Bu kabartılar kaşımadan ortaya çıktıysa büyük ihtimal alerjik reaksiyon. Yediğin, içtiğin veya yeni yıkanmış kıyafet giydiysen kullanılan çamaşır deterjanı gibi şeyleri gözden geçirip doktora gitmeni öneririm.
Kolundaki kabarcıklar alerjiye benziyor. Eğer ufak kaşıdıysan ve ardından kabarcıklar arttıysa hormonlardan veya karaciğerden kaynaklı bir sağlık sorunu olabilir. Vücuduna değen kıyafet, krem veya aklına gelecek herhangi bir şeyi de incele, onlara karşı alerji gelişmiş olabilir. Çünkü bölgesel görünüyor.
Foto çok net değil ama ürtiker gibi görünüyor. Alerjik reaksiyon, enfeksiyon, sıcak/soğuk, basınç (titreşim vs) ve egzersiz vs tetiklemiş olabilir. Sebepsiz de oluşabilir bazen
Ilk baslarda urtiker olduguna emindim ama simdi yavas yavas duzeliyor gibi gorunuyor. Nasıl bir bunyemiz var arkadaş demekki kolum kopsa yenisi cikacak :D
Ürtiker zaten 1-2 saat içinde de geçebilir. Geçtikten sonra tekrarlayadabilir, 6 hafta sürerse kronik demek ve detaylı bakılması gerekir. Takipe etmekte fayda var 😊 Ve kol kopunca yenisi gelme meselesini denememekte fayda var 😁
Geçti cok sukur bende egzama olmasindan korktum cunku sacimda var vucudumda da cikabilir diye dusundum. egzama cok ugrastiriyor cunku ama kaşımayınca kesinlikle iyiye gidiyor. ben asla kaşımıyorum sende kendini tut bence:)
Benimki kaşınmıyor. Sle hastalığım var ama elimdekine egzama dediler. Belki sle den dolayıdır egzama değildir benimki. Buradaki devlet hastanelerinde ciddi bir durum olmadıkça pek takmıyorlar
Fotoğrafta tam beli olmuyor ne olduğu benim düşüncem vücudunda çatlaklar oluşması çatlaklar anı kilo alışımdan olur ya da çok spor yaparsın kasların büyümesi için vücuda çatlaklar olur evet çatlaklar kaşınır tabi öyle olmasa doktor görünün