KS'de de bir çok kez karşıma çıkan sorulara dayanarak çoğu insanın kilosundan mutlu olmadığını görüyorum. Zayıflar kilo alamamak, fazlalığı olan verememekten muzdarip. Ortak payda ise 'beğenilmemek'! Peki kilo sorunu sağlık için mi, yoksa güzellik için mi önemli?Balık etli bağğğyan 🤭
Kilo sağlık için mi, yoksa görsellik için mi önemlidir?
Kilo vermek kesinlikle sağlık için elzem olmalıdır. Dış görünüş de önemli tabi fakat fazla kilonun diyabetten fıtığa, damar tıkanıklığından felçe pek çok sağlık sorununa yol açtığını artık bildiğimiz için görünümden ziyade insan sağlığı için önemli olduğunun farkına varmalı ve buna göre yaşamalıyız.
Sağlık için değerlendirilmesi önemli ve en gerekli olanı olsa da herkes görüntüye endekslenmiş durumda. Hemen giydikleri üzerine oturmasın, göbekler fora çıksın ya da yaz sezonuna girerken başlanıyor diyete... Ancak Çabuk yorulma, göğüs ağrısı ve herhangi bir şikayetten ötürü doktora gidilmesi ile bir kardiyovasküler hastalık tanısı konulduğu zaman iş görsellikten uzaklaşıyor! Herkes görüntüsü ile ağırlandığı için toplumda %80 bir oran görsellik diyecektir..
Kilonun sağlık için önemli olduğunu düşünüyorum. Elbette görsellik için kilo vermek isteyenler var aramızda ama kendi açımdan baktığımda sağlık yönünün bir adım daha önde olduğunu düşünüyorum.
Bence ikisi içinde önemlidir ama en çok sağlığımız için önemlidir. Fazla kilo kişinin sağlığını bozduğu gibi özgüveninide düşürür. Fazla kilosu olan kişilerin arasından kilosuyla mutlu olanları görmek zordur. Fazla kilo kişiyi içine kapanık hatta belkide agresif biri yapabilir.
kilo en önemlisi saglık için birde piskoloji için önemli KS de gördügüm kadarıyla elbiseyi paylsıp içine giremiyorum morelim bozuk diyen bir sürü arkadaş gördüm çevremdede var bence idal kiloda olmak önemli
fazla kilolu hep bir iğnelemeye maruz kalıyor çok kilo almışsın gibi bundan mütevellit kilolarından hiç memnun olmazlar ve kilo da veremiyorlar çünkü yemeyi seviyorlar.
Ben şu son zamanlarda bayağı zayıfladım ve mutlu olacağımı düşünüyordum ama aksine çok olmadım.. yeterli gelmedi. Hala da acaba biraz daha zayıflarsam iyi hisseder miyim düşüncesindeyim.. sanırım her şey beyinde başlıyor. Kendini sevmek gerekiyor kilo sadece bahaneymiş.. şimdide zayıflayınca kiyafetlerimi dolduramıyorum ve ona sinir oluyorum.. yine güzel olmadığımı düşünüyorum 😔
Sağlık için önemlidir. Ne çok zayıf ne çok kilolu olmamak gerekli. Vücut kütle endeksi hesaplamasıyla 1-2 kilo fark olabilir bence bir mahsuru yok o kadar
kesinlikle sağlık için önemli düşün 60 kiloluk bir beden var 100 kiloluk bir beden var :D o bacak kaslarının bir canı var yazıktır günahtır kimseye bu kadar yük yüklenmez :D
Her ikiside biraf fazlalık varsa sagligi cok etkilemeyecek kadar bu sefer de psikolojik olarak bunaltıyor aynada kendini begenmenemeler vs sonrasında daha da çok alinan kilo ister istemez sağlığı da kötü yönde etkilemeye başlıyor...