Sol ayak 5. Metatars jones kemiği kırıldı.2 hafta oldu. Ayagım da ağrı yok ama alçı da 1 ay rapor verildi. Bu kırık ne kadar sürede iyileşir. Daha önce kırık yaşayanlar yardımcı olabilir mi?
Gün aşırı araç kullanıyorum. Bana doktor dedi alçıda kalma süresi 4-6 hafta.. Peki dedim iş başı alçıdan sınra yapabilir miyim? Hayır dedi en az 2 ay dedi normal yürümen için
Zaten tam alçıya almadı L şeklinde alçı. Acilde yapıldı ayak altından topuktan baldıra kadar ön bölüm ve kırık olan bölge komple bezle sarılı. Ertesi gün ortopedi ye gittim doktor filme baktı tam kırk değil aslında ama biz kırık diyoruz. Çatlama Kırık aynı şey bizim için.. Ayak kırılmaya başlamış ana kemik bütünüyle kopmamış dedi.. İstersen tam alçı yapalım dedi. Bende böyle kalsa olmaz mı dedim. Kalsın madem dedi.2 hafta sonra kontrole gel eğer kaynama olmaz ise ameliyat olacaksın dedi. Bu ameliyat olmayı gerektirecek bir kırık mi sence?
2 hafta olacak salı günü kontrol var. Hiç basmadım ayağımı hep yüksekte tutuyorum.. Ne bileyim bazıları ameliyat diyor bazıları iyileşir diyorlar.. Ameliyatlık bir durum var mi çok mu vahim 😔korkuyorum
En İyi Cevaplar