Ben bunu çok merak ediyorum, açıkçası ben hiç karşılaşmadım.
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Markete gittiğimde maske takmayan hiç görmüyorum ama eve kargo veya yemek sipariş ettiğimde servis elemanlarında hiç maske görmedim, sadece Migros sanal marketten alışveriş yaptığımda eldiven ve maske takan eleman gördüm, gerisi hep tedbirsiz maalesef.
Evet, görüyorum. Tek tük de olsa varlar, pandemi sürecinin ülkemiz için başladığı ilk zamanlarda çevremdekiler hemen maske takmaya başlamamı saçma olarak nitelendirmişlerdi ve şu o an tüm kişiler maskesiz dışarı adımını atmıyor. En azından sevdiklerim bilinçlendi, darısı tüm herkesin başına diyorum.
Koronavirüsü ciddiye almamız şart, gerekli önlemleri almalıyız. Sonrasında da alacağımız tedbirlerden güçlü olmadığının bilinciyle içimizi rahat tutabiliriz.
Cevap
93Cevap
Maske olayı başından beri saçma sapağan bir olaydı. Zaten normal de olması gereken şey hasta olan bir insanın başka insanlara hastalık bulaştırmaması için kullanılıyordu ne oldu da bir anda herkese maske satılmak için ısrar ediliyor? Ben dün minübüste havale geçiriyordum maske içinde. Durağıma gelmeden indim ve maskemi çıkarıp yolda, parkta, sokakta yürümeye devam ettim. Gerçekten insanları korkutmak ve kapitalist sistemde kâr etmek için yapılan bir sistem. Eğer öyle olmasaydı eczanelerde hala ücretsiz maske alabilirdik. Demekki çok da gerekli değilmiş.
Kapitalist faşist bir devlet bu sonuna kadar katılıyorum
Maskesiz gezmeyi " asi ruh olmak" olarak gören az gelişmişler ve çenesinin altında maske ile gezen gerzekler dolu ortalık.
Yüzde bir ihtimalle bile olsa kendisini, ailesini ve çevresindeki insanları koruma şansı varken insanlar neden doğru olanı yapmaktan kaçınır anlamak güç
Maskesiz görmüyorum ama maskesini ağız yerine boğazına takanlar gördüm. Sordum neden boğazına takıyorsun diye ne dese beğenirsiniz.
"Virüs ilk boğazı etkiliyor "
dışarı istediğin gibi çıkabilirsin. asıl önemli olan kalabalık bir yerde veya biriyle konuşurken maske takman.. tek başına yürürken, kendi ailen ile sohbet ederken, aracında giderken maske takmak anlamsız
Yolda kimseye yılışmadığım için ağzının sularını toplayamayan abazalar ve abazalar kudurtan cinslerden uzak durduğunuz zaman mesafenizi koruduktan sonra maskesiz gezin.
Evet goruyorum bide burun disarida takmis en garip yasadigim olay markette arkadasimin maskesi yok diye disari cikartti kendi maskesi boynunda insan utanir la
Evet genelde marketlerde pijamalı gördüğüm insanlar maskesiz oluyor hemen alıp çıkarım diye düşünüyorlar
Evet görüyorum insanlarımız gerçekten çok sorumsuz hadi kendi sağlığınızı düşünmüyosunuz diğer insanları düşünün bari.
bakkala girdim maskesiz dolaşan var mı dedim çıkart şunu yoksa ben çıkarım mıy mıy etti çektim gittim
Burada tamamen yasak olmasına rağmen hala iş yerine girmeye çalışan ve içeride soluklanan oluyor 😂😂😂 oksijen deposuyuz yah
Günlük 2-3 kişi görüyorum , onlardan daha kötüsü maske takıp burnunu dışarıda bırakanlar, hiç takmasalar daha iyi.
Etrafta hala maske kullanmayan ve maskeyi nasıl takacağını bilmeyen insanlar var. Çenesine maske takıyor adam ya
Maske takan var mı ki? Benim gördüklerim genellikle çene altında tutuyor maskeleri gerçek anlamda takıp, doğru kullanan bir birey görmedim.
Evet, araba camında dükkan camında falan kendimi görüyorum.
Bu maske takmayanlara inşallah 50.000 tl ceza kitlerler.
Evet çok fazla görüyorum deliriyorum hepsini dövesim geliyor
ben köyde maskesiz geziyorum kimse takmıyor :) zaten
Evet çok sık görüyorum. Markette bile.
Cahiller her yerde.
Görüyorum hatta bende çok sık mecbur kalmadıkça maske takmıyorum nefes alınmıyor ki onun içinde
Çarşı merkezinde, mahallede, özel arabada, AVM çevresinde rastladım.
Yerine göre değişiyo, genelde modern kesim uyumlu davranıyo
Evet ve bu insanlar bende virüs yoktur diye geri kafalılık yapıyor
Balkondan bile görüyorum sanki salgın diye bir şey yok
Burda bir suru var maskesiz dolasan ben her zmaan takarim
Daima zaten bu yüzden süreç kısalmıyor kurallara uymadığımız için
Hayatta maske takmam, sadece marketlere girerken süs diye takıyorum.
Evet her çıktığımda en az bir kaç kişi görüyorum...
Maske hikaye insanlar polis ve zabıtak görmedikçe maske takmıyorlar ya da nefes alamıyorum bahanesiyle burunları açık dolaşıyorlar vs vs
Dışarıda maskeli dolaşmak zorunlu değil ki. Hasta olmayan kişinin maske takması saçmalık.
İşte bu ya ezberci boş kafalar atmosferde virüs dolaştığını sanıyor
@GeriDöndümBebek aynen fakecim
Pardon da ne alaka sen kendine bak
Maskesizler çok var, ama en kötüsü de ağzı kapatıp burnu açıkta kalanlar :D
Valla ben takmadım desem yeri... Genelde traktör üzerindeyim
Evet görüyorum bazı insanlar gerçekten çok sorumsuz
Bende çıkıyorum sadece çok kişinin oldu yerlere maskeyle giriyom
Evet ben kanks normalde dısarı cıkmam ama bazen zorda kalınca takmıorum ^^
A dedim gerçi millette haklı Antalyada sicaklarda baya zor oluyor 🤦♂️
Ben görüyorum. Bana birşey olmaz diyen cahiller maske takanları yakacak.
Ege tarafına gelsen maske takan görmezsin.. ne yazıkki
İllaki Görürsün. Cahil insanların ve düzgün eğitim almamış insanların sayısı çok fazla.
Evet goruyorum ve gorduklerimin bir cogunu uyariyorum
Görüyorum görünce de ters ters bakıyorum böyle böyle temizlicez bunları 😅
Evet çok sık görüyorum. Markette bile. Cahiller her yerde.
Oo çok
Ağızlarının üstüne yapıştırasım var
Bizim burfa yüzde 70 takmıyor
burada bir sürü var
Tabii ki görüyorum arada
Takmayan çok insan görüyorum
O kadar çok ki inanamazsın.
Ben neredeyse hiç takmıyorum
Evet bazen denk geliyor sjsk
Onlardan biri de benim
Bolca görmekteyim.
cut.
Maalesef insanlar hâlen cahilce davranıyor.
Ben maskesiz çıkıyorum bazen
Sen yanlış yapıyorsun o basenleri
Ben daha az önce bime gittim maskesiz
Maskeli diye sorulsaydı daha mantıklı olurdu
Malesef evet çoğu insan duyarsız
Ben yüzlük (maske) takmam genelde örneğin
Hemde bolca görüyorum
evet ne kadar umursamaz insanlar
Markete girenı bile görüyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?