Bilindiği üzere pandemi nedeniyle ev dışında maske takma zorunluluğu var.
Sokakta toplu taşımada vs yerlerde maske takmayan kişiler hakkında ne düşünüyorsunuz
Sokakta toplu taşımada vs yerlerde maske takmayan kişiler hakkında ne düşünüyorsunuz
Saygisizliktir başka bişi değil millet takarken bunların takmamasi nedir bız salagiz bir onlwr mi akıllı takmayanlar hastalık varsa anca bulaştırmaya yarar oylelerine ayar oluyorum cezası olmasa harbiden çeker vururum zerrede acımam enayi yerine koyuyorlar resmen takanlara 🤬🤬🤬🤬
Aynen öyle valla gerekeni yapacaksin başına gelmeyen anlamiyor takmamayi anca gelince anlarlar bundan dolayı zaten artıyor vakalar tasimayla bulaştırmayla oluyor
Hâlâ işin ciddiyetnin farkında değiller. Maalesef bizim toplumda hep dik kafalılık var.
Ben yeni Lösemi olduğum sıralar bir türlü maskeye alışamamıştım. Sonra maskesizliğin başıma neler getirebileceğini öğrendim ve doktorlar düzeldin demesine rağmen pandemiye kadar da havalimanı, hastaneler gibi yerlerde maske takmaya devam ediyordum.
Kimse zaten insan olmayan ortamda maske tak demiyor ama İstiklal Caddesi gibi bir yere gidiyorsan mutlaka takmalısın. Aşı falan hepsi boş iş. Kurtuluş böyle önlemlerle oluyor.
Vereceksin meşe odununu.
Maske takmayanların canı henüz yanmadı herhalde. Kurallar uymak için illaki en sevdiği kişiyi mi kaybetmesi gerekiyor. Artık maske takmayana para cezası değil hapis cezası gelmeli.
Cevap
19Cevap
Ben pandemi boyunca hiç maskemi çıkarmadım sayılır. Çıkaranlara da aşırı uyuz olup uyarıyordum. Ama artık cidden sıkılmaya başladım yaklaşık bir aydır fazla dikkate alamıyorum. Zaten profesörlerin dediğine göre maske takmanın fazla bir gereği yokmuş özellikle açık alanda.
Her zaman takarım. Arada sıcaktan bunalınca 1-2 dakika geçici olarak açıyorum. Bir tek köyde takmıyorum. Takmayanlara içim bazen kızıyor; ama ne yaparlarsa yapsınlar der geçerim.
Her derdim bitti birde maske takmayanları takamayacağım kafama. Ben çift maske kullanıyorum ve mümkün olduğu kadar maskeli, maskesiz ortama girdiğim insanlara karşı sosyal mesafemi koruyorum. Ben kendi canımı kendimi izole ederek koruyorum korumayanların kendi tercihi.
Bence maskeye hic gerek yok. Takmayanlar sonuna kadar hakli. Cinde 1 kisi ile baslayan virus dunyaya yayildi. Simdi dunya virusle kavruluyor ama asisiz virusu yenen cine 1 tane bile musallat olmuyor. Bence maske yerine akil dagitilmasi lazim insanlara. Sacmaligin pik yapisini izliyoruz
Yüzlerine kızgın yağ dökmeyi düşünüyorum belki yanık izini saklamak için takarlar
Cahil cesareti olan ve birey olamamış tek hücreli saygısız
Bizde bana birsey olmaz olursada kader nasip derler var ben her turlu takiyorum maske ama toplum maalesef cok uymuyor
maskenizi takın aşınızı olun . baskalarının vebalıne gırmeyın . bu iş asılama olmadan herkesi bitmeyecek .
Kapalı ortamda maske tamam eyvallah anlarım.
Fakat sokakta, parkta açık havada maske takmak ve insanları 30-40 derecede buna mecbur etmek İnsan Hakları İhlalidir
kabalık ortamlarda muhakkak maske takıyorum fakat bisiklet sürerken çalışırken v. s bende maske takmıyorum
Corana onlara şaka gibi geliyor demekki yakalanırlasa anlarlar.
Virüs falan yok hala anlayamadınızmı. Biraz mısır tarihini incelerseniz anlarsınız
televizyon izlemiyorlar demekki. bu arada tv satan olursa ulaşsın bana :)
Tv degilde utu satiyorum :)
@DerinYildizsoy bizim köydeki tv bozulmuş dedeme eski püskü bir tv lazım illa tüplü olsun diyor anlamam ben yenilerden diyor ciddiyim espiri amaçlı yazmadım :)
Dogrudur ikinci el spotlarda olabilir belki bulursunuz :)
@DerinYildizsoy teşekkür ederim ilginiz için spotlarda neyi tüplü tv kalmamış eski tv tamircilerine bakmak lazım
İman gücüyle virüsten korunacaklarına inanıyorlardır.
Mantıklı hareket ettiğini düşünüyorum. Bunu soru hsline getirirken sen ne düşünüyorsun acaba?
Burada pek takmıyoruz rahatız ama tabi bazen yaşlı insanlar kızıyor
Antalya'da artık kimse takmıyor valla. Bende saldım ne olacaksa olsun bakalım.
Ası oldgum hâlde takıyorum genede ama asi olmayıpta çok takmayan var bide asiya karsilar
korunmamak için başka alanlar daha cazip iken maskesiz gezmek anlamsız geliyor bana :)
En sevdikleri ölene kadar asla anlamayacaklar
Aşıda olmadım ama maskemi takarım😬
Kanunlara göre zorunluluk yok maskemi koricak sizce bizi maske korumuş olsa bu zamana kadar bitmesi gerekmezmiydi acaba bi düşünün derim
Maske takmalarını düşünüyorum
yaz gelince herkes saldı kuralları
Allah şuur versin.
"WHY WHY?"
Meliss bisi sormuştun bana hatirliyomsun
Tanımadım mı beni
Nerelerdesin sen
Doğum günün mü vardı 27 olmuşsun
hastalık cogalıcak
Cahil sürüsü
takmıyom
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?