Hayatım boyun hep kiloluydum bu karantinada sayesinde daha da kilo aldım 173 boyum 110 kilom var mide ameliyatı olmayı çok istiyorum 22 yasındayım ama ailem asla ve asla kabul etmiyor çok çaresizim napabilirim sizce
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Ben 2 sene önce 104 kiloydum ve aynı sıkıntıyı yaşıyordum. Ailem izin vermiyordu. Ama izin vermemek de haklı olabilirler. 2 akrabam bu ameliyatı oldu ve tüm saçları döküldü. Bildiğin yer yer kellikleri oluştu. Ciltleri problem çıkardı. Çok ağır bir ameliyat yani öyle pat diye düzelmiyor. 9 ay boyunca sürekli diyet yapmaya ve doktorun önerdiği egzersizleri yapmaya devam ettiler. Ameliyatı olup yatmadılar sadece. Ben kilolarımı sadece hamburger ve kolayı bırakarak, gece yemek yemeyerek, yürünebilecek her mesafeyi yürüyerek verdim. Şu an 74 kiloyum. Daha da vermek istiyorum.
Yani bak eğer diyet yapmak zor geliyorsa sadece alışkanlıklarını değiştir. Ben 1 metrelik mesafe için otobüse binerdim şimdi ilçeler arası yürüyorum. Kötü bulduğun alışkanlıkları değiştir her şey değişir. Erken yatıp erken kalk. Sağlıklı besinlerden yine istediğin kadar ye. Sebze, meyve sınırsız ye. Diyet listesine bağlı kalmak çok sıkıcı biliyorum. Yani öyle işte. Başaracaksın emin ol hep böyle kalmayacaksın. Çok zor değil. Sadece birazcık dirayetli olman lazım. Biraz sadece.115 Yorumla- +1 yıl
Güzel hikaye
- +1 yıl
Helal olsun azmine hayran kaldım doğrusu
- +1 yıl
Zaten ameliyatı olsa da diyet yapacak. En güzeli olmaması 👍
En İyi Cevaplar
Öncelikle mide küçültme ameliyatı bir anda karar verilecek bir şey değil 18 yaşında geçmiş her birey Devlet hastanelerinde bu ameliyatı olabilir aslında söz konusu olan ameliyattan daha çok ameliyattan sonraki süreçtir haftaya ciddi bir süreç bekler ailem de belki bu yüzden korkuyordur düzgün bir doktor seçimi olmadığı zaman maalesef ki bu tür ameliyatlar sonu hüsran ile bitebiliyor Ailende sana zarar gelecek diye korkuyordur Senin durumuna geldiğimizde ise düzgün bir ekip çalışması ile 1 yıl gibi bir süreçte istenilen kilo düşülebilir yapman gereken şey düzgün bir ekiple çalışmak ve sporunu yapmaktır
30 Yorumla
Sağlık konusunda 360 cevap paylaştı. Mide küçültme ameliyatında 3 tane laparoskopik delik açılır ve içeri sokulan zımba gibi bir aletle mide kesilir ve zımbalanarak dikilir.
mide çok hassas asitler barındıran bir organdır ve dikilen yerlerden kaçak yapması durumunda sonuç ölümle bile sonuçlanabilir bu yüzden ameliyat sonrası çok ciddi bir diyet verilir. Bu diyeti uygulaman şarttır.
benzer bir diyeti ameliyat öncesi uygulaman durumunda da zaten kilo vermen kaçınılmazdır. Bu yüzden ameliyat olup risk almak yerine ameliyat olmadan adam akılı diyet ve spor yapmak kilo vermen için yeterli olacaktır.120 Yorumla
Mide ameliyatından sonra, insanların tüm hal ve davranışları değişmek zorunda kalıyor. Tüm yeme içme alışkanlığı komple revize ediliyor. Her şeyi yiyemiyor, hayatın boyunca perhiz yapar gibi bir yeme içme dayatılıyor.
Belki arkadaşlarda yazmışlardır ama, benim önerim ciddi bir perhiz ve spor olayına gir, bu şekilde kilolarına veda et.
