Şimdi söyleyin bakalım 🤔 Ateşi düşürmenin en iyi yolu ne?

Ateş yüksekse kesinlikle hastaneye gidilmeli. Ilık duş falan geçici çözüm bence ama çok yüksek değilse annem bizi terletirdi ateş düşsün diye. Doktorlar çok önermez bu yöntemi ama kalıcı olarak işe yarayan tek yöntem bence.
Bu arada bu dediğim şu sıralar geçerli değil ateşiniz varsa doktora gidin😅
Bu günlerde ateş vakası durumunda hastaneye gitmek en doğru karar olacaktır. Corona riski taşıyabilir
Sirke diyim 😀
Cevap
10Cevap
soguk dus tam tersine atesin yukselmesine sebep olabilir. ates bir hastalik degil, belirtidir. vucutta enfeksiyon oldugunun belirtisidir. ates tedavi edilemez, bunun yerine enfeksiyon tedavi edilmelidir.
Bol sıvı içmek, dinlenmek, sağlıklı beslenmek. Kısacası savaş için gereken silahları bünyeye yüklemek.
Ilık duş ve sirkeli suyla bacak koltu altına arna bez koymaktır evde varsa ateş dürücüde kullanıla bilir ama ateş bunlara ragmen düşmeyip yükseliyosa direk saglık kuruluşuna baş vurulmalıdır..
Sirkeli su yaparlar genelde yaanisii
Ya da buzdolabına koojsjs
Ilık duş ama daha beter de üşüyebilirsin riskli, sirkeli su, nane limon, süt bal boğazı yumuşatır daha rahat nefes için... O kadar.
Ilık duş tabi ki, onun haricinde bol su tüketmek ve temiz hava almak. İnce de giyinmek önemli.
Ilık duş sonra alına sirkeli buzlu bez sonra ateş düşürücü iyi geliyor
Soğuk duş al, çok sıkı giyinme (kazak flaan), bitki çayları iç (kekik, ıhlamur, papatya)
Ben düşüremezsem gece ağrı kesici ateş düşürücü fitil takıyorum. Sabaha birseyi kalmıyor.
Ilık duş, sirkeli su, nane limon ve son olarak ateş düşürücü ilaç hehehe
Bana ayaklarımı buzlu suya sokturuyordu ya da sirkeyle anası aglatilmis eldiven ve çorap giydiriyordu onun dışında bilmiyorum
Beni soğuk suyla zorla yıkamışlardı ateşim çıktığında yazıklar olsun
Hiç unutmam onu boşuna mı yapmışlar o zman
Buedaki salak varliklar atesi bel alti olarak yorumladiklari icin sirkeli su iyi gelicektir
Eklem yerlerine soğuk su sürmek çok iyi geliyor bana
Şu an Corona virus durumuyla karsi karsiyiz oyuzden ates durumu da tetbir amacli saglik kuruluslarina basvurun
Ateşi düşürmenin en önemli yolu o yolu bulabilmektir
Ilık duş ne sıcak ne soğuk olacak sonrasında 112 arasınlar corona olabilir.
korona tehlikesine karşı ambulans çağır..
Koltuk altına ve eklem yerlerine soğuk kompleks
Ateş olan yerlerine sirke sür
İki dudak küçük bir aşk 💋
Soyunmak olmalı.😅
Sirkeli su
Ağrı kesici
saf sirke
Islak havlu
Sıcak. Duş 😅
Parol içmek
Ilık duş almak
Acile gitmektir.