Bizler bolca hamur işi, yağlı yani kilo aldıracak besinler nedeniyle fit bir vücuttan uzaklaşıyoruz maalesef. Hele yöresel lezzetler... Onları bırakma fikri bile insana zor gelse de, sağlıklı ve fit olmak istiyorsan mecburen bırakmalıyız bence. Peki size göre Türk insanı neleri bırakırsa fitleşir?
Yağlı yemek yemeyi ve beyaz ekmeği hayatımızdan çıkarsak, sadece bu ikisiyle bile harikalar ortaya çıkarırız bence, ben inanıyorum. Ama tuz olsun, şeker olsun, ekmek olsun, yemek olsun, her şeyin fazlasını tüketiyoruz. Yediğimiz çoğu şeyde abartı mevcut.
Yağı hayatımızdan çıkarmak çözüm olmaz bizim sorunumuz bir oturuşta dünyaları yemek. Fakat fit bir vücut için sık sık ama az az yemek gerekiyor. Yağ konusuna gelecek olursak kilo verirken de gerekli alırken de.
Türk mutfağının temelini şeker, yağ, karbonhidrat oluşturuyor. Hele ki şekeri çok seven bir toplumuz. Hamur işi yiye yiye hamurdan insanlar olacağız yakında. Atalardan kalmış. Osmanlı mutfağı da aynıydı. Şeker bol kullanılırdı. Obez olmamak için her şeyden dengeli yemek lazım. Şekeri de bırakalım demeyeceğim ama çok az miktarda almakta fayda var.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bunu kadınlar için söylüyorum. Hamileyken 'bebeğe yarasın' diyerek, bebeği emzirirken de 'süt olsun bebeğime' diyerek evde ne varsa yemeyi bırakmalılar. Onun dışında özel günlerdeki yiyeceklerin hepsini yemek zorunda olmadıklarının farkında olmalılar.
Türk yemeklerini bırakırsanız olur. kimi görsem kilolu yağlı göbekli. bir az kendinize bakın artık biraz koşsanız nefes yetmezliğinden öleceksiniz. hamur işini kesmeleri gerekiyor ekmek bile yememeleri gerek
@selman_kingof Günahı fazla yağ şeker ve karbonhidrat içermeleri. türk yemeklerinin içinde bir tek fare zehri eksik sağlığa çok zararlı o yüzden herkes kilolu
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
99
Cevap
81
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ülke değiştirirse kilo verir. Kilo almayı sağlayan temel şey karbonhidarttır. Türkiye kadar karb yiyen ülke yok. Nedeni ise et ve et ürünlerinin fiyatları altına kafa dutucak seviyeye getirmesi devlet ve politikacıların temel gıdaya vergiyi yükledikçe yüklemesi...ötv, kdv, sim, kom cum, suck derken... insanlar et yiyemez duruma getiriliyor. Yağ zaten pahalı 1kg tereyağı 70-80tl, zeytin yağı daha da pahalıya geliyor... Sonuç karb düşmanı oluyor halk. Suç halkta değil yönetimde kilo almaları sağlayanıyor karb yönlendirilerek.
1. hamur isi yememek 2. surekli oturmamak ve uzanmamak 3. saat 7 den sonra yemegi kesmek 4. abur cubur yememek 5. sakiz cegnememek surekli acikirsiniz 6. aciktiginizda yulaf ya da meyve yiyin 7. spor yapin 8. surekli her gun yuruyus yapin 9. uzulduguzde yemek yemeyin 10. umudunuzu kesmeyin vazgecmeyin.
Yemem kültürümüz çok fazla karbonhidrat ve yağ barındırıyor. Ayrıca tatlıyı da çok seviyoruz. Bunun dışında, tembel ve spor yapmayı sevmeyen bir toplumuz. Bunların sonucu olarak da kilo ve sağlık problemleri olan insanlar ortaya çıkıyor. Aslında herkes bunların farkında ama birçok kişi iradesine söz geçiremiyor.
O kadar çok şey var ki bırakmamız gereken, bunların başı beyaz ekmek, dışarı ürünleri ( fastfood VS), margarin ( mis gibi tereyağ dururken neden pis margarini vücuduma sokayım), az ve yavaş yemek, yemekle birlikte içecek içmemek gerek. Kurallara uyulduğu takdirde yesen bile kilo almazsın önemli olan organik, zararlı olan şeylerden uzak durmak, en önemlisi de yemekle birlikte birseyler içmemek
Karbonhidrat grubunu, şekerli ve paketli gıdalar, fazla tuz, fazla ve sağlıksız yağlar... Hayatimizdan çıkardığımız zaman her şey sağlıklı bir şekilde ilerliyor. Bu saydığım dört beş parça şey o kadar kolay söyleniyor ki... İçeriğine baktigimiz zaman bizi sağlıklı beslenmekten uzaklastiran bir sürü şeyi hayatimiza entegre ettigimizi görüyoruz aslinda. Ben her zaman diyorum Allahin bizler için sunmuş nimetlerin işlenmemiş halini tüketsek her şey rayına oturacak aslinda...