Çünkü yaşın daha 22 ve önünde çok uzun yıllar var, önündeki yılları riske atma.00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
58
Cevap
73Cevap
- Sağlık konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılameliyatsız zayıflanmıyor mu doktorla konustun mu
uygun diyetle ve hareketle zayıflabiliyorsan ameliyat olma derim00 Yorumla
+1 yılEğer vücut endeksinizi uygun bulmazlar ise zaten ameliyati yapmazlar. Verdiginiz boy ve kiloya göre yapilma durumu yüksek.
Kelepçe olarak düşünüyorsanız bazı zorluklarını anlatayim.
Hayatınız boyunca katı yemek sonrası direkt su içemeyeceksiniz, 30dk beklemeniz gerekecek.
Ayrıca yediklerinize dikkat etmezseniz mide büyüyebilen bir organ olduğu için tekrar kilo alırsınız.
Ameliyat sonrası 2 ay diet yapiyorsunuz. Önce sıvı gıdalar sonra Bebek maması tarzı şeylerle besleniyorsunuz.
Ameliyatın riskleri ise, kelepcede sızma söz konusu olursa hayati risk teşkil eder ve midenin belli bir bölümü kesildiği için beyne giden sinirlerde hasar bırakabilir.
Bu yüzden işin profosorü olmuş bir dr bulmanız şart.
Tüm bunlara katlanmaktansa duzenli spor yapsanız zaten 3 ayda istenen forma ciddi anlamda yaklaşmış olursunuz. Spor belli bir kilonun üzerindeki insan için ilk bir kaç ayda hızlı kilo verimi sağlar.
Karar sizin🌺
Not:
İdeal Kilonuz: 61 kg
Vücut Kitle Endeksiniz (BMI): 38,1 kg / metrekare00 YorumlaBen olsam bende kabul etmem. O ameliyat okadar riskli ki. Ben olsam diyet ve sporla zayıflardım. Telefonuna yazıyor programını kur. Günlük yediklerini oradan seçerek kalorisini yesapla. koluna da akıllı ssayi tak. Günlük rutin işlerin ve Sevdiğin bir sporla da aldığın kaloriden fazlasını yakmaya çalış. Zumba yapabilirsin mesela müziği seviyorsan. yok sevmem diyorsan leslie yap. Evde instagram üzerinden canlı yayın açarak leslie dersleri verebilirsin hem buda seni motive eder. Zaten mide küçültme ameliyatı olunca da derin sarmasın diye kilo verebilmek için illa spor yapacaksın. Niye boşu boşuna canını yakıyorsun. Sen istersen başarabilirsin ve bunu da herkese kanıylayabilirsin. İnstagram da zayıflama hikayesini gün gün paylaşan sayfalar var. Ve emin ol bunlar insanı motive ettikleri için çok takipçisi var. İstersen zumba eğitmeni olup derste verebilirsin buda bir seçim. Evde plateate yapabilirsin ve kendini motive etmek için evde canlı yayın açarsın insanlara bunu yaparken. Başladığın bu yolda en başından yanında olmuş olurlar. Takipçiyi nasıl bulurum kısa zamanda dersen takipçi kasma etkinliklerine katılarak 2 haftada 20bin olursun. Bence ameliyat olarak vücuduna bu kötülüğü yapma çünki sonrasında gelişebilwcek semptomlar (örneğin karnın su toplaması) öyle kolay geçen bir durum değil.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBak ben 19 yaşında 106 kilo ile ameliyat oldum. Ailem akrabalarım herkes karşı geldi ama zayıflamayı kafama o kadar koymuştum ki kimseyi donlemedim ve ameliyat oldum ameliyattan sonrası çok zor gerçekten 2 dakika ayakta duramıyordum kaçak kontrolü için iğrenç şeyler icmek zorunda kaldım hem ağladım hem içtim neyse bunlari bir şekilde hallettim ama ne kadar az yesemde sağlıksız beslenmeye devam ettim ameliyat ile sıhirli bir sekilde zayıflatacagim sandim ama olmadi sadece 15 kilo verdim 5 kilosunu geri aldım çok PİŞMANIM GERÇEKTEN ÇOK keşke olmasaydım saçlarım döküldü vitamin eksikliği var halsiz hissediyorum yaşam kalitesini çok düşürüyor LÜTFEN DİYETİSYENE VE PSİKOLOGA GİDEREK SAĞLIKLI VE SPOR YAPARAK ZAYIFLA LÜTFEN
10 YorumlaDiyer yapmak zor geldiği icin olmak istiyorsan bosuna olma cunku ameliyatı oldum bitti kilo vereceğim diye bakma cunku bir ton diyet yaptırıyorlar. Vücudunda yara açılıyor bir kere. Hani 200 kiloya yakın olsan yaptır derdim ama verilemeyecek bir kiloda değilsin. Instagramda oodiyetmi hesabi var kış diyer ve sporla 50 60 kilo verdi bu tür kişileri takip et örnek al ameliyatı tavsiye etmem. Ben de 90 kiloyum ve kendim vermeye calisiyorum. Seda altın var her hafta canlı yayında spor yaptırıyor ücretsiz. Onu takip et istersen başarırsın yasin cok genç. Ameliyata özenme ameliyattan sonra hemen kilo veririm diye düşünme. O ameliyatlar vücudu sarkıtıyor hızlı kilo verirsin ama vücudun pörsür. ailen haklı biraz araştır. Bir şeyi istiyorum o olacak deme. Azim edip bir çok kilo veren insanlar var. Diyetisyen zehra bora yı takip et orada göreceksin insanlar ne kadar kilo vermiş. Bukizlarzayifliyor hesabında kendi başına 40 kilo verdi kiz. Sen de yapabilirsin sadece inan.
00 Yorumla
+1 yılSen çocuğunun mide küçültme ameliyatı olmasına izin verir miydin? Ailen çok haklı. Diyetisyene git, sağlıklı ve bilinçli bir şekilde zayıflarsın. Hem bıçak altına yatıp o kadar para ödemene gerek kalmaz. Diyetisyen daha hesaplı. Mide ameliyatına göre diyet yapmak daha sancısız, ağrısız. Ben 77 kiloydum şimdi ise 55 kiloyum ve mide ameliyatı olmadım. Sende ameliyat olma. Diyet yapmak düşündüğün kadar zor değil. 350 kilo olan birisi bile mide ameliyatı olmadı, diyet yaptı. O yapabildiyse sende yapabilirsin. Elinde olan bir şey için ameliyat olmaya değer mi 🌺
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖlüm riskin var, ağır bir enfeksiyon geçirme riskin var varda var kesinlikle yaptırma moralini bozma 5 dk yürüyüşle başla temiz bir havada sonra 10 dk sonra 15 dk bir gün ekmek yeme sadece bir gün bir özgüvenin var mı? Dene kendini gör tanı yeter ki bir adım at zayıflamak için ilk başta acı çekiceksin çok zorlanacaksın hayat sana ızdırap gibi gelecek ama ilk bir haftayı atlatırsan alışırsın kesinlikle o ameliyatı yaptırmq doktor istediği kadar profesyonel olsun kendine yazık etme dünyaya bir kere geliyosun hayatını yaşa sana karşı konuşanları bozmak istiyorsan sadece bir adım at 5 dk ile başla ilk başta mükemmel olmak zorunda değilsin ama mükemmel olmak için başlamak zorundasın motivasyon videoları izle saçma sapan diyetler uygulama kendi diyetini kendin uydur sağlıklı günler 🙂
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlmamalısın bence. Benim bi tanıdığım da senin yaşlarında mide küçültme ameliyatı oldu, 2 hafta yoğun bakımda kaldı. Zor kurtuldu. Ve şu anda da zayıf değil hala kilolu.
Senin alışkanlıklarını değiştirmen lazım. Asitli içeceklerden, cips çikolata tarzı abur cuburlardan, çok yağlı yiyeceklerden, kızartmadan hamurdan uzak durmalısın. Benim de kilo almaya ihtiyacım var ama ben de bunlardan uzak duruyorum. Çünkü kronik gastrit ve mide fitigim var. Ve mutlaka her gün 1 saat boyunca yürüyüş yapmalısın. Tabi bol bol da su içmelisin.
