Hamile degilim ama bunu çok merak ediyorum. ailemdeki bütün kadinlarin hamileyken karınları çatlak doldu-gerçi pek onlem aldıkları da soylenemez.
Bende de bu durumun oluşmaması için ne yapabilirim?
Bende de bu durumun oluşmaması için ne yapabilirim?
Çatlaklar genelde cilt yapısı ile alakalı. Sıkı bir deriye sahipseniz çok fazla çatlağınız olacaktır tam dersi daha esnek bir deri daha az çatlar.
Oluştuktan sonra bunu düzeltecek hiç bir yöntem yok lazer de buna dahil!!!
O nedenle oluşmadan önlem alınmalı.
Çatlama ihtimali yüksek olan bölgelere örneğin karın, kalça, bacak vs.. ilk aylarda her duştan sonra 3 aydan sonra ise günde 2 kez sabah akşam bebe yağı ve badem yağı karışımı ile yapılacak masaj çatlamayı asgari düzeye indiriyor.
Ben teşekkür ederim :)
canim benim sadece hamilelerde olmaz karindaki catlalk hassas bir yapisi varsa kilodan catlar mesela pembe renk. iken o catlaklr hucre yenilileyici jeller vao surulur zamanla yok olur ama ten rengine donup renk dgstrmisse artik krem sursede fayda vvermez
Anladım teşekkür ederim :)
çatlaklar hızlı büyümeden dolayı olur aynısı vucut geliştiricilerdede olur hormon aldıklarında kasları hızlı gelişir ve derisi çatlar izleride kötüdür bilirsin :)
Evet biliyorum. Aslında 4 kiloluk bebek doğurmak için 35 kilo almasak böyle sorunlar da çıkmayacak :(
temiz beslenmek gerek )
Aynen ama zor işte düşünsene canın bir şeyler çekip duruyor. cidden sıkıntılı iş hamilelik.
hiç yaşayamıcam bir deneyim olduğu için bilemicem :)
Yanlış hatirlamiyorsam karısına bir şey olmasın diye kendisi çocuğu taşıyan bir adam vardı. karınız böyle bir teklifle gelse kabul eder miydiniz :D
hayır şekerim karın kaslarımı bozduramam :D
Ahaha peki kaslı cocuk :D
tırsıyorum o kadar çalıştım karın bölgesinden ameliyat falan olurum emeklerim gider :D
E biz de zayıf kalalım karnımız catlamasin diye uğraştık. ne olcak :D kim dogurcak çocuğu :D
boşver çocuk falan başa bela hazır yapılmışını alırız biz :D
Dimi en iyisi :D
aynen jonvaynen :D uğraşmaya gerek yok :)
Ahaha
kikirik :)
Güzel bir özellik bence :D
olmasa söylemezdim zaten :)
Teşekkürler :)
ne demek görevimiz :D
ya çatlaklar sonradan geçiyo zaten benim yengemde 3 ay falan kaldı çatlaklar şimdi hiç sıkıntısı yok dümdüz
www.eciltbakimi.com/.../...lar%C4%B1-nedenleri.jpg
Nasıl yani boyle izler kalmadı mi
Lütfen adını öğrenebilir misin
Peki teşekkür ederim :)
Cevap
4Cevap
hamilelikte önlemde alsan pek fayda etmiyormuş sadece daha az oluşuyormuş bebek yağı veya badem yağı kullanın diyolardı :D
Hadi yaa :(
öyleymiş :(
Kaçınılmaz son. moralim bozuldu şimdi
:D benim vücud hiç umrumda olmazdı sonuçta kendi canımdan kanımdan evladım olacak onun için değer :)
Ben cocuk istemiyorum hani yaparsam karşı taraf istedigi için yaparız. O yuzden bütün sorumluluk ve vücuduma olacaklar büyük bir sorunmus gibi geliyor.
Anladım :/
bir şey daha sorucam. bebek istemememden dolayı benimle evlenmek istemeyen olur mu. bu bir sorun mudur
Olabilir bilemiyorum :/ ama herkes çocuk seviyor istiyor sorun yaşarsın bence :(
Iyice gerdi bu konu beni
sorun etme ya :( belki evlenince yüreğine gelir o istek
Sanmıyorum. çünkü ben kendimi biliyorum çocukları çok yanlış yetiştirdiklerini düşünüyorum. boş olmasın adam olsun entellektüel olsun diye cok baskı yaparim. çok titizim bu konuda çünkü. hani hayatı zehir ederim adama. o yüzden gereği yok diye düşünüyorum. neyse sorun cikmaz umarim ya.
badem yağı ve kakao yağı karışımı fayda sağlıyor diye biliyorum benim başlamam lazım artık bebiş büyümeden
Umarım sağlıklı bir bebis olur :)
İnşallah teşekkürler :)
Zeytin yağı ile masaj yapabilirsin hem bebeğe de bir zararı yok
erkeklerin yorumlara koptum ne alaka yaaa
çatlak kremleri var ondan kullan
Badem yağı
Midye ve salyangoz
nee ahahahaha
Ne gülüyosun alternatif Tıp talks
turşu suyu
ne alaka ya ahaahahhaah
ahahahah içine doğmuştu heralde yorum yapacağım o zaman :D