Diş pastası, dişleri beyazlamak için diş fırçasına uygulanan jelimsi toz bir maddedir. Macun şeklinde olanı da vardır. Diş pastası beyaz bir maddedir. Yiyecek ve plak parçacıklarını dişlerinizden uzaklaştırır ve ağız kokusunu da önler. Ağız kokusundan ziyade diş beyazlatmaya odaklanır diş pastaları.
Diş pastası, dişleri dişlerin beyazlamasına ve diş eti hastalığına karşı korumaya yardımcı olan florür gibi bir dizi bileşen içerir. Diş pastası, günlük diş bakımı rutininin önemli bir parçasıdır ve diş hekimleri, insanların günde bir defa kullanmasını önermektedir. İdeal olarak, uyumadan önce kullanabilirsiniz.
Diş pastasının asıl amacı diş beyazlatmaktır. Sürekli kafein yani kahve, çay gibi şeyleri tüketenler için idealdir. Diş temizletme ve diş beyazlatma işlemlerinden sonra da kullanılması tavsiye ediliyor. Naneli ve çilekli gibi birkaç çeşidi bulunmakta. Dilediğinizi alabilirsiniz.
diş pastası nedir?
Diş Pastası Ne İşe Yarar?
Diş pastası her şeyden önce dişleri beyazlatmaya odaklanır. Asıl amacı budur yani. Ayrıca diş tartarlarına karşı güçlü bir koruma sağlar. Sigara lekeleri, kahve ve çaydan dolayı oluşan sarartıları temizler. İdeal bir beyazlık sağlar. Diş minelerini de güçlendirdiği kanıtlanmıştır. Diş minelerinizde sıkıntı yaşıyorsanız diş pastası kullanmanız faydanıza olacaktır. Diş pastası konusunda detaylı bilgi almak için buraya tık tık.
diş pastası ne işe yarar?
Diş Pastası Nasıl Kullanılır?
Diş pastasının kullanımı çok basit aslında. İnce diş fırçalarından birini ıslatın. daha sonra mercimek boyutunda diş pastasını fırçaya ekleyin. Diş minelerine zarar vermeyecek şekilde dişlerinizi bu diş pastasıyla fırçalayın. Sert bir şekilde fırçalamayın ama zarar verebilir, aşındırır. Nazik ve hafif bir şekilde fırçalamanız daha iyi olacaktır. üç dakika boyunca dişlerinizi fırçalayın. Daha sonra su yardımıyla ağzınızı çalkalayıp işlemi sonlandırın. Uyumadan önce bir defa yapmanız yeterli olacaktır.
Diş pastası nasıl kullanılır?
Diş Pastası Zararlı Mı?
Diş doktorlarının tavsiye ettiği bir üründür. Zararlı olsa önermezlerdi zaten. Fazla kullanmazsanız ve kullanırken hafif bir şekilde fırçalarsanız bir sıkıntı yaşamazsınız. Kaliteli markaların diş pastalarını kullanmanızı tavsiye ederim.
diş pastası zararlı mı?
En İyi Diş Pastaları Hangileri?
Diş doktorlarının tavsiye ettiği ve benim de kullanıp memnun kaldığım diş pasta markalarından tavsiye verebilirim. Bunlar;
Ben kullanmıstım faydasını gördüm. Tabi sana düzenli fırçala beyazlar diyemem çünkü bazen insanları genetik olarak diş rengi farklılık gösterebiliyor. Mesela benim arkadaşım fırçalamazdı denecek kadar az fırça sürerdi dişine. Ama beyazdı dişleri. Ve lazer de önermiyorum bi arkadaşım yaptırmıştı hemde çok iyi bir dişçi de adı vardı yani. 1 ay sonra eskisinden daha beter oldu sarı oldu yani birşeyi yokken. Diş sağlığın açısından düzenli fırçalamaya devam :)
Dis fircanin ucuna limonu sıkıp daha sonra karbonata suruyorsun ve dislerini bu sekilde fircaliyorsun. Zeytinyagli olanini bilmiyorum. Tuzlu gargarada dis etlerine iyi geliyormus. Suyun icine bol miktarda tuz atip sabah aksam ahzini calkaliyorsun.
Yalniz bu karbonati dedigim gibi haftada en fazla 1 kez yapmalisin.
zararlı değil ama diş pastası daha çok dişdeki cok kalıcı olmayan lekeleri cıkarmak için işe yarıyor, sigara içenlerde baariz farkediyor. normal dişleri olan kişilerde oyle bembeyaz sonuc beklememek lazım. en guzel dişçiye gidip lazer seanslarıyla beyazlatmak, amacınız buysa tabi.
Colgate max white kullanıyor olmam lazım ama diş pastası değil,diş macunu,düzenli olarak fırçalarsan bayağı beyaz oluyor.11,12 lira civarı olması gerek.
haberim yok ama bişey dicem sencede bembeyaz bir diş bir insanda çok itici durmuyormu? en doğalı beyaza yakın bir sarı diş umarım anlamışsındır.Hani hergün düzenli bir şekilde fırçalayan insanlarda olur ya işte onlar! bembeyaz dişler herzaman iticidir ve doğal değildir yakışmıyor birde.Benim dişlerim tam istediğim gibi ;)
Aksam disini firçaladiginda agzini su ile çalkalamadan yat. Dis pastasinin içinde flörür olup olmadigina dikkat. Olmasi gerek çünkü! Sonra hergün kürdan kullanmani tavsi ederim, cogulari bunu onemsemiyor ama disetleri için çok faydali ve tabi dislerin çürümemesi içinde.. Dis beyazlatmaya gelince onu tavsiye etmiyorum. Çünkü disler çok hassaslasiyor, sonra sigara, kahve icçiyorsan faydasi olmaz. Hemen bir iki ay içinde eski haline döner!
İtalyan markası gmp belgeli bir ürün ihtiyaç duyduğumda kullanıyorum her gün kullanıma uygun değil ayda bir iki sefer kullanılıyor ben bir zararını görmedim carlentini iyi bir marka