Geçen senede aynı şey olmuştu uzun bir sürede geçmişti. Parmağımda küçük beyaz kabarcıklar çıktı, en çok sağ elimin işaret parmağında, diğer parmaklarıma da yayılmış. Parmakta sivilce gibi kabarcıklar neden olur, nasıl önlenir?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Geçen senede aynı şey olmuştu uzun bir sürede geçmişti. Parmağımda küçük beyaz kabarcıklar çıktı, en çok sağ elimin işaret parmağında, diğer parmaklarıma da yayılmış. Parmakta sivilce gibi kabarcıklar neden olur, nasıl önlenir?

Çoğu zaman ellerde küçük beyaz kabarcıklar çıkabilmektedir. Bu kabarcıklara egzama denir ve el egzaması tedavi edilmezse kalıcı izler bırakmaktadır. Egzama kelime kökeni olarak Yunanca'dır ve deride kaynayan su anlamına gelir. Hatta Anadolu'da dahi buna hamura benzediğinden mayasıl da dendiği gözükür. Ellerdeki egzama ise toplumda çok sık görülen bir hastalıktır. Bu hastalığın bulaşması ise hassas ciltler için daha sık gerçekleşir. Genellikle temizlik kimyasalları ile uğraşan veyahut sağlık kimyasalları ile haşır neşir olan kişilerde el egzaması görülmektedir.

Ellerimde küçük kabarcıklar çıktı diyorsanız, ellerinizde veya parmağınızda çıkan küçük beyaz kabarcıkları önlemek için öncelikle cildinizi temiz tutmanın başlıca amaç olduğunu unutmayın. Herhangi bir yaralanma da, sıyrıkta veya böcek ısırığı gibi yaralarda hemen yıkamanın önemini unutmayın. Bu sayede bu yaralar temizlenerek daha hızlı iyileşir ve bu tarz deri hastalıklarına maruz kalmazsanız.
Küçük beyaz kabarcıklar için ise ilk başta ılık suyla yıkamanız önerilir. Böylece herhangi bir patlama anında daha az enfeksiyon kapma riski olur. Daha sonra ise antibiyotik bir merhem sürün ve sonra ellerinizi tekrar yıkayın. Herhangi kimyasal bulaşmış bir elbisenizden vs. olduğunu düşünüyorsanız derhal yıkayın.

