kan görünce bayılan insanlara rastlamışsınızdır. merak etmişimdirhep. bu bir fobi olabilir. ama bilimsel bir açıklaması var mı ? görüşleriniz nedir ?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
aynı durum bende var değil kan hastahaneye girince ellerim titriyo başım dönüyo sapsarı oluyorum bu bayılma olayı da korkup tansiyonun düşmesiyle oluyormuş bu yüzden ben çok aşırı gerekmediği sürece hastaneye gitmem hatta 8. sınıftayken tetonoz yaptıklarında bayılmıştım ama alıştım artık çevremdekilerde alıştı bir şekilde hallediyorum
10 Yorumla
- +1 yıl
Alışamama durumu.Şöyle ki atıyorum bir sağlıkçı olsan bünyen bu duruma karşı duyarsızlık gösterir ve bu kan fobisi dediğimiz alışamama durumu sona erer.
10 Yorumla
- +1 yıl
Ayni durum abimdede vardi.ama askerdeyken gecti.kazalara mudahele ettiklerinden dolayi.ama hala beni tutar.hastaneye girince kan gormesemde bayilacak gibi hissederim.Doktorlari Takdir Ediyorum.ben olsam bayilmaktan ameliyat yapamazdim sanirim
13 Yorumla- +1 yıl
evet onlar gerçekten fedakar insanlar. inşallah sizinki de geçer .
- +1 yıl
insanin eli felan kesildiginde tutuyorsa normal degil bence.Fazlasini gorunce tutuyorsa normaldir derim
- +1 yıl
doğrudur.
- +1 yıl
ben 24 kasım 2011 de 450 gr 0 rh+ kan verdim ilk defa hiç bişi olmadı sanki daha canlık geldi ama 6 kilo aldım kan veren kilo alıyormuş bayılma filan olmadı ama ama veren bir kadın baldığını gördüm
12 Yorumla- +1 yıl
hım geçmiş olsun ..
- +1 yıl
teşekkür...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
5Cevap
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Bende de oyle. Kan vermek falan zor o yuzden. Midem bulaniyor, basim dönüyor, kusma hissi oluşuyor. Kadin olarakta zaman zaman regl donemlerinde zorlaniyorum. Her zaman olmuyor bazi ay etkilenmiyorum kendi kanimdan ama bazi ayda kotu oluyorum gorunce. Ama disardan birinin kanını gördüğümde bayilma noktasina kadar gitme ihtimali var. Şırıngada goremem mesela. Yarali birini, yerdeki kanı falan. Zor baya.
00 Yorumla - +1 yıl
kan görünce göz bebeklerim büyüyo dis etlerim çekliyo köpek dislerim sızlıyo problemim nedir ?
13 Yorumla- +1 yıl
geçmiş olsun hiç bilemiyorum. korku diyorlar bu duruma kan fobisiymiş ama neden olur nasıl geçer bende bilemiyorum. kan tutması kimde varsa alalh şifa versin .
- +1 yıl
beni tutmuyo ama çok hosuma gidiyo koyu kırmızı rengi cezbediyo
- +1 yıl
hım garip :)
damarların içinde oldugunu düşünmek bile beni bayıltmaya yeter,görmeye lüzum yok.
13 Yorumla- +1 yıl
hım geçmiş olsun ...
- +1 yıl
ya böyle diyen kıyları anlamıyorum siz adet olunca bi hafta komada kalmıyosunuz herhalde ..
- +1 yıl
Alışkınım hiç etkilemez küçüklükten korkutulmuş olabilirler bilemeyecem tam
10 Yorumla Ben de yok öyle bişey.. Karşımda adam doğrasalar sesim çıkmaz..Tabi abartı bu ama kandan korkumda tiksintimde pek fazla yok.
00 Yorumla- +1 yıl
Kuzu bunun çaresi yok alıştırman gerek kendini bayıla bayıla
00 Yorumla - +1 yıl
Bir bilimsel acıklama bilmiyorum ama kan gördüğüm an ellerim bacaklarım titremeye başlar bayıldı bayılcak kıvama gelirim sanırım fobi
00 Yorumla kan diyince tansiyonum düşüyor o dereceyim nedenini bilmiyorum sürekli bayılırım kan verirken felan
00 Yorumla- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
kan görünce bayılıyorum bende hemen
11 Yorumla- +1 yıl
geçmiş olsun ..
Bende de var ya neden oluşur
00 Yorumla- +1 yıl
Bende kötü oluyorum
00 Yorumla
Devamını Gör(6)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba,
Bayılmaların çok çeşitli nedenleri olabilir.
Geçmiş olsun ve sağlıklı günler dilerim.