2 aydır karantinadayım. her gün yarım saat kardio + karın egzersizi yapıyorum (Chloe Ting abs videosu) "Yaş 22 160 54 kg 92 67 95" ama karın/göbek bölgesinden şikayetçiyim. şu beli 60lara indiremiyorum. Beslenme rutini sabah tipik türk kahvaltısı + 1 dilim ekmek (haşl. yumurta içerir) ara öğün sade türk kahvesi belki yanında ceviz akşamda ekmek yok standart türk yemekleri (pilav makarna sevmem) nerede neyi yanlış yapıyorum. Chloe Ting ile zayıflamak mümkün mü? Chloe Ting egzersizleri zayıflatır mı?
Chloe Ting ile zayıflayanlar var mı? İşe yarıyor mu, kilo verdirir mi?
Merhabalar antrenörlük yapıyorum beslenmenize hiç sebze göremiyorum ve vücuddaki deri altında biriken suyu atcak yeşilliklerde yok bu beslenmeye dediğiniz gibj yapıyorsanız yağlanma olacağını sanmıyorum deri altı suyunuz vardır kiraz sapı çayı mısır püskülü maydonuz gibi besinler vücuttaki deri altı sularını temizler ve bol bol su icmeniz lazım
1
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
hocam sebze olarak yemek yanında bildiğimiz çoban salata/göbek salata ya da türk yemeklerinden kabak yemeği bezelye falan yiyorum. chia tohumu brokoli bizim evde pişmez. her gün mutlaka yeşilçay 1 bardak içerim 5 bardak su da kesin vardır onları yazmayı unutmuşşum. ama 2 ayda 1 cm dahi incelme yok garip..
Şöyle anlatayım size çok kapsamlı bir konu şimdi antrenmandan başlayalım yağ yakımı vücud ısısı yükselince başlar yani terlemeye başladığınız an her insanın metobolizmasi farkli çalışır kendinizi maximum efor sarf edicek şekilde ayarlamalısınız beslenmeye de gelirsen 3 çeşit vücud şekli vardır endemorf mezomorf ektomorf hangisi olduğunuzu bilmeniz lazım ona göre besinler önereyim
açıkcası bu vücüt tiplerini bende araştırdım ama bir karar veremedim. ince bileklerim ve bacaklarım vardır. kemik yapımda incedir. 92-67-95 ölçüler.. Ektomorf muyum yoksa geniş bel bölgesi olan Endomorf?
Ektomorf olduğunuzu düşünmüyorum şahsen endemorf mezemorf arası olabilir aile genetiginizden alırsınız zaten anne babanıza bakmanız daha iyi bir sonuç verir
Chloe Ting meydan okuma ve dönüşüm videoları ile Youtube’da ün kazanmış bir sporcu. Birçok farklı vücut bölgesini çalıştırmak için farklı programlara sahip olması da herkese uygun spor programları oluşturmasını sağlıyor. Chloe Ting ile zayıflayanlar da bir hayli fazla çünkü zayıflamaya yönelik programlar da çıkarılıyor.
Chloe Ting İşe Yarıyor Mu?
Chloe Ting antrenmanları çok uzun süren antrenmanlar değil. Bu yüzden çok fazla kalori yaktırmıyorlar. Bu antrenmanların iyi bir diyet listesi ile desteklenmesi gerekiyor. Ancak Chloe Ting farklı kas gruplarını çalışıtırıp sıkı ve düzgün bir fizik elde etmek için çok kullanışlı. Yani kalori açığı oluşturan bir diyet listesi ile beraber uygulanan Chloe Ting videolarının kesinlikle işe yaradığını söyleyebiliriz.
Chloe Ting Kaç Kalori Yaktırır?
Chloi Ting egzersizleri çok uzun süren egzersizler değildir. Bu yüzden çok yüksek bir kalori yakma beklentinizin olmaması lazımdır. Chloe Ting kaç kalori yakar diye soruyorsan, bu sorunun cevabı da videoların uzunluğuna göre değişir. Ancak Chloe Ting antrenmanlarının yaktırdığı kaloriyi ortalama bir pilates dersi kadar düşünebilirsin. Pilates 1 saatte yaklaşık olarak 480 kalori yaktırır. 20 dakika uzunluğundaki bir Chloe Ting videosu da yaklaşık olarak 150-160 kalori yaktıracaktır.