Sen zannediyorsun ki ameliyat olduktan sonra zayıflayıp hep zayıf kalıcam ama o da öyle olmuyor. Tekrar kilo alma ihtimalin yine var. O yüzden spor ve sağlıklı beslenme planı oluşturarak dengeli bir şekilde kilo vermelisin. Bir de tiroit vb. hormonlarına, şeker hastalığı olup olmadığına eğer baktırmadıysan baktırmanı öneririm.00 Yorumla22 yaşındasın
bence ailen bu konuda yaklı ama
hayatında kaç defa dengeli besenmeyi ve spor yapmayı tercih ettin. Kaç sefer kendine yürüyüş için zaman ayırdın. Bence ameliyat bahane.
sadece az kendini sıksan az yürüyüş spor felan yapsan ayda 1 kilo versen senede 12 kilo yapar 3 senede 36 kilo vermiş olursun 25 yaşına kadar...10 Yorumla
+1 yılBoyun çok iyimiş. Mide ameliyatında masada kalma riskini de göze alıyorsun ve sayfalarca kağıda bunun icon imza attırıyorlar ve hatta video cekiyolar görüntü ve ses kaydı alıyorlar onayın olduguna dair.. bi arkadasm oldu ordan biliyorum 😐korkutmak degil amacım ama bunlar var yani insallah amacına guzel bi sekilde ulasırsın kardesim
00 Yorumla
+1 yılTam 1 ay önce 109.7 kilo ile diyete başladım. Bende lise 2'den beri hep kiloluydum. Bunun sebebi ise mesleğim. Sürekli hareketsiz bir şekilde bilgisayar başında olmak, gece bile freelance işleri kovalamak ve minimum hareketle bir ömür tüketmek.. Canıma tak etti diyetisyene gittim. Aslında vereceği her şeyi kendim düşünüp yapabilirdim. Fakat birinin seni sürekli kontrol ediyor olması hem motivasyon hem de tedirginliğimi tetikliyor. 1 aydır her akşam 9km yürüyorum. Başta bu 5 kilometreydi. Ama alıştıkça yetmemeye başladı. İrade, azim ve sabır bu konuda çok önemli. İlk hafta 4.5 kilo verdim. İlk ay bittiğinde ise 10.2 kilo gitmişti bedenimden. Hedefim 85 ve 1.5-2 aya kadar biteceğine inanıyorum. Ameliyat gibi kolay bir yöntem sana olan güveni tam anlamıyla getirmez. Bence sende değişime inanmalı ve harekete geçmelisin.
00 Yorumla
+1 yılAilen haklı hiç olma bence sonrasında ciddi sağlık sorunları yaşıyorsun olanları görüyorum.
Hepsi sağlık sorunları yaşıyor çok sağlıklı görünmüyorlar açıkcası pek düzgün kilo vermemişler hatta bir çoğu verdiği kiloları geri almış yani boğazını tutamadıktan sonra bir işe yaramıyor.
Banada çok tavsiye ediyorlar ama bende düşünmüyorum.
Biraz zor olacak ama doğal yolla vermek daha iyi01 Yorumla- +1 yıl
Çok riskli bir ameliyat
Mide kücültme ameliyatında bazı riskler olabilir ama iyi bir doktora gidersen sıkıntı olmaz ama yine de ailen korkuyor ya birşey olursa diye ayrıca söyle birşey var ameliyattan sonra 1 ay sıvı diyeti yapman lazım mide dokularının hasar almaması için eger risk almak istiyorsan alabilirsin iyi bir doktora gidersen olur ama şunu söylemem lazım mide kücültme ameliyatı oldun diye kilo vericek degilsin yine diyet yapman lazım
00 Yorumla
+1 yılSenin ailen benim de nişanlım. Ben 186 kiloydum pandemi de 209 a çıktım. Ben de olmak istiyorum (gerçi randevu vermiyorlar şu an) ama onları da anlamak lazım. Kolay bir ameliyat değil korkuyorlar. Riskleri var ve sonrası tam bir diet eziyeti. Deri sarkması yok gerdirmesi falan. Bazen diyorum girme riske kendinle barışık ol ama şiştikçe şişiyorum bir yerden sonra ciddi adımlar atmak lazım. Bilemiyorum..