Bu tarz kabarcıkların önlenmesi için daha geniş önlemler alabilirsiniz. Eğer kimyasalla haşır neşir bir işe sahipseniz mutlaka her gün elbiselerinizi değiştirin. Tabi bu arada ellerinizi sık sık da yıkamayı unutmayın. Mutlaka bu hastalığa yakalanırsanız doktora gidin. İlaçlarınızı onun önerisi ile alın. Eğer bunlara dikkat ederseniz, parmağımda kabarcık çıktı demezsiniz. :)
Siğil olabilir.İncir sütü sür geçer.
Stresten falan da çıkan bir şey olabililir.Çok fazla kurcalama bence.Bir doktora göster istersen.
bende de var.çok kaşınıyo.sinirden stresten oluyo.uçuk tarzında bişeyler.zannerdersem.
Şimdi doğal elma sirkesini alıyorsun, bir su bardağına 2 kaşık elma sirkesi geri kalanına su doldurup hergun içiyorsun. 15 ila 30 gün içerisinde sonuç alıyorsun. Yaz aylarında cilt ve deri rahatsızlıkları oluşur katkı maddesi bulundurmayan sirke tarif ettiğim gibi kullanılırsa bu deri ve cilt rahatsızlıklarına ciddi anlamda iyi gelir.
Bende de olmaya başladı bu durum yeni gördüm sizinkileri. Çözüm buldunuz mu acaba
@ayseunallllll çözüm mü ariyosun
Tahminim disidroz (egzama) olabilir.
Genelde kullanılan detarjan ve kozmetik ürünler
İçilen gıdalara ( kola...) bağlı alerjik reaksiyon oluşması
El ve ayaklarda görülen çok küçük kabarcıkların olması
Kaşıntı, ağrı olması ya da hiç olmaması.
Benim parmaklarım da da çıkiyo küçük küçük ve büssürü disimle patlatıyor içinden şu çıkıyor
Geçirecek bir krem buldun mu
Sıcaklarla birlikte başlıyor.Doktor krem veriyor. Sürünce geçiyor.
Boyle sivilceden kucuk ici beyaz su gibi dolu. Patlatinca ici kirmizi kan gibi oluyor. Genelde yazlari cikiyor. Ve daha cok bas parmagimda oluyor. bir sure sonra kayboluyor. Ama aylarca surebiliyor. Su diralar gene ciktinuzunca bir sure yoktu. Siz de de aynisimi oluyordu. Bir de hangi ilaci kullandiniz
Cevap
25Cevap
Bilip bilmeden birşey yapma. Git doktora baksın bir neymiş.
sağ işaret parmağımda ve sol orta parmağımda var küçük kabarcık 2 tane hiç geçmiyo bayagı bir kac sene oldu herhalde
bende kemirir dururum doktora gitmeye üşeniyom durduk yere nerden cıktı anlamadım :)
bende alışkanlık ya elimde bir yer soyulsun bir olsun dayanamam :)
Siğildir o.
İncir sütünü bi' iki defa sür onların üstüne, geçer.
Çok stresten oluyor. İnsanın kaşıdıkça kaşıyası geliyor ama sorna geçiyor kendiliğinden önemli bişey değil ama yinede doktora gitmenizde fayda var
Aynısı bende de oluyor sağ ve sol işaret parmağımın yanlarında çıkıyor. Bazen geçiyor gibi oluyor sonra tekrar başlıyor. İnternetten baktım biraz yanlış değilse elde çıkan bi egzama çeşitli nedenleri varmıs alerji , bazı kimyasal maddeler... Gibi gibi
Bu olay tamamen yaz ile alakali bir durum. Cildin kiş aylarında terlemez ozellikle eller sogukta kurur. Sicak oldugunda eller terledigi icin bazı gözeneklerin tıkanması sonucu ter o gözenekten cikamadığından o bölgede minicik kabarcıklar oluşturur. Patlar ve derin o tıkali olan gözeneği açmış ve yenilemiş olur. Bunlar micron seviyelerde olduğu için merağın normaldir. Gecmis olsun...
Abi benimde elimde böyle küçük küçük 13-14tane su dolu kabarcık çıktı üstüne bastırınca acıyor bir tanesini patlattım içinden su veya irin gibi bir şey çıktı buda aynı şeymi
bende de olurdu, kendiliğinden geçer o ama süresi belli olmaz
en iyi ihtimal basit bir alerji, en kötü ihtimal ise karaciğerdeki bir bozukluk olabilir,
benim fikrim, alerji olduğu
kendiliğinden zamanla kayboluyorsa, kesinlikle alerjik bir durumdur,
geçmiş olsun arkadaşım
rica ederim, sağlıkla kalın
bu bende de oluyor krem yazdırınca haber et mübarek ismini mümkünse.
sağol, benim aynı mı onu da bilmiyorum en iyisi bir cildiye yapmak. aynı tarif ettiğin gbi ama yayılmıyor, hafif çıkıyor hmen geçiyo flan takılıyor kafaya göre.
strestense benim komple kabarcık olmam lazım. sağolasın yine de.
Bu bende se olmuştu bir de kaşıntı sonra geçti
Bende de elimi deterjana değdirince oluyor. Uzun sürede geçmiyor. Minik minik patlak patlak oluyor
Bende de ona benzer bir şey çıkmıştı. Kasinti varsa momecon krem iyi gelmişti..
Muhtemelen sigildir. Gecmis olsun :/
Eğer tırnağınla bastığın zaman yapışkan bir sıvı çıkıyorsa egzama belirtisi.
Şimdi doğal elma sirkesini alıyorsun, bir su bardağına 2 kaşık elma sirkesi geri kalanına su doldurup içiyorsun. 15 ila 30 gün içerisinde sonuç alıyorsun ve bana dua ediyorsun. Geçmiş olsun
Sıcaktandır , isilik deniyordu ona ^^
Çiğköftedendir. Kimyon baharatı bende aynı şeyleri yapıyor. Eğer sende yiyorsan kimyonlu bişeyler kesmeyi dene. Alerji vardır
Sigildir yakici ilac var cild dokturuna gidin iyi olur
doktora gösterdin mi?
Benimde ellerimin üstünde soğuk havalarda yara çıkıyor bir şeye alerjin olabilir
İnan bu sorunun cevabını bende çok merak ediyorum.. Ne olduğu bile belli değil 😂
Sorunuza cevap buldunuz mu aynı sorunu yaşamaya başladım?
Sorun hala devam ediyormu aynısı bende oldu parmak ucunda sadece?
Siğil dicem ama... bilmiyorum
Egzama belirtisi
Geçici birşey bende de olmuştu
Siil olabilir mi acaba
Görünmüyor bile
Siğil.
bende de çıkar. Bol su iç.
Aynısi var bende ne yapacagiz
Sonuç ne oldu? Aynı sorun bende de var
mevsimseldir
siil araştır.
olur öyle