Yaklaşık bir aydır paradontax kullanıyorum dişlerimdeki lekeleri pek kaybetmedi ama diş etlerindeki kanamayı kesti, bende sensodyne kullanmaya başladım ( 1 gündür ) sizce ne yapmalıyım biri dişlere faydalı diğeri diş etlerine? sensodyne mi paradontax mı daha iyi?
Her iki macunun da hem iyi hem kötü yönleri var. Her iki taraftan da değerlendirip yorumlayalım. O zaman ona göre ikisinden birini seçer kullanırsın.
1- Dişlerde Leke Problemi Konusunda Hangisi Daha İyi?
Leke konusunda Sensodyne'in eline kimse su dökemez. Kafein ve sigaradan dolayı oluşmuş lekeleri iki hafta gibi kısa bir sürede temizliyor. Ayrıca bu lekelenme olayını temizlerken dişleri hiç çizmiyor. Paradontax lekelenme konusunda pek iyi değil maalesef. Uzun bir süre kullandım ama lekelerimi temizlemedi. Leke temizlemek konusunda Parodontax mı Sensodyne mi dediğimizde sensodyne diyebilirim yani. :)
paradontax mı sensodyne mi daha iyi?
2- Ağız Kokusu Problemi Konusunda Hangisi Daha İyi?
Sensodyne bu konuda çok iyi. İlk kullanımdan etkisini gösteriyor. Özellikle kronik ağız kokusu problemleriniz varsa Sensodyne kokuyu hemen önlüyor. Onun ötesinde kokunun asıl kaynağını bulup sorunu çözüyor. Parandontax da bu konuda çok iyi. Yiğidi öldür hakkını yeme Paradontax son çıkardığı ürünlerinde mavi ışık teknolojisini kullandığı için ağız kokusu sorununu hemen hallediyor. Sensodyne mi parodontax mı sorusuna her ikisi demek zorundayım. Çünkü ağız kokusu problemini her ikisi de çok iyi gideriyor.
sensodyne mi parandontax mı daha iyi?
3- Diş Beyazlatma Konusunda Hangisi Daha İyi?
Paradontax diş beyazlatmak konusunda diş macunu markalarının kralıdır. İlk günlerden hemen etkisini gösteriyor ve kullandığın sürece dişlerin hep beyaz kalıyor. Öyle çirkin bir beyazlık da değil. Doğal beyazlık sağlıyor. Sensodyne diş beyazlatmak konusunda kötü diyemem ama bir Paradontax değil. Sendodyne diş lekeleri konusunda daha iyidir. Parodontax mı Sensodyne mi diş beyazlatma konusunda daha iyi diye soracak olursanız Paradontax derim.
diş beyazlatma konusunda hangi diş macunu daha iyi?
4- Diş Çürüğü Konusunda Hangisi Daha İyi?
Diş çürüğü problemi genetik de olabiliyor sonradan da oluşabiliyor. Aşırı şeker tüketiminden dolayı diş çürüğü oluşabiliyor. Paradontax diş çürüklerine karşı maksimum bir koruma sağlıyor. Olan çürükleri de en aza indirgiyor. Sensodyne de bu konuda hiç kötü değil. Kız kardeşimin diş çürüğü oluşmuştu. Sensodyne kullandı bu süre zarfında. Diş hekimi önerdi bu arada. Kendi kafasına göre kullanmadı yani. Bir ay gibi kısa bir sürede etkisini çürük üstünde gösterdi ve en aza indirgedi. Dişi çektirmeye gerek kalmadı. Parodontax mı sensodyne mi daha iyi dersen Sensodyne daha iyi derim.
en iy diş macunu hangisi?
Detaylı kullanıcı yorumu için buraya tıklayabilirsin. :)
bi kere dişlerin orjinal rengi asla beyaz değildir.. o beyazlatma dedikleri şey kimyasalın etkisinden, tıpkı kumaşlarda peroksitin beyazlatma yaptığı gibi... arkdaşlar şu beyaz diş takıntısını ve yalanını bi bırakın artık, dişler beyaz değildir.. temiz olsun sarı leke tartar vs olmasın yeter..
Dişlerindeki lekelerden kastın ne bilmiyorum ama diş lekelerini diş macunuyla geçiremezsin zaten bir diş hekimine başvurman gerekir. Ben sensodyne kullanıyorum gayet de memnunum öyle beyazlatıcıları kullanmanı da önermem pek yararı değil zararı dokunur bırak dişlerin doğal renginde kalsın.
İkisini birden kullansan daha kolay olmaz mı? Sabah birini akşam diğerini kullanırsın.. Sorun çözüldü işte.. hatta ikisinden de az az sık aynı anda.. o da bir çözüm..
1 yıl Sensodyne kullandım ve gerçekten çok faydasını gördüm. Ama diş etlerimde kanama olunca bide Paradontax deneyeyim dedim ve aldım.1 gündür kullanıyorum o bildiğimiz diş macunlarından çok farklı (tadı , köpürmemesi vs vs...) Deneyip göreceğiz artık. Ama sensodyne mi yoksa paradontax mı sorusunun bir cevabı olacağını düşünmüyorum çünkü birisi diş etlerine kendini odaklamış (paradontax) diğeri ise sıradan markalardan çok daha faydalı olan yani standartların çok çok üstünde olan bir marka (sensodyne). Bana ihtiyaca göre her ikiside iş görecekmiş gibi geliyor ama en doğru kararı diş hekimiz sizin için verecektir :)
sensodyne çoklu koruma kullan bir hekim diyorki diş macunundan çok diş fırçasına çok önem ver kavisli ya da çukurlu felan oluyor öyle olmasın düz olsun colgate oral b var en iyi diş fırçası onu kullan diş macunuda sensodyne bunuda baya bir tavsiye ediyorlar
yanlış soru, her markanın üst kalite ve alt kalite ürünleri var, colgate in 9.45 tl ve 69 tl ürünleri var, içerikleri farklı.. tüplerin altında yeşil mavi kırmızı ve siyah renklerde işaretler vardır.. siyah komple kimyasal petrol ürünü hatta, mavi yarı kimyasal kırmızı tıbbi madde ve doğal ürün, yeşil ise tamamen doğal ürünlerden oluşur.. yeşili tavsiye etmem doğal diye doğru düzgün temizleme yapmaz.. mavi iyidir, florürlü diş macunları iyidir ki çoğu florürlü zaten günümüzde.. sensodyn promine iyidir, parodontax da iyidir.. en ucuzu hangisiyse onu alın ikisi arasında.. ben colgate white now kullanıyorum gayet iyi.. her ağıza her dişe her diş macunu iyi gelmez bunuda unutmayın..
Sensodyine flörür ve ve çeşitli katkı maddeleri içerir kısa vadede disinize faydalı gibi gelsede uzun vadede yüksek Florür oranından dolayı dişleri kahverengi yapar yani fırçalama daha iyi paradontax diş macunlarına flörür katmaz paradontax orjinal 0 flörür 0 katkı maddesi doğal diş macunu kendim Kullanıyorum zaten burda sensodyine ogk diye marka orospuluğu yapan bilip bilmeden konuşan dallamaları takmayın paradontax orjinali eczanelerde bulabilirsiniz.