Chloe Ting Antrenmanları Nelerdir?
Bu videoları uygularken Chloe Ting antrenmanları kaç kalori yakar diye düşünmek yerine kendimize uygun olan Chloi Ting programını bulup onu uygulamalıyız. Örneğin çalıştırmak istediğimiz yer kalça ve bacak bölgesi ise Chloe Ting’in “5 Weeks Booty Challenge” isimli programını kullanmalıyız.
Eğer karın kası ağırlıklı çalışmak istiyorsak ya da göbek bölgemizden şikayetçiysek Chloe Ting’in “2 Weeks Shred Challenge” programını uygulayabiliriz. Tüm programları görmek için https://www.chloeting.com/program/ bu web sitesinden faydalanabilirsin. Chloe Ting programları tamamen ücretsizdir.
Chloe Ting videolarına ise Chloe Ting bu kanaldan ulaşabilirsin.
Vücudun spora başladığın vakit yağ yakımına başlamaz. En kolay yağ yakımını kalori açığı yaratarak yakarsın. Yani gün içinde yaktığın kalori miktarı aldığın miktardan fazla olur. Bu durumda vücudun aldığın besinlerin midede patlaması sonucu oluşan enerjiyi kullandıktan sonra depodan kullanır yani yağlardan. Spora başlarsın vücudun su atar besin enerjilerini kullanır. Biraz spor yaparsın tartıya çıkarsın dersin ki iyi bir kaç kilo vermişim. 2 Gün sonra bir bakarsın geri almışsın. Bunun için önce aldığınız kaloriyi sağlığınızı etkilemeyecek şekilde minimuma indirin. Sonrasında bel incelmesi istediğiniz için bel kısmını en son yapın. Spora başlayın bütün hareketleri yapın vücudunuz suyu bir güzel yaksın. Sonrasında alt karın, orta karın, üst karın, bel simidi ve oblikleriz için hareketlerinizi uygulayın. Bu belirttiğim bölgeler için 1-2 hareketi netten bulun. Bunları spordan çıkış hareketleri olarak uygulayın. Ve en önemlisi bol bol su için. Su atmanın en güzel yolu bol su içmektir.
Göbek, karın, basen ve kalça yağ birikiminin en çok toplandığı bölgedir özellikle kadınlarda, hormonlar gereği yağı en çok buralarda toplarız. Öncelikle, metabolizma hızınızı arttırmak ve kalori açığı yaratmanız şart. Gün boyu hareket etmekte önemli. Spor yapıp, düzgün beslenseniz bile gün boyu geri kalan saatlerinizi oturarak geçirirseniz yağ yakmanız pek olası değil. Egzersiz rutininize hafif cardio yerine hiit cardio antramanları gibi nabzı zorlayan bir antreman seçin. Sadece mekik karın hareketleri yağ yakmaya yetmez. Karın bölgesini eritmek biraz emek isteyen bir iştir. Karın antremanı ayrıca full body antramanı ile pekiştirin. Videoları mevcut internette evde yapabileceğiniz. Hiit antreman oldukça gün boyu metabolizmanızı canlı tutar ve gün boyu yağ yakmaya devam edersiniz. Her gün karın artı hiit çalışmayın zaten buda zararlı bir gün araya mutlaka off verin. Dinlendirin vücudu. Ayrıca gün içinde bol su tüketimi yeşil çay tercih edin. Karbonhidrat mümkün olduğu kadar az tüketmeye özen gösterin. Sürekli haraket halinde olun. Makarna yerine akşam glisemik indeksi düşük olduğu bulgur tercih edin ama yanında protein değeri yüksek bir besin ekleyin. Lifli gıda almaya özen gösterin gün içinde. Kalori açığı yaratmanız dediğim gibi şart, ne yedikleriniz, kaç kalori harcadığınız buraya devreye girer. Biraz sabır sadece.
yav babacım sen böyle onu gözlersen tabi bir incelme göremezsin. sen iyi sağlıklı yemek yiyeceksin sporunu yapacaksın gerisi gelecek. eğer sürekli kontrol edersen hayyaaatta incelemezsin