00 Yorumla
+1 yılbazı tehlikeleri var çünkü. Ailenin endişelenmesi normal. Ameliyat son çare diye biliyorum. Biraz kendin çaba göstersen. Abur cubur bıraksan, kola gazoz içmesen, daha salata ağırlıklı, protein ağırlıklı beslensen kilo verirsin zaten. İştahın çok açıksa bir diyetisyenle görüş. Kan tahlillerine bakılsın. Belki ameliyat olmadan halledebilirsin
00 YorumlaTüp mide ameliyatı sonrasında cogu insanda kronik bir üşüme problemi oluyor
Sıvı ve katı ayrımı hep yapmak zorunda kalıyorsun dışarıdan göründüğü kadar keyifli bir sürec değil
En önemlisi tüp mide oldum bütün kilolar gitti bi daha gelmeyecek gibi bi durum da yok
O süreçte de kilo alabilirsin00 Yorumla
+1 yılSırf kilon yüzünden kendini ameliyat masasına koymayı düşünme. Kendi çabalarınla da istediğin sonucu elde edebilirsin. Kolay yolu herkes sever, sen zor olanı başar. Ki tahmin ettiğin kadar zor değil. Yeme düzenini değiştir, spor yap ve emin ol hayata karşı daha motive olacaksın.
00 Yorumla
+1 yılHerşey motivasyon ile ilgili sabah eşlik edecek bir arkadaş kardeş bul her akşam 2 saat yürüyün asitli herşeyden ve cips gibi şeyleri çıkar hayatından (arada kaçamak yaparsın vücut bu o zararlı şeyleri de istiyor özellikle adet döneminde tatlı yersin ) bir de leslie yaz internete haftada 2-3 kez yap seneye bu zamanlar 20-30 kilo versen yeter sonra zaten devamı gelir önemli olan ilk bi iki ay diyetine sabretmen kendini aç koyma kan testi yaptır
00 Yorumla- Sağlık konusunda 2,4b cevap paylaştı.
u +1 yılBu ameliyatı yaptırman ve hayatını öyle devam ettirmen senın ıcın cok zor olur.
Zayıflamak için tüm şartlar yitirilir bir çaresi kalmaz ozaman eyvallah cerrahı ıslem olur ama bu yaş ve bu kılo cok tehlıkelı bir durum değil azimle ve dıyetısyen yardımı ile kendın başar amalıyat olma diğer organların etkılenır zarar görür.00 Yorumla
+1 yıl40/50 killo vermen gerekiyor. kendin de yaparsın. ha isin kolayı tabii mode ameliyatı hızlı veriyorsun iradeni kullanmam gerekmiyor ama bu ülkede kimse midesi geniş diye kilo almıyor. yalnış şeylerle besleniyorsunuz sadece. beslenme şeklini değiştirmek gerek.
01 Yorumla- +1 yıl
Ayı gibi yerse kilo alır tabi kesin günde 2 ekmek yiyordur
+1 yılBebiş nasıl mutlu olacaksan öyle davran bu hayat senin diyetini yap sporunu yağ mideni küçült hakkın çünkü bunu yapmazsan içten içe psikolojin özgüveninde gidiyo mutlu olamıyosun kafayı takıyosun hatta en küçük şeyin alakasız bir şeyin bahanesi bile o olabiliyo sen istediğin gibi yaşa en azından işini bul yine yaptır mideni küçült
00 YorumlaYaşınız bu ameliyatı olmak için bence çok küçük. Endokrin bölümü ile planlı bir şekilde zayıflama programları uyguladınız mı?
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAmeliyat çözüm değil inan 😉 Yaşın daha çok genç kolaylıkla verirsin. İş beyinde bitiyor sağlıklı yaşamaya bir kere karar verir ve bu yoldan dönmezsen başarı kaçınılmaz olur. Bunu bir süre değil yaşam bir çimi olarak benimsemelisin😉 Çok zor değil inan👍
01 Yorumla- +1 yıl
Veremez o şişko
+1 yılmide küçülme ameliyatı iradesi olmayan yemeye dur diyemiyen insanların çaresi mide küçültme ameliyatı olmak yerine az yemeyi öğrensen zaten kilo verirsin
10 YorumlaSağlık konusunda 357 cevap paylaştı. Çok zor bir ameliyat çünkü arkadaşım ameliyat oldu istediği kiloya da ulaştı ama hala aynı şekilde yemeye devam ediyor maalesef nasıl olsa midem kabul etmicek rahatlığında. Yani sadece ameliyat olmakla bitmiyomuş.