Sağlık ve kondisyon için bırakılması gerekenlerin yerini alması gerekenler vardır. Kanepe zombiliğinden kurtulup aktiviteye başlamak ve yeme düzenini ihtiyaca binaen planlamak ilk adım olabilir. Yani öyle hayalinizdeki bedeni giydiğinizde fit olmuyorsunuz, üzgünüm. Hele sağlıklı, asla. Zira fazla kilolarla da sağlık ekstrem de olsa mümkün.
İlk başta pizza cips ve hele çekirdek her aksam yahu. Sizin icin söylüyorum, ben citlamiyorum, ayda bir belki. ama fit olmak istiyorsan. Onlari birakmali ve günde bir öğün tabak yiyip Diyeti düşünenler, piskolojiniz bozuluyor farkinda olmuyorlar. Ayni sinek ilaci gibi, Belediye akşamları sinek ilaci atiyor ama. Sinekler alışmış bu ilaca, bunuda anlamiyorlar.😁
Herseyi ölcülü yemek tek cozum. Ben kebap da yiyorum, tatli da, evde de oyle kinoali salatayla falan beslenmiyoruz hic sevmem. Turk mutfagi gibisi yok yeterki aksam 7den sonra yemek yemeyin, bol su icin, porsiyonlari abartmayin.
Milföy hamuru yaptı annem dün ben A101’den almıştım Nimet marka çok gereksiz kalori idi ama içine peynir koymuştu yedik.. Yalnız hamur işi ve çiğköfte gibi karbonhidratı fazla olan ürünleri azaltmak bile bizi forma sokar.
Türk mutfağını komple çıkarması gerek. Mantılar, sarmalar , börekler, kebaplar.. Bunlar çıktı mı zaten bir şey kalmıyor. Ama bunları yemeden de zayıf olsan ne o ayrı :D
- Yemeklerde tıka basa doyana kadar yenmesi oysa tam tok olmadan kalkılmalı yemekten. - Yemekten kısa süre sonra meyve tüketimi. - Geç saatlerde meyve tüketimi, yemek yemek ve abur cubur yemek. - Beslenme düzeni olmayışı. - Aşırı yağlı besinler ve hamur işi tüketmek.
Türk insanı çocuguna o tabak boş kalmıycak ısrarı ve teyzelerin sana bir tabak şu börekten koyayım ısrarı olmasa aslında dünyanın en zayıf üokesi oluruz
senın yasın 31 degil oncelıkle bunu bılıyorum. bırde bildiğim senın ruhun çok karısık kocan var kocanı eskı okul arkadasınla aldatıyorsun okul arkadasınıda m adfında bır baska zengın kısıyle onuda baska b adında zengın bır kısıyle. sadece senı seven senı merak eden sahıplenen dusunen kımse ona bak digerlerini boşver sen ne ayaksın kuzum nasıl bir ilişki yumagının içerisindesin.
Sıkma tatlı canını. Tabii ki dikkat etmeliyiz. Aşırı şişmanlık düşüncesiz insanların yaşam tarzı. Fit olma uğruna, bir ömür aç kalmayı da doğru bulmuyorum.
Ya aslında konu yemek değil. Yediklerini dengelemek ve hareket etmek. Aslında tam tersi, sebze ağırlıklı beslenebileceğimiz çok sayıda yemeklerimiz var. Her şey kişinin elinde.
Fitness yemezler kardeşim fitne istemezler niye biliyor musun çünkü spora gidiyorlar koşular koşular koşular terliyorlar ondan sonra eve gelip homini gırtlak yemek yiyorlar
Bence alışmakla alakalı küçüklükten beri ye yoksa ardından ağlar psikolojisi var
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Erkekler 27-28 yaşından sonra hele hareketsiz kalıncada kilo almaya aşırı meyilli oluyor, bknz, ben salgın nedeniyle evden çalışınca biraz bel çevrem yağlandı falan. Şimdi ise onları eritmek için ton balıklı salata vb şeyler yemekten, markette çikolata reyonunda bişeler almamak için kendimle savaş vermekten ciğerim soldu. bir ekmek yemeyerekte fit olunmaz ciddi anlamda özen gösterilmeli bence
Hamur işini ve Ağır yağlı yiyeceklerden kaçınmalıyız.. Ben Balkan göçmeniyim her zaman diyorum bizim sonumuzu bu Börek getiriyor acilen bunları yapmayı bırakmalıyız 😂
Ekmek ekmek ekmek. Yahu pilavı ekmekle yiyeni gördüm. Bizde katıl olsun tabiri ile büyüdük. Ve evet hareketsisiz bence kac kişi düzenli spor yapıyor...