Tüm bunların yanında rahat uyku için dikkat edilmesi gereken bir nokta da; Doğru oda sıcaklığı. . Sıcak bir odada uyumakla, soğuk (serin) bir odada uyumak arasında çok fark var...
Peki sence "Soğuk odada mı, sıcak odada mı uyumak daha sağlıklı?"

Uyku problemi olan insanların vücutları normal insanlara göre daha sıcak. Buradan yola çıkacak olursak 14-18 derece arasındaki bir odada uyumak en sağlıklısı demektir. Yazları sıcak bastığı için çoğumuz uyku problemi çeker.
Ek bilgi: Gece uyurken vücudumuzun otonom sistemi nefes alışverişini yavaşlatarak vücut sıcaklığını düşürür.
Bu insanın bünyesine de bağlı. Benim gibi çabuk hastalanan biriyseniz sıcak odada uyumak her zaman daha sağlıklıdır. Sıcak odadan zarar gelmez , sadece terlersiniz zaten vücudu terlemeye alıştırırsanız çok faydası olur. Ama soğuk odada uyursanız tutulmalar, karın ağrısı, ishal gibi durumlarla karşılaşırsınız. Ben soğuk bir odada uyuduğumda gündüz bile titriyorum. Bu yüzden her zaman sıcak tabii ki
Futbolcu Ronaldo nun hayatının anlatıldığı belgesel vardı. Orada uyku için adamın antrenör tuttuğunu anlatıyordu. Günlük 4 5 saat uyku ile tüm uyku ihtiyacını gidermenin yolları vs. Belli saatlerde belli ısılarda odayı ayarlıyıyorlarmış. En iyisi orta ısılar.
teşekkür ederim.
Rica ederim.
Dogru olan soğuk oda fakat ben yazın serin, kışın sıcak seviyorum.
Teşekkür ederim.
Rica ederim.
Cevap
51Cevap
Soğuk oda fakat belli bir derecede olmalı.
Sanırım herkes yazın etkisinde soğuk demiş 😂 uykusuzluk piskolojiktir kafana bişey takılırsa uyuyamazsın. bu yüzden vucudun uykuya daha rahat odaklanabileceği insanın terlemiceği ve üşümiceği bir havada daha sağlıklı uyuyabileceğini düşünüyorum. Kusura bakma yine uzun uzun yazdım. Neyse sen bunları es geç kısaca şöyle diyeyim (vucut o an nasıl bir hava istiyorsa öyle olmalı)
Sıcak odada uyurum zaten bünyem soğuğa alışık değil titreyerek uyuyamam sürekli ev içersinde hava sıcak olsa dahi çorap giyerim ayaklarım üşümesin diye
Soğuk odada uyumayı seviyorum ne kadar sağlıklı bilmiyorum ama sıcakta uyuyamam
Serin oda en keyiflisidir sarılıp sosis olacaksın yorganına 😄
Hangisi daha sağlıklı bilmiyorum ama sıcak yerine soğuğu tercih ederim usutmeyecek ve terletmeyecek kadar serin yeri ikisine de tercih ederim
soğuk odada uyuyunca rahat uyuyorum ama ben sıcak odalar da pek rahat edemiyorum uyurken nedense
benim uyuduğum oda soğuk olmalı
Soğuk odada uyumak bana daha iyi geliyor sağlıklı mı dersen ondan emin değilim çok aşırı nadir hasta olurum.
Sıcak seviyorum ama soğuk bir odada yorgana sarılıp uyuyasım var
Sıcağin bir zararı olmaz. soğuk hasta eder insanı
Kışın sıcak yazın yeterince serin bir odada uyumak daha rahat
Şarkıda da dediği gibi soğuk odalar
Ve bu soğuk odada şarkıda da dediği gibi yatagimda kokun eksik. Yani soğuk odada sıcak bir ten ile uyumak.
Sıcak odada uyumak kesinlikle daha iyi ama sağlık açısından bilemiyorum
Hangisi sağlıklı bilmem ama soğuk odada daha rahat uyunuyor
Valla soğuktan bir tarafımın donmasındansa, sıcak tan mayışıp mışıl mışıl uyumayı tercih ederdim
Sağlık durumunu bilmem ama soğuk oda her zaman iyidir
Soğuk oda iyidir. Sebebini araştırmadım ama bu işşn uzmanları da soğuk oda tavsiye ediyor.
Bence soğuk odada uyumak dahaa sağlıklı
ve benn soğuk yerde uyumayı çok seviyorum..
Soğuk hasta eder titretir, sıcak uyutmaz yatakta döndürür terletir. En iyisi ılık olması
Derek değil mi ya o :d. Soğuk oda tercihim buz gibi olmalı
Soğuk ile sıcak arasında kalırsam soğuk derim.
Teşekkürler.
Soğuk olsun çek battaniyeyi uyu , allaamm çok özlediiimm
Soğuk ortamda uyumaya alışmak lazım. Her zaman sıcak ortam bulunmaz. Gerektiği zaman doğada kalınca sıcak koşullar her zaman olmayacak.
Soğuk duşu ve soğuk odayı değişmem her zaman dinç olunur, sıcak oldumu mayışıyor insan
Aşırı soğuk olmayan ortamın daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.
Yıllar yıllar önce bir makalede 19 derece ve %55 nemde uyumak lazım yazmıştı
%55 nem fazla ama, bence.
Geceler gözler ve boğaz kuruyormuş sabah uyanınca boğaz ağrısı ve göz kuruluğu olmasın diye tavsiye ediyorlar
👍
Bilmiyorum ama soğuk odada uyumayı seviyorum kisin odamın peteği kapalıdır geceleri
Sobalı oda 😔 gür gür yansın , karanlık odada tavana ızgarasındaki 3gen iz cıksın.. uyuyim
Soğuk insanın uykusunu getirir sıcak ise aksine o yüzden soğuk ama insanın beden derecesinde olması daha iyi
İsterse sıcak oda sağlıklı olsun, ben yine soğuk odada uyurum.
Ben sıcagı seviyorum soğu sevmiyorum soğuk duş dahi alamayan biriyim
Kişinin kendi vücut sıcaklığı oranında olmalı bence ne çok ne az sıcaklık
Ne çok soğuk ne çok sıcak! Ama normalden biraz daha soğuk olması daha iyi.
Sağlık açısından bilmem ama ben soğuk odada uyumayı seviyorum
Yazın soğuk odada uyurum. Kışın ise sıcağı ararım
Ben soğuk oda tercih ederdim
Sıcak odada uyuyamam. Soğuk oda en iyisi.
Soğuk odalarda uyumak daha sağlıklı
sıcak sevmiyorum hep soğuk olsun mümkünse
Soğuk dinçleştirir derler.
Sıcak odada uyuyamazsın soğuk odada uyuyabilirsin
Soğuk odada daha rahat uyuyorum.
Sağlıklımı bilmem ama soğuk odada uyumayı severim.
Soğuk oda elbette. Sıcakta hayatta uyuyamam
Biraz serin olması tercihimdir.
Soğuk iyidir her zaman
Soğuk oda metibolizma hizlandiryor
Bn hep soguk da uyuyorum
Sagliklisini bilmemde sicak yerde yatamam
Yas kış odam serindir. Sogugu severim.
Havanın kalitesi önemli soğuk oda iyidir
Soguk odada kabus görme olasılığı artar insanın
Ilık odada.
Sogukda uyumayi severim
Soğuk