Diz kapagi kütletmesi El bilegini kütletme El ayak parmagi Bel kütletme ćene Kisacasi boynum haric heryerimi kutletiyorum. Hic bir yerim agrimiyo.
AMA
Dizlerimi kütletmeyi onceden zevkine yapiyordum zorla bacaklarimi one arkaya sallayip sonra kütletmeye calisiyordum. Ama simdi tam bir mecburiyete döndü. Kendi kendine yururken kutluyo veya ben uzanirken veya ayaktayken kutletiyirum. Eger yapmazsam agriyo , bide bazen tutuluyo galiba kutletmeye calisiyirum olmuyo cok agriyo kutlese agri gecicek ama olmuyo bazen oyle oldugumda cokta zorlayamiyorum kemigim kirilir veya diz kapagim kayar diye... çenemde dizlerim gbi ama bende diş problemi var ondan çenemde rahatsizlik duyuyorum kutletmem gerekiyo gbi oluyo tel takarsam duzelirmis. Ama diz kapagima care ne? 😂 uzun sure yapmazsam unutulur gider mi ilerde kireclenme yapar mi? BOYNUM HARIC HER YERIM KUTLUYO MASAALLAH
AMA
Dizlerimi kütletmeyi onceden zevkine yapiyordum zorla bacaklarimi one arkaya sallayip sonra kütletmeye calisiyordum. Ama simdi tam bir mecburiyete döndü. Kendi kendine yururken kutluyo veya ben uzanirken veya ayaktayken kutletiyirum. Eger yapmazsam agriyo , bide bazen tutuluyo galiba kutletmeye calisiyirum olmuyo cok agriyo kutlese agri gecicek ama olmuyo bazen oyle oldugumda cokta zorlayamiyorum kemigim kirilir veya diz kapagim kayar diye... çenemde dizlerim gbi ama bende diş problemi var ondan çenemde rahatsizlik duyuyorum kutletmem gerekiyo gbi oluyo tel takarsam duzelirmis. Ama diz kapagima care ne? 😂 uzun sure yapmazsam unutulur gider mi ilerde kireclenme yapar mi? BOYNUM HARIC HER YERIM KUTLUYO MASAALLAH
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kütleme ile gelen sesler eklemler arasında bulunan ve eklemlerin daha rahat hareket etmesini sağlayan sineviyol sıvının sesidir. En rahat parmaklar kütler. Kapı menteşesini eklem makine yağını da sineviyol sıvı olarak düşündüğümüzde bu sıvının kaba taslak ne işe yaradığını anlayabiliriz.
Eklemler arasını kayganlaştırıp kemiklerin bir biri üzerinde kaymasını sağlayan bu sıvı eklemler zorlandığında sıkışır ve baloncuk yaparak patlar. Duyduğumuz ses de bu yüzdendir.
Daha bir çok görevi olan bu sıvıyı sorulursa belki ilerleyen zamanlarda detaylandıracağız.
https://www.youtube.com/embed/O_hyUVhbhuUŞimdi, asıl konumuz bunu yapmanın sağlık açısından etkileri nedir?
Eklemi kütletmek eklemde geçici bir genişletme yapar belki de bu yüzden rahatladığını düşünüyor insanlar. Fakat bu rahatlamanın sebebinin çoğunlukla psikolojik olduğunu söylemem umarım tüm büyüsünü kaçırmaz. :)
Yapılan bir araştırmaya göre parmaklarda yapılan kütlemenin elleri büyüteceği için elin kavrama yetisinin azalacağına yönelik sonuçlar çıkmıştır. Kireçleme yapması biraz şehir efsanesidir. Bu noktada parmak kütletmenin kireçlenme yaptığına dair kanıtlanmış bir çalışma yoktur. Ama en önemli çalışma bu soruya cevap niteliğinde. :) Bu çalışma ne kadar bilimsel sayılır bilmem. :) Ama Doktor Donal Ungerde çıtlatma parmaklarını kireçlenme yapar sözünü çok duymuş ki annesinin uyarılarının boşa olduğunu kanıtlamak üzere sol elini 50 yıl boyunca kütleterek sağ eline hiç dokunmadı. 36.500 çıtlatma sonrası iki eli de sapasağlamdı. :)
Bu bilimsel çalışma, Ungerde'ye 2009 yılında tıp alanında ıg nobel ödülü'nü kazanmıştır (nobel ödülü'yle bilimsel ve eğlenceli bir şekilde dalga geçen, bu tip "lüzumsuz" araştırmalara ödüller veren bir kurum).
Bu video ise benim öğrencilik yıllarımda araştırdığım parmak çıtlatma seslerim. :)
Sanırım boş işlerle uğraşan sadece doktor Donal Unger değilmiş. :)
😂😅 tesekkur ederim..
Ama eller buyur derken nasil buyuyor yani anlamadim
Çok minimal eklemlerin genişlemesinden dolayı kavramanın etkisinin azaldığına yönelik bir çalışma
Yaaa kavrama kabiliyetini vs bilmem ama birşeyi sıkarken güç kaybi yaşıyorum
Mesela bana deki " şu masayi yatgi koltugu kaldir de ne kadar agirlik varsa kaldir " de ama sık dem sıkamıyorum. Acaba bundan mi
Olabilir :) Siz en iyisi bu hareketten vaz geçiniz.