Arkadaşalar görseldede paylaştığım gibi emar sonucum ve çok ağrım oluyor toktor bana sadece ağrı kesici ve vitamin ilacı verdi benim gibi aynı teşhisi olan var mı? Kaplıcalar çözüm olur mu?
Bel ağrısı, özellikle gelişmiş toplumlarda nüfusun %70-80’ini etkileyerek ciddi sağlık harcamalarına ve iş gücü kaybına neden olan en yaygın kas iskelet problemlerinden biridir.
Vakaların büyük çoğunluğu cerrahi dışı tedavi yöntemleri ile çözülmektedir. Bu tedavilerin en başında egzersiz gelmektedir. Diğer bütün tedaviler yardımcı ve destekleyici kategoride değerlendirilebilir.
Kardeşim bel fıtığından ameliyat olmuş biri olarak öncelikle geçmiş olsun. Suanki tıp ilerlemiş durumda ben mikrocerrahi yöntemi ile ameliyat oldum. Korkulacak bir durum asla yok. Şimdi fitik 4 kademeli bir hastalık. Başlangıç orta ilerlemiş ve patlamış olarak. Başlangıç seviyesinde fizik tedavi ile önüne geçebilirsin. Ama ikinci safhaya geçtiğinde artık donulmez yola gidiyorsun. Fizik tedavi ile büyümeyi engelliyorsun ama fıtığın kalıcı duruyor. Sen ters bir hareket yaptığında büyüme devam ediyor. Yine burda 3 tıp ameliyat durumu var. Su ile yapılan , mikro cerrahi ve eski usul açık ameliyat. Yaşın ilerlerlerse platin takiliyor. Gün gelip yürüyemez oluyorsun ve patlıyor. İşin uzmanını seç. İyi bir mr ve doktor sana yadimci olur.
Var! Ilk olarak bende bel fıtığı var deyip kafana takmayacaksın, kilon normal olsun aşırı kilo alma ve normal hayatına devam et, ilaçları da at gitsin çünki benim kullanmadığım ağrı kesici kalmadı çareyi böyle buldum, zaatı halimde 2 tane bel fıtığı mevcuttur :)
0
1 Yorumla
Soran
Yeni+1 yıl
Rabbim şifa versin sizede. Peki sizinde gece uykunuzdan ediyormu ağrı ya da istediğin kadar uyuyabiliyormusunuz ağrısız
Yani ne kadar sağlıklı bilmiyorum ama benim eşimin ailesi bana kızım ankarada bizim sülalede fıtığı olan 5 kişinin gittiği bir adam varmış, adam baya işin ilmini biliyormuş. Belirli hareketler yapıyormuş düz bir taşa yatırıp. Hatta eşimin dayısına ameliyat demişler, babası hemen götürmüş bir baktıralım demiş, gitmişler ilk seans dan sonra ağır iş ya da terletecek şeyler yapma demiş dinlenme yatma vermiş. tekrar gittiğinde 2 seans dan sonra doktora gitmişler fıtık yokmuş. Nasıl olur demiş. şu an adam çakı gibi. bendede fıtık var başlangıç, kararsız kaldım ve araştırdım bu gibi yöntemle güvenilir bazı insanlara yaptıranları buldum ayakları bağlıyor kolları bağlıyor bişi ile çekiyor anlamadım tam olarak, adam ağrıdan ölüyordum şükür kurtuldum diyor. Nasıl oluyor anlamıyorum bunu ben valla ya.Üstüne gidicem olayın. Araştır derim.
96 mıydı 97 miydi neydi. Bir tedavi geliştirmişlerdi. Böyle hava tabancası gibi bir alet var. Ucunu beline dayıyorlar. Tır tır tır tır tır titreşim veriyor. Bir kaç seans sonra tedavi ettiklerini iddia ediyorlardı doktor amcalar. Ama tabi günümüzde ve hatta o yıllarda bile magazinsel haberler daha çok ilgi çektiği için o habere sadece 2 dakika ayırdılar. E malum aleyna tilkinin doktorlardan daha çok değer gördüğü bir zamanda yaşıyoruz. Haliyle o bilgi şimdi nerde ne vaziyette bilemiyorum? Tıp çevresinden bir araştırman lazım.
Bel ağrısı, özellikle gelişmiş toplumlarda nüfusun %70-80’ini etkileyerek ciddi sağlık harcamalarına ve iş gücü kaybına neden olan en yaygın kas iskelet problemlerinden biridir.
Vakaların büyük çoğunluğu cerrahi dışı tedavi yöntemleri ile çözülmektedir. Bu tedavilerin en başında egzersiz gelmektedir. Diğer bütün tedaviler yardımcı ve destekleyici kategoride değerlendirilebilir.
Daha fazla bilgi için okumanızı öneririm. Bel Problemlerinde Fizik Tedavi