Dişleri ne kadar fırçalarsan fırçala diş taşı oluşabiliyor bunun icin 6 ayda bir dis doktoruna gitmek lazımmış bende bir kere gittim dis doktoru dedi o sırada
Diş taşı temizliğiniz için düzenli diş doktoruna gidiyor musunuz?
Gitsek güzel olur boncuk ama açıkçası gitmiyorum fakat düzenli olarak fırçalıyorum dişlerimi Eyüp Sabri Tuncer misvak özlü diş macunu kullanıyorum Herkese tavsiye ederim diğer klasik diş macunlarındaki o Lanetli acılık yok Çok hoş bir tadı var fırçaladıktan sonra da güzel bir ferahlık hissi bırakıyor insanın ağzında
Minik Kuşum o yorumu okudum haklı gözüküyor bende doğru bulmuyorum diş taşı temizliği yaptırmayı düzenli şekilde fırçalamanın yeterli olduğunu düşünüyorum Bir de mümkünse diş ipi kullanılmalı ben beceremediğim için kullanmıyorum ama sen becerebilirim dersen diş ipi kullan O da çok işe yarıyor
Ben hayatımda bir kere diş taşı temizlettim. Ondan sonra da kaplama yaptırmak zorunda kaldım. Tamam diş taşı zararlı olabilir evet. Ama hem diş etleri acayip kanatılıyor. Hem de daha önemlisi dişleri diş yapan o mine tabakası, o zaten hassas olan incecik mine tabakası mahvediliyor. Ondan sonra uğraş dur. Ön dişlerim zaten arası biraz açıktı. Bir diş temizliği sonrası arası bomboş oldu. Kaplama yaptırmak zorunda kaldım.
Oooo çok geçmiş olsun bende de ara ara diş eti cekilmesi oluşuyor acaba diş taşimi varki diyorum bir kere temizlettim bende gene ozaman çekilme vardi hafif diş etlerim kekik kaynatim gargara yaptim temizlettikten sonra dis eti cekilmem gecti simdi gene gidip gitmemekte kararsiz kaldim anneme kalsa babama ozellikle senin dedin gibi diş lerini dökcen sonunda diyor hep kararsiz kaldim
Çok iyi bir yerde yaptır derim. Öyle devlet hastanelerinde ya da sıradan bir özel polikilinikte dişlerini mahvederler. Sonra da diyorlar ki eee olacak o kadar bu işin doğasında bunlar var. Ulan dallama baştan söylesen yaptırmazdım diyemiyorsun.
Diş hekimine Sürekli Diş temizleme önerilen bişey değil. Çünkü diş minesine zarar veren, minesini zayıflatan bir uygulma düzenli gittğim dr hayatın boyunca 2-3 defadan fazla yapılmamalı diyor. Diş ipini ısrarla öneriyor tabi düzenli fırçalamayı da..