İnsanın kendisi muhterem bir varlıktır. Bu bakımdan gayri müslim de olsa kan vermek caiz olduğu gibi, kan almak da caizdir.
Saolun! Ama yinede sorabilirseniz sorun :)
m.sorularlaislamiyet.com/index.php?oku=15634
Bu soruda ayrıntılı bir biçimde açıklanmış. "Müslüman ile gayri müslim, dindar ile fâsık ayırımı yapılması doğru olmaz. Müslüman veya dindar olmayana organ vermenin, onun günah işlemesine yardımcı olmak veya ömrünü uzatmak olarak değerlendirilmesi, İslâm’ın bu konudaki genel esasları ile bağdaşmaz." denilmiş.
Kardesim biraz daha kolay bir dilde anlatabilirmisin zahmet olmazsa :)
Elbette. Yani müslüman olmayan birine kan vermeniz caizdir.
Yani kan verebilirim?
Evet verebilirsiniz.
şunları buldum istersen bir bak :)
www.sorularlaislamiyet.com/.../...mak-caiz-mi.html
m.sorularlaislamiyet.com/index.php?oku=15634
Cevap
8Cevap
https://vocaroo.com/i/s0zDT7QyTTIB
kan senın damar senın
Yolda kalmisa ve hastahanede olana yardim etmek sevaptir. Bizim ecladimiz savastigi dusmanina yardim ve tedavi etmistir. Verilen kanlar müslüman kaniydi. Demek ki sikinti yok kardesim. Allah her zaman yardim etmeyi yakunlarinizla iyi gecinmeyi emreder.
Caiz değilse kan vermeyecek misin bu sana ne kadar mantıklı geliyor?
Kana ihtiyacı olanlar için ver kanını kimse yargılamaz seni bu yüzden dine bağlamak bile saçma bunu
Iyide iyilik yapiyoruz bari tam yapalim, yani elbette kan verilir verilmezmi :) yanlis anladin kafami karistirdi sormak hakkim heralde?
Haklisin, elbetteki yardim konu olunca din, dil, irk ayrimi olmaz banada sacma geldigi icin sorayim dedim yani inansaydim gelipte sormazdim :) yani sende hemen öyle atarlanma :) cahil degiliz cok sukur
Zaten bak dusundugum gibide gelmis cevaplar islamiyette her can kutsaldır onu almak büyük günahtır birini öldürmek tüm insanlığı öldürmek demektir birini kurtarmak tüm insanlığı kurtarmak demektir, yani sakin ol biraz
Iste bende sinirlendim ona islami yanlis yorumladi, ben gidip vericem ramazanin sonunda yani :)
Saçmalama veda hutbesinde bir insanı kurtarmak bütün insanları kurtarmak gibidir diyor Peygamberimiz. Hatta ağaç kesmeyin diyor sen insandan bahsediyorsun
Ben demedim kardesim arkadasim dedi
islamiyette her can kutsaldır onu almak büyük günahtır birini öldürmek tüm insanlığı öldürmek demektir birini kurtarmak tüm insanlığı kurtarmak demektir e o zaman;)
Sonuçta söz konusu bir insan. Değil kan böbrek vermek bile onursal bir görevdir ihtiyaci olan bir can için.
Insan insandır dininin ne önemi var?
Kan insana verilir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar