Ellerimle doktor nefreti sorusu açtım sanırım ama hadi Bismillah ya, neyse ben tıbbı ve doktoru itibarsızlaştıracağını düşünüyorum. Umarım yakın zamanda cayılır bu uygulamadan.
E-Nabız’a doktor puanlama özelliği gelecek, sizce bu sağlık sektörü açısından nasıl bir gelişme?
Kesinlikle olması gerektiğini düşünüyorum çünkü iyice ayaklar altına aldılar mesleği. Geçen hafta aile hekimliğine kan tahliline gittik annemle ikimizin hekimleri farklı o çıktı kan veriyor benim sıram geldi girdim kan alınmaz saat 10 oldu diyor. Hocam annem şimdi içerde veriyor diyorum santrifüj dolmuştur cihaz kapanınca bir daha açılmaz diyor ya bahaneye bak. Hocam ben laborantım santrifüjün ne olduğunu biliyorum dedim çıkabilirsin diyor. Hemşireye sordum kan alma saati falan var mı diye. Yok dedi o da. Aradım şikayet ettim ama kime anlatabilirsin ki derdini. En azından puanlama falan olursa karşılaştırma yapılabilir.
Bence de iyi olur, derim. Bazı doktorlar var, işlerini baştan savma yapıyorlar ve daha önemlisi hastalara soğuk davranıyorlar. KBB uzmanı var Balıkesir devlet hastanesinde , Arzu Çelik diye bayan doktor, çok iyi kadın doktordur. Sıcak bir doktor bayan. Bana soğuk davranmamıştı. Üstelik işini baştan savma yapmıyordu. bir kere de alerji testine girdim. Başka doktordan erkekti doktor, kaba davranmıştı. İşte doktordan doktora göre değişiyor.
Valla bazı doktorlar çok kırıcı oluyor hastanın derdini anlatmasına bile izin vermeden sözünü kesip, hastadan düzgün bir anamnez almadan yanlış bir tanı koyabiliyor bu yüzden gayet güzel bir uygulama olmuş. Artık hastada da doktor hakkında fikrini sunmalı ki çoğu hatalar düzeltilebilsin
Bence çok gerekli. En azından işini yapan ve yapmayan birbirinden ayrılabilir diye düşünmekteyim. Elbette suistimal edilebilir bir konu mu tabi ki evet :) Bazen hastalar sırf iyi geliyor diye kafasına göre ilaç yazdırmaya çalışıyor, doktor da yazmak istemediği için kötü puanlayabilir çok karşılaşıyoruz bunlarla
Haklısın aslında bazen bilgisiz bir doktor sadece güler yüzlü olduğu için kendini iyi satabilir ve iyi puan alabilir. Maalesef Bizim halkımız duygusal bir yapıda olduğu için bir gülüş bile onu etkilemek için yeterlidir o insanın hemen İyi biri olduğunu iyi bir doktor olduğunu düşünebilir o yüzden evet haklısın yanlış bir uygulama ama iyi doktorlar içinde iletişim tekniklerini geliştirme fırsatı diyelim. Pozitif bakma hastalığım var benim elimde değil xjndnd
Ben gerçekten hastaların doktorları ölçebilecek kadar sisteme hakim olduğunu düşünmüyorum senin de dediğin gibi. Madem denetleme gelecek daha profesyonel bir denetleme olabilir, ama bu kesinlikle değil
Aynen öyle bir İngiltere'de belki olabilir ama Türkiye'de tutmaz. profesyonel bir ekip hasta kılığında doktorları analiz etse bence en iyisi olur. Çünkü iş ortamın da onu ölçümüş olur en iyi gözlemleme yöntemi bu gibi.
Ben açıkçası çok iyi olur diye düşünüyorum. Doktorlar yoğun çalışma saatlerinin acısını hastalardan çıkarmayı bırakır belki böylece. Özellikle devlet hastahanelerinde sağlık hizmeti mi alıyorsun, doktor fırçası mı yiyorsun belli değil. İşin kötüsü bu kötü muameleyi bildirebileceğin yerler de ahbap çavuş ilişkisi içinde yürüdüğünden sonuç alınamıyor. Ben bu uygulamanın doktorların da kendilerine bir çeki düzen vermesi için bir yol olduğunu düşünüyorum.
Neden itibarsizlastirsin ki Doktor puanlama farkında olsun ki , ona göre ilgili ve kibar davransın hastaya Öyle odun ve sert doktorlar var ki , en azından kendisinin hangi seviyede olduğunu bilsin
Bu sistemi de gerçekten sorun yaşayanlar değil de kötü niyetli kişilerin suistimal edeceğini düşünüyorum maalesef. Biz hak aramayı bilen bir millet değiliz. Daha doğrusu bazıları. Hastalar hak arayabilir dendi yasa olarak doktora şiddet uygulayamaya kalktılar kaç kere.
Koronavirüs şüphesiyle gelen hastaya Parol yazıp yollayan doktorların itibarlı olmaları zaten söz konusu değil. Öte yandan sağlık bakanlığına şikayet ettiğinde ilgilenen de olmuyordu doktor müptezelleri. Puanlama sistemi iyi düşünülmüş, yerin dibine girsinler..
Umarım uygulama gelir ve çok iyi sonuçları ortaya çıkar.. Çünkü yıllarca tıp okuyan sırf egosu yüzünden hasta ile düzgün ilgilenmeyen doktorlar gördüm.
Bence gayet güzel oldu. Herkes en iyi doktora gitmek ister puan verilip kendimizin secmesi cokiyi oldu hem böylece isteyenler muayeneye gelir. Umarım ülkemiz için yararlı olur
Ne bileyim sen bana hep atar yapıyorsun ters anlıyorsun cümleleri canimsin demene sasirdim lafta dahi olsa ☺ Doktorkediadayi diğer nickin o zaman silip tekrar gelirsen☺