Diyetisyenlere bakarsak sağlıklı kilo vermek ve verilen kiloları geri almamak için diyetimizde ekmeğe yer vermemiz gerekiyormuş. #ekmek#tahıl#diyetİştah kontrolü sağlamak, bel çevresindeki yağlardan daha çabuk kurtulmak ve tatlıya karşı isteğin azaltılması için her öğün 1-2 dilim tahıllı ekmeklerin tüketilmesinin gerekli olduğu görüşü hakim. Peki siz ne düşünüyorsunuz?
Kafanın karışmasından dolayı çok haklısın. Ekmek, bazılarına göre kilo aldırır ve diyetinde kesinlikle olmamalıdır, bazılarına göre de tatlı isteğini azaltmak veya kendini doymuş hissetmen için günde bir iki dilim tahıllı olmak şartı ile veya glutensiz olarak tüketebilirsin. Peki hangisi doğru?
Türk toplumu ekmekle büyüyen aile yapısına sahip. Benim babam ekmek yemezsen doymazsın diyerek çocukluğumuzdan itibaren bilinç altımıza ekmeği öyle bir aşılamış ki gerçekten ekmeksiz doymazdım. Zamanla kilolarımın sebebinin de ekmek olduğunu anladım.
5000 yıllık Ayurveda bütünsel sağlık kapsamında ekmek, beden tiplerine göre kilo aldırır veya aldırmaz olarak yer alıyor. Kapha beden tipli birinin özellikle de nisan ve mayıs aylarında ekmeği tamamıyla diyetinden çıkarması onun kilosunu korumasına; hatta kilo vermek istiyorsa bunu başarabilmesine yardımcı.
Vata beden tipli biri için ekmek sorun değil. Fakat Vata beden tipliler bağırsaklarında hassas ise glutensiz dahi ekmeğe el değmemeleri lazım çünkü ödem yapıyor.
Pitta beden tipli isen sindirim ateşi en yüksek olansın, yani rahatlıkla tüketebilirsin. Glutenlı veya glutensiz.
Her şekilde zayıflamak anlamında bedeninde biriken ödemden bahsediyorsan ve bu ödemi atmak istiyorsan ekmeği glutenli veya glutensiz sofrandan çıkartmalısın.
2 aylık uzaklaşma sonrası ara yiyerek bedenindeki etkisini gözlemleyerek yeniden diyetine koyabilirsin.
Tam buğday ekmeği yiyorum günde 2-3 dilim hem lezzetli hem doyurucu hem lif oranı yüksek tok tutuyor. Beyaz ekmekle isim olmaz. Fit bir forma kavuştum spor da yapıyorum. Değmeyin keyfime
Kesinlile ben oruc tutuyorum ve bu aydan sonra aralıklı oruca gecicem hayat felsefesi olarak bu uygulamayı sevdim eger her gıda gurubundan yenezsem vucudum titremeye başlıyor sağlıklı tahıl, protein sebze birazda meyve tüketmeli bence insan ya cidden hepsi mükemmel besinler. Karbonhidrattan uzak durmakta saçma sağlıklı karbonhidratlar var mesela yumurta sarısı gibi değil mi?
Aslında dengeli beslenmenin temelinde hiçbirşeyden uzak durmak yoktur. Herşeyden ölçülü şekilde yenilmesi gerekiyor. Mesela şekeri tamamen kesmek mantıklı değil çünkü vücudun enerji ihtiyacını ciddi şekilde şeker karşılıyor. Ama tabi bu demek değildir ki pataları löp löp götüreceğiz :) Herşey makul ölçüde olduğu sürece mutlaka tüketilmelidir..
Meyve tüketimine de dikkat etmeli. Biz genelde tabağımıza konulan 4-5 meyveyi, meyveden birşey olmaz diyerek hepsini tüketen bir milletiz :) Özellikle bazı meyvelerde şeker oranı çok yüksek olduğu için 1 ya da 2 meyve kafidir..
Kilo vermenin en kolay yolu ekmegi birak ve ogleni veya aksami bir kase yogurtla gecistir. Ilk baslarda zor olacak ama cok faydasini goreceksin. Baska bisey yapmanada gerek yok
Merhaba
Kafanın karışmasından dolayı çok haklısın. Ekmek, bazılarına göre kilo aldırır ve diyetinde kesinlikle olmamalıdır, bazılarına göre de tatlı isteğini azaltmak veya kendini doymuş hissetmen için günde bir iki dilim tahıllı olmak şartı ile veya glutensiz olarak tüketebilirsin. Peki hangisi doğru?
Türk toplumu ekmekle büyüyen aile yapısına sahip. Benim babam ekmek yemezsen doymazsın diyerek çocukluğumuzdan itibaren bilinç altımıza ekmeği öyle bir aşılamış ki gerçekten ekmeksiz doymazdım. Zamanla kilolarımın sebebinin de ekmek olduğunu anladım.
5000 yıllık Ayurveda bütünsel sağlık kapsamında ekmek, beden tiplerine göre kilo aldırır veya aldırmaz olarak yer alıyor. Kapha beden tipli birinin özellikle de nisan ve mayıs aylarında ekmeği tamamıyla diyetinden çıkarması onun kilosunu korumasına; hatta kilo vermek istiyorsa bunu başarabilmesine yardımcı.
Vata beden tipli biri için ekmek sorun değil. Fakat Vata beden tipliler bağırsaklarında hassas ise glutensiz dahi ekmeğe el değmemeleri lazım çünkü ödem yapıyor.
Pitta beden tipli isen sindirim ateşi en yüksek olansın, yani rahatlıkla tüketebilirsin. Glutenlı veya glutensiz.
Her şekilde zayıflamak anlamında bedeninde biriken ödemden bahsediyorsan ve bu ödemi atmak istiyorsan ekmeği glutenli veya glutensiz sofrandan çıkartmalısın.
2 aylık uzaklaşma sonrası ara yiyerek bedenindeki etkisini gözlemleyerek yeniden diyetine koyabilirsin.
Sevgiler.