Bu aralar çok sık ağrı kesici ilaçlar kullanmaya başladım. Gün içinde çok stresli oluyorum akşam eve gelince kafamın içinde sanki yüzlerce maymun birbirine tecavüz ediyormuş gibi :( kafam acayip ağrıyor günde 3 Tane ağrı kesici kullanıyorum bazen 4 oluyor :( sizce bana ne gibi zararlar verir?
Doğal olmayan herşeyin illaki bir zararı vardır. Fazla ağrı kesici kullanmakta ileride bünyenin ona ihtiyaç duymasını sağlıyor bir ağrıyı sızıyı vucudun ağrı kesici olmadan atlatamayacak duruma gelecek neyse uzun lafın kısası bağımlı olursun. Fazla kullanmamakta fayda var.
Günde 3-4 oldukça fazla benim iki kez ağrı kesici attığım gün bile azdır. Ağrı kesiciler günü kurtarır. Eğer bir yerinizde bir rahatsızlık varsa o hastalık devam ettiği sürece ağrımaya devam eder. Fazla ağrı kesici ya da ilaçlar zamanla böbrek veya karaciğerin iflas etmesine neden olur.
Karaciğerine zaten çok fazla zararı var. Aynı zamanda mide ve bağırsağında kanamalara yol açabilir. Ülser riski var. Düzenli olarak kullanırsan böbreklerin işleyişini bozar.