Haftanın dört günü fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezine ve özel hastaneye giderek tedavi alıyorum, geldikten sonra çok yorgun hissediyorum kendimi ve uyku isteği oluyor, buna ne iyi gelir?

Haftanın dört günü fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezine ve özel hastaneye giderek tedavi alıyorum, geldikten sonra çok yorgun hissediyorum kendimi ve uyku isteği oluyor, buna ne iyi gelir?
Bu gibi durumlarda da en önemlisi su tüketimidir. Gün içinde bol su tüketmelisin. Sakın vücudunu susuz bırakma. Vücudunun enerjisini tekrardan ve hızla arttırmak için Omega 3 açısından zengin besinler tüketmelisin. Uyku düzenine dikkat etmelisin. Melatonin hormonu, uyku sırasında çok daha fazla salgılanır. Bu da hücrelerin daha hızlı onarılmasını sağlar. Geçmiş olsun 🌺
Uyumak, meyve yemek, bol su içmek
Enerji alabileceğin bazı yiyecek içecek kullanabilirsin ama kullanmadan önce doktora sormakta fayda var
Cevap
6Cevap
