Lütfen hepsini okuyup hepsi hakkında fikirlerinizi bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Temiz kırık hakkında birkaç fikrim var ama doğrumu bilemiyorum. Temiz kırık tam olarak nedir? Kemikler, temiz kırık olduğunda eskisinden daha mı güçlü olur yoksa daha mı zayıf olur? Ayrıca Tendonları, bağları, kemikleri beslenme dışında bir güçlendirme yolu var mı? Tendonlar ve bağlar beslenme ile güçlenir mi?
Temiz kırık hakkında birkaç fikrim var ama doğrumu bilemiyorum. Temiz kırık tam olarak nedir? Kemikler, temiz kırık olduğunda eskisinden daha mı güçlü olur yoksa daha mı zayıf olur? Ayrıca Tendonları, bağları, kemikleri beslenme dışında bir güçlendirme yolu var mı? Tendonlar ve bağlar beslenme ile güçlenir mi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kapalı kırık: Kemik bütünlüğü bozulmuştur. Ancak deri sağlamdır.
Açık kırık: Deri bütünlüğü bozulmuştur. Kırık uçları dışarı çıkabilir. Beraberinde kanama ve enfeksiyon tehlikesi taşırlar.
Eğer eklem bölgesinden farklı bir kırılma ise (tibia, fibula) tabi ki biraz daha kolay iyileşme sürecine girmektedir. Çünkü daha stabil ve hareketsiz bölgedir. Fakat kırık eklem bölgesinde ise durum biraz daha zor ve kaynaması da güçleşecektir.
Ayrıca ileriki yaşlarda kireçlenme geçirme ihtimaliniz en fazla genç yaştaki kırık bölgelerde olma ihtimali daha fazladır.
Kemikleri, beslenme dışında D vitamini depolamak için güneşlenmek ve egzersiz yaparak güçlendirebiliriz. Kırılan kemik bölgesi yakın zamanda alacağı bir darbede yine aynı bölgeden kırılma ihtimali yüksekken uzun dönemde iyileşmesini iyi tamamlamış bir kırık eskisi kadar sağlam olabilir.
Kemik gibi yine tendon ve bağlar da beslenerek ve egzersiz ile güçlenir. Sağlıklı günler dilerim.