10 YorumlaYaşın genç. Sağlıkla ilgili başka bir problemin yoksa yaptırabilirsin. Aileni ikna etmek için bu konuda uzman bir doktorla görüştürebilirsin. ya da youtube dan konu ile ilgili videolar bulup gösterebilirsin
00 Yorumla
+1 yılGörsel olarak çok ama çok muhteşemsin gerçekten. Tabi bu durum senin tercihin. Ailen izin vermiyor , bunun sebebi , neticede bir qmeliyat ve her ameliyat risk içerir. Bu sebepten sikiniti olmasin istiyorlardır. Sen sabırla bekle bence.
00 Yorumla
+1 yılMide ameliyatını doğru bulmuyorum. Yürüyemene engel olan bir kiloya sahip değilsin. Lütfen sende vazgeç bundan. En güzeli, en doğrusu bir diyetisyene gidip zayıflamak. Çok zor değil. Değer mi bıçak altına yatmaya
00 Yorumla- Sağlık konusunda 423 cevap paylaştı.
+1 yılAmeliyat olmanı tavsiye etmiyorum zira ameliyat riskli bir iştir.
Ameliyat sonrası çekeceğin ağrılar bir kenara dursun.
Uyguladıkları antibiyotik tedavi yüzünden bağırsakların da geri dönüşü zor hasarlar kalır.00 Yorumla
+1 yılBazı şeylef in çabalamak gerek. Güzel bir diyet günde 1 saat sporla eninde sonunda istediğin kiloya düşersin. Sadece kararlı olman yeter. Eğer ikna edemiyorsan kendini daha çok salmak yerine kendini mutlu hissedeceğin beden için çabalayabilirsin.
00 YorumlaZor ve ağır bir ameliyat o. Başına iş de açabilir insan. O yüzden biraz daha bekle sabret, kendin kilo verebilirsen kendin vermeye çalış, yavaş da olsa. En azından sağlıklı ve risksiz olur
10 YorumlaKilon ameliyatsız zayıflayamayacak kadar fazla değil alışkanlıklarını değiştirerek kilo vermen daha sağlıklı olur çünkü mide küçültme ameliyatının bir çok zararı var
10 Yorumla
+1 yılInanin ameliyat olmak kolay bisey degil. Bircok kez ameliyat oldum o bicak altına zorunlu olmadıkca yatılmamali. Mide kucultme ameliyatıni olduktan sonra yine diyet yapacaksın. Hemde agri sızi icinde. Bide hizli verilen kiloların ardından o sarkık vücut gercekten şişman olmayı tercih ettirir insana. KüçüKSün daha diyetisyenle dene. Bi doktora gidip kilo vermene engel olacak bi rahatsizligin var mı onu arastır derim.
10 Yorumla- Sağlık konusunda 669 cevap paylaştı.
+1 yılAmeliyat olunca hersey cozulmuyor izdirabi ne kadar çok biliyormusun ayrica daha sonrasinda yine kilo almama garantisi yok.Önemli olan saglikli beslenme duzeni olusturman kendine
10 Yorumla
+1 yılBu ameliyat hem çok riskli hem de yaşın daha çok genç. Diyet yaparak kilo verebilirsin zot değil. Miden tüp gibi olduğunda canının istediği hiçbirşeyi yiyemeyeceksin. Ben de izin vermezdim.
00 YorumlaBen 110 kilodan 85e düşmüştüm doğal kilo verme yöntemlerini tavsiye ediyorum size ameliyat her zaman son çaredir. Çünkü basit birşey değil narkoz yüzünden bile uyanamayıp vefat edenler var.
00 Yorumla
+1 yılkanka karantinada hic disari cikmamak diye bir olay yok cik yürüyüsünü yap tabi benim gibi köyde yasamıyorsan.. seni incitmek istemiyorum ama bir diyetisyene gidebilirsin
00 YorumlaSpor salonuna yazıl diyetisyen eşliğinde programlar uygula. 265 kilo arkadasım spor ve diyetle 1 yılda 60 kıloya indi ve diyet programı benmknden daha doyurucuydu benden çok yer kılo verirdi :))
00 Yorumla
+1 yılSenin mide ameliyatına ihtiyacın Yok ki ayrıca mide ameliyatı okadar kolay birşey değil bence sağlıklı bir diyetle bu işi halleder sim
10 YorumlaYorumları okuyunca doğal yollara yönelmeni tavsiye ediyorum. Emek vererek elde etmen daha iyi olur.
10 Yorumla
+1 yılReşit bireysin, kendin karar verirsin. Bence de olmalısın.
