virüs.. yedi bitirdi.
30 Temmuz itibarıyla tabloda vaka kelimesinin yerini hasta kelimesi aldı.
Bu tarihten sonra gelen açıklamalarda asemptomatiklerin yoğunlaştığı ve hasta sayısının 3-4 katına ulaştığıyla ilgili açıklamalar yavaştan geliyordu.
Turkuaz tabloda yer almak öyle kolay değilmiş yani..
Corona cikali bilmem kac ay olmus simdimi aciklama yapiyonuz bu konu hakkinda... tv de cikan veriler Ankara da sadece 1 hastane de gunluk olen sayisinin yarisi... Benim gozumun onunde 4 kisi oldu kayitlara korona diye islemediler zature diyip ustunu kapatiyolar.
Ben olsam 10 sa 100 söylerim. Binse 10 bin söylerim ki bazı mallar tedbir alsın lakin ekonomi 5 yıldır iman gücüyle ayakta duruyor. Veya biz şemsiyenin açılmaması için dua ediyoruz. Sadece turizmden 50 milyar dolar kayıp var.
Ayrıca Avrupa bizim raporlara inanmıyor zaten
Yalan arkadaşlar inanmayın Allah aşkına her gün diyorki örnek 1600 pozitif vaka tespit edildi. 80 şehire bölsek ne yani her şehirde 20 hastamı çıkıyor. Külliyen yalan Akepe neyi düzgün yaptıda bunu yapacak

Gebelik testi pozitif çıkan ama aşermeyen kadınları hamile saymıyoruz demekle aynı şey.
Bir bakan döviz kuru beni ilgilendirmiyor der öbürü çıkar sistem çöktü bu bir başarıdır der al bir tane daha. Halkıyla dalga geçen bakanlar... Ondan sonra tabipler birliği açıklama yapınca vatan haini ilan ediliyorlar.
Çünkü onlara test de yapılmıyor ve direk eve gönderiliyor.
Hastalık da esas onlardan yayılıyor!!
Her hakikat açığa çıkmaya mecburdur
muhtemelen bir veya iki sene sonra sadece ekonomik sebeplerden dolayı insanların ölümüne göz yumduk diye bir açıklamada gelebilir
Bugünkü vaka sayılarının birebir net olduğunu düşünmek zaten ahmakça olurdu çünkü hiç hastaneye gitmemiş hiç belirti göstermemiş ama taşıyıcı olan bir sürü insan var
Maalesef bir çoğu konular ülkemizde siyasi ve ekonomik malzeme olmaktan kurtulamıyor.
Bu nedenle kendim ve ailem için sadece kurallara ve hijyene riayet etmekten başka konulara pek aldırış etmemeye başladım.
Sayın koca; çok iyi bir bakan, iyi bir insan fakat herşey elinde değil.
Bulunduğu makam itibariyle hür ve rahat bir şekilde söyleyeceklerini ifade edemiyor..
Adeta iktidar partinin eline verdikleri listeyi okuyor..
eğer çle b, i durum varsa istifa etmeli
bir yakinimizi covid olmadığı halde covid tedavisi gördükten sonra aa covid değilmiş 4. evre akciğer kanseriymis diye aciklamalarla 10 gun icinde kaybettik. hastaneye girdiğinde oksurmuyordu bile bir sürü ilaçla sisirdiler akcigerini.
Mantıki olarak sanırım ķoronadan hastahanede yatanların sayılarını açıklıyor ama bizim tüm vakaları bilmemiz lazım salgının aramızda hangi boyutta dolaştığını öğrenmek için ki bu da en doğal hakkımız, buna bari hile hurda karıştırmayın
bağısıklığı güçlendirirsen sağlam bir bağısıklık olursa virüsü yenersin
neymiş maske tak işte dezenfektan kullan
sosyal mesafe 😂😂
milleti böyle bilgilerle zehirliyorlar
sağlık sektöründende bu beklenir zaten
Sorunumuz tam olarak bu işte..
