Peki sapasağlam hayatında 1 sigara kullanmamış sağlıklı olan bazı kişilerin 10-20 gün içerisin de hayatını kaybettiğin duyuyorum.. Hem orta yaşta, hem de ileri yaşta..
Bu nasıl oluyor acaba kovid-19 evrim mi geçiriyor ne dersiniz?

Öncelikle ölümün gerçek olduğunu ve vade dolduğunda bir bahane ile tecelli edeceğini inancı olan herkes biliyordur.
Ölüm geldiyse başa, baş ağrısı bahane demişler..
Bunlar bir kenara bağışıklık sisteminin düşük olması buna zemin hazırlıyor olabilir. Çoğunlukta bulgular bu tönde olduğunu duydum. Lakin ne kadar doğru bunu bilemem.
Tabi hocam orası öyle. Evet oda bir etken teşekkürler..
okuduğum bir makalede bağışıklığı güçsüz kişiler kadar çok güçlü kişilerinde risk altınd aolduğu yazıyordu sebebinide şu şekilde açıklamış. vucudun aşırı bağışıklı ve güçlü olması septik şoka sebebiyet verebiliyor. o yüzden normal bağışıklıkta kişilerin sorun yaşamadığını düşük veya çok yüksek bağışıklığın sonuçlarıın kestirilemeyeceğini söylüyor.
benim tahminimce dah aönce geçirilmiş bir hastalığın antikorları veya yapılmış bir aşının antikorları bazı kişileri yaşlıd aols akoruyor henüz hangi hastalık aşı veya kombinasyon olduğu belirlenememiş durumda.
80 yaşındaki kişi ayakta atlatırken 30 lu yaşlard abirinin ölmeisnin başk abi açıklaması olamaz
Bünye meselesi. Mesela ben anti-tnf kullanıyorum. Normalde çok riski bir durum. Fakat bende hiç etki yapmadı.
Bu biraz kendine ve sağlığına dikkat etmenle ilgili bir durum.
aNTİ-TNF nedir?_
Anladım geçmiş olsun, Allah sabır versin..
@Anafiel33 Kullanma desemi kolay. Sen için gece yatarken çektiğin acılar yüzünden ağladın mı. Sanki bıçağı sırtına saplayıp aşağıya kadar çekmişler gibi hissettin mi?
Ya da oturduğun yerden kalkamadığın, yürüyemediğin oldu mu?
Konuşmak kolaydır, asıl iş yaşamakta. İşte bu yüzden ben hayatta kimseye önyargılı yaklaşmam. Çünkü bir insan o yola sevk olmuşsa mutlaka bir sebebi vardır.
Bulaş seviyesiyle alakalı bir durum.
Bütün vücuda yayılanların işi biraz daha zor sanırım.
Virüsü atmak kolay olmuyor ve ağır bir şekilde hastalık seyir ediyor.
Hastalığın ne kadar bulaştığına da bakmak gerek. Sağlıkçılar daha iyi bilir ama bence virüs kapıldığı anda ciddi önlemler alınırsa önüne geçilebilir.
Farketmediyseniz ve artık son safaya geldiyse yaşlı genç, dinlemiyor götürüyor.
Cevap
7Cevap
Covid, tamamen sinsi bir virüs. Şeytanı düşünün. Akciğerlere giriyor ve vücuttaki yararlı bakterilere ben sizin dostunuzum diyor ve vücut savaşırken bu yararlı bakterileri de öldürüyor. Coronavirüsü de az biraz ölüyor ama akciğerler savunmasız kaldığı için bağışıklık zayıflıyor. Bu hastalık da zaten bağışıklıkkarı zayıf olanı yakalıyor. Hemen olmuyor zaten, zamanla oluyor.
Olabilir.. 2 teyzem Korona oldu ve durumları çok kötü hastaneye bile almadılar..
Çok geçmiş olsun. Allah şifa versin. Tez zamanda iyileşirler inşallah.
Sitokin Fırtınası buna sebep olabiliyor. Bbc yakın zamanda şöyle bir haber paylaşmıştı. Kara mürver içeren bağışıklık güçlendiricilerde çıkıyormuş.
https://twitter.com/bbcturkce/status/1261559528702857216?s=21
İste bu yüzden kimse bana birsey olmaz demesin. Ailesine cevresine bulastirmamak icin cookk dikkatli olsun. Kardes kardesin, eş eşin, anne baba, cocuklarinin eceli olmasin.
Kişinin bünyesi zayıftır veya virüsü kaptiktan kısa süre sonra fark etmemiştir böylece tüm vücuda yayılmıştır.
Mutasyona uğradı.
Birçok değişiklik yaşadı.
Bu yüzden sağlam gençleri bile tehdit edebiliyor.
Sigara kullanmayan insanlarinda akciger sorunu olabilir.
Ciğerde tutulum yapıp yapmamasıyla alakalı verilen sıtma ilacı ciğeri koruyor
Genç adam Müslüman olmayanların kurduğu cümleler kuruyorsun Bilmem farkında mısın Seni az buçuk tanıyorum Bu cümleler sana yakışmıyor Ölüm Allah'ın emri sebebinin Ne olduğunun ne önemi var?
Yaşlıysa ve bağışıklık sistemi zayıfsa affetmiyor.
sitokin firtinasi yuzunden
o tamamen ne kadar virüse madur kaldıyla alakalı.
rüyam
genetik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?