Bu tür şeyleri araştırmana hiç gerek yok. Diyet dediğin şey gündelik hayatta yiyeceklerini belirleyen bir liste olmamalı, bu bir eylem olmalı. Vücudunun kendi bazal metabolizma hızı var, yani vücudun gün içerisinde kendi kendine yaktığı kalori. Bu normal insanlarda 2k civarlarında olur, bazılarında ise daha yüksek veya daha az. Senin kalori açığı bırakman gerekli. Yani örnek veriyorum gündelik 1500 kalori aldın, neyden aldığın hiç önemli değil (tabii ki sağlıklı besinlerden almalısın ve insülin direncini hoplatmamalısın) 500 kalori açık bırakmış olursun. Böyle açık bırakarak 7000 kaloriye ulaştığında 1 kilo yakmış olursun. Kısaca yediklerini sen belirle, diyet dediğin şey yapılan bir eylem, bir liste değil.
Kısaca özetledim, eğer kilo vermek istiyorsan ve daha çok bilgi almak istiyorsan bana bir iletişim adresini bırakabilirsin. İyi günler diliyorum :3
Zayıflamak istiyorsan yağ oranını hesapla TDEE hesaplamasını yap günlük kaç kalori yaktığın çıkar 2000 ise günlük 1000kalori alırsın haftada 1 kilo verirsin spor yaparsan haftada 2 kiloda verebilirsin
öncelikle bki ni bilmek gerekli ona göre günlük kalori ihtiyacın hesaplanmalı ki örnek diyet listesi olabilsin. Sınavlara çalışman adına listende karbonhidrat oranının az olması çalışmanı zorlaştırabilir bu sebeple karbonhidrata "aman benden uzak olsun eeğ" diye bakarsak sınavlara odaklanamazsın. Zihninin çalışması için karbonhidrata ihtiyaç var