Her vakayı listeye yazsaydık gerçek rakamlar ortaya çıksaydı insanlar acaba yine böyle rahat olur muydu?
Belki de insanların bu kadar rahat olması vaka sayılarının stabil ilerlemesi gibime geliyor..
Şu saatten sonra sayının bir önemi yok.Önemli olan tek şey tedbiri elden bırakmamız. Artik otobüste, metrobüste her yere kolonya sıkıyorum. Bir yere gidince elime kolonya yapıyorumm. Kahvedeki adamlar gibi kokuyorum ama ne yapabilirimm.
Evet bir arkadasim da pozitifti belirti gostermedigi ici arayip testin negatif oluo olmadigini sormadilar ve kendisi aradi, beni iyilesen tablosuna eklediniz mi diye, onlar da hayir eklemedik siz hasta olmadiniz demisti
En basindan beri yalan söyledigini herkes biliyordu sirf Ankara keciörende 5bin vaka var di ama ne hikmetse türkiye geneli 1500 vakaydi falan.
Hiçbir şey yalan değil sayın bakanımız sunuçları doğru veriyor
Millet niye bu kadar tepki gösterdi anlamadım zaten reel sayıların verilmediği çok aşikardı :D
hiç bir önlem almayan isveçte, sıkı önlem alan ülkelerden daha fazla ölüm gerçeklesmiyor bunu neyle açıklamayı düsünüyon eger zannettigin gibi vaka sayısı daha fazla iddian dogru ise?
alıştık. hep bizlerden birşey saklamalrini söyledikleri sayılara inaniyormusunz şayet ben hiç inanmıyorum amaç sadece Türkiye iyi durum da göstergesi diğer ülkelere yalanı seviyoruz
Vaka sayıları zaten hep yalan Türkiye genelinde 70 vefat ne ya gt kadar çorumda 100 150 vefat oluyor.
Bahsettiğim şey doğru acilde doktorlar konuşurken duydum
ee o halde virüs var mı yok mu? varsa isveçte niye bulasmıyor millete )
hamilelik testi çift çizgi çıkıp mide bulantısı ve aşerme göstermeyenleri de hamile saymamak gibi:)))))))))))))
Video izlemedım. Sadece paylasımdakı soylemlerınden açıklamaları yanliş bir saglık bakanına yakısmamıs. Bende de belirti yok. Ama pozitif olup lıstede malesef 2 hafta durdum. Uygulama ve soylem cok farklı verılen rakamlar gercek degıl.
Fahrettin aslında iyi bir insan. Bu adam sarayda oturanların gölgesinde kaldığı için kariyeri gölgeleniyor yani.Çünkü verilerin hepsi yalan be ya. Bu herifi de yalanlarına ortak edip kullanıp duruyolaahh. Fahrettin abe, bak gel bırak gitsin derim. Geleceğin yok bu dolandırıcılarla derim. Derim ! Anketlerde saraylı kadar önde çıkıyorsun bak? çekil yakma doktoranı derin diyiveren seneeee
Fahrettin Koca'nın özel hastaneleri var, gölgelendiği yok yani.
Gerçek sayı açıklananın çok çok üstünde zaten. Önleminizi alın işiniz veya çok acil bir durumunuz olmadıça da dışarı çıkmayın. Kurallara uyun, kendinizi koruyun. Yapacak bir şey yok.
Fahrettin Koca kendi ağzıyla hasta olup belirti göstermeyenleri tabloya yansıtmıyoruz dedi. Bu akiam haberleri izlemediniz sanırım. Hasta ama tabloda değil. Hasta ise bulaştırıcıdır. Tabloya yansıması gerekir. Her hasta farklı şekilde geçiriyor bu hastalığı. Veriler gerçek sayılar değil. Hükümetin yanlısı olacağım diye gerçekleri göz ardı etmeyin.
Nerden tutsan elinde kalan aciklama...
Yani testi pozitif cikan hasta diye rakam veriyorlar ama testi pozitif cikan herkesi vermiyorlar ;;;))) muz ulkesinde bile olacagini zannetmiyorum;))
Yani diyor ki Kendinize dikkat edin her an aw119 Batman lanet olası verirse yakalanabilirsiniz
Demek ki daha fazla. Bunlar sadece gelen vakalara göre veri sağlıyorlar.
Bilmediklerine bir şey yapamazlar.
süreci şeffaf yönetmediler, gerçek vakaları, ölümleri sakladılar ben hakkımı helal etmiyorum bu milletin ahı üzerlerinde olsun
bakan dün kendisi dedi vaka sayısını açıklamıyoruz sadece belirti gösterenleri açıklıyoruz diye. benim iddiam değil yani
Bakan başından beri samimi değildi olmamaya devam ediyor hala
Sağlık Bakanı çuvalladığını kabul etmiş buda erdemliktir. Ama suç onda değil, suçlu belli.
Yani turizm icinse bu olmamis panik yapmasinlar diyeyse yine olmamis bizim halk umursamazlikta cag atlatir 😂neyse zaten ha 3 ha 5 tehlike tehlikedir
Aylardır milleti kekliyo, geçen biri şey yazmış e o zaman gebelik testim pozitif ama kusmuyosam hamile değişim işte olay aynen bu kadar saçma.
ne yapacaklardi? sapa saglam insanlari zorla yogun bakimami sokacaklar? millet ayi gecti marsi inceliyor birakin bu cocuk muhabbetlerini yahu
agir veya belirti gosterenleri günlük vaka tablosuna koyup diğerlerini sokağa saliyorlar bizim millete vaka azaldı diye yediriyorlar
Biz zaten biliyorduk, hatta pozitif olarak hastane yatan hastanın durumu negatif yapıldıktan sonra vefat ettiğini de gördü bu gözler
Açıklamasına gerek yok. 1,5 aydır zaten tabloda vaka yerine hasta yazıyor. Adam söyleyince mi gündem oldu. Herkes 1,5 aydır uyuyor
Tablo eksik ve yanlış bilgi veriyor, halk bunu biliyor. Ve bu nedenle şimdiden bir kılıf uydurmaya çalışıyor. Yakında gerçek vakalar belli olacak
Zaten baştan beri yalan söylüyorlar halkı düşünecek hükümet gelmeyecek mi ya?
Yani günlük normalde vaka sayısı 30 bin 20 bin falan
Bunu bunca zaman sonra itiraf etmeleri düşündürücü demekki şeffaflık yok şimdi herkes şunu merak ediyor toplam virüs kapmış olan kişi sayısı kaç bunun cevabı verilmeli
Kediniz ergenliğe girmiştir ama ses etmiyorsa sorun yok, bunu mu demek istiyorlar 💫🤦🏻♂️
Gunluk daha fazla korono vakasi var diyenleri susturmak icin soylendigini dusunuyorum.
bir gün korona virüsü bulaşmayan kalmadı gözümüz aydın derlerse şaşırmam
Tabloya inanmıyorum ki, açıklamaya bak dalga geçer gibi.
Kimse evden çıkmasa ne olacak bu virüs tekrar bulaşmıyor mu? Tamda şuanda olduğu gibi. Ne yapalım sonsuza kadar evlerde oturalım kimse ise gitmesin nasıl çözüm?
Her şeye tamam da şarkı vakit kaybı olmuş yaaa 😂😂😜😜
Yanlis olan ne? Türkiyede yapilan test sayisi Avrupanin her ülkesinden fazla, adam daha ne yapsin.
Belirti gösteren pozitif vakaydım ama tabloda yer almadım...
Benim anlamadığım "gerçek" sayılar olsa ne olacak? Her halükârda tedbir almamız lazım.
Nolcak sayi 500bin olsa ne olacak bin olsa ne olacak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?