Sonrasında miden küçülünce az yiyeceksin, için fazla yemeği almayacak zaten.10 Yorumla
+1 yılAz ye gülüm ameliyat çözüm değil ki , yürüyüş falan yap. Aralıklı oruç diye bir beslenme varmış arkadaşım onunla 25 kg vermiş ilk zamanlar zorladı ama şimdi yiyemiyorum knk diyo 😀
00 Yorumla
+1 yılSenle aynı durumdayım az ye zayıflarsın çabalamıyorsun diyorlar bir çokkez diyet yaptım verip dahada çok aldım
00 Yorumla- Sağlık konusunda 349 cevap paylaştı.
+1 yılO kiloda mide ameliyatı olmak istemen çok saçma. En kötü 150 ve üzeri olsan belki düşünülebilir ama kilon çok değil her ay rahat 7-8 kilo verebilirsin
00 Yorumla Bence olma kizim sacmalama mide ameliyati daha hasta ediyor. Benim kuzenim 20 kilo Verdi iki ayda mide botoksuyla ve daha ucuz
00 Yorumla
+1 yılBoyun uzun verebilirsin bence, yemek yeme akışkanlığını düzeltmezsen küçülttüğün miden patlar belki, yine aynısından olursun...
00 Yorumla
+1 yılİradene hakim olarak en sağlıklı yoldan diyet ve spor yaparak zayıfla. Uzun zaman alabilir ama senin için en iyisi bu. Ameliyat büyük risk.
00 YorumlaDiyetisyene git ve sağlıklı kilo vermeye çalış
Bir yakınım çok iyi verdi senin gibi kilosundan yakınıyordy o da00 Yorumla
+1 yılVücudun hep deforme olur mayalı hamur gibi gezersin.
Mide ameliyatını tavsiye etmem, kontrollü bir şekilde spor yaparak kilo vermek en mantıklısı.00 YorumlaAmeliyatsız da kilo verilebiliyor. Böyle çok insan var ve YouTube da videoları var izle motive olup sende yapabilirsin.
00 Yorumlayaptırma. haftada 3 gün oruç tut. tutmadığın günlerde de yürüyüş yap. ve aerobik hareketleri de yapabilirisin.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende benzer durumdayim 115 kio 78 boyundayim. Ve mide ameliyati yerine diyetisyene gitmeyi dene kuzum. Baktın 10 kilo hedef koy, eğer verebilirsen, 10 daha koy, sonra bir 10 daha eerken 80 kiloya düşmüş olursun
00 Yorumla
+1 yılAmeliyat olunca hayatını bir tüpe teslim ediyorsun aşırı yersen ölüme kadar gider sknuçları herşeyi düşün derim
00 YorumlaAmeliyattan önce doğal ve kendin yapabileceğin yöntemleri denemelisin.
Diyetisyen, spor.02 Yorumla
Soran+1 yılDenedik heralde yıllardır deniyorum ama artık dayanamıyorum yıllardır hep aldım verdim
+1 yılSporla kilo vermeyi başarabilirsin! Istersen çok ye günde 5 öğün ama sağlıklı yee kilo vereceksin
10 YorumlaŞekeri tuzu unu çok az ye kilo verirsin sağlıklı beslenmelisin son çare bence
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılDiyetisyen denemelisin çok uygun ve de başarılı diyetisyenler var bende kilo vermeye çalışıyorum istersen birbirimize motive olabiliriz benimde vermem gereken 27 kilo var
00 Yorumla
+1 yılZayıfla spor yap iyi Bi eğitmenle hayatını düzene sok
00 Yorumla
+1 yılAmeliyat olma. Spor ve sağlıklı beslenmeyi dene eğer sonuç alamazsan o zaman tekrar düşünürsün.
00 Yorumla
+1 yılKilon boyuna göre çok değil evet kilolusun ama 15 kilo versen yeter oda ameliyat gerekmez
00 Yorumla- Devamını Gör (71)
Devamını Gör(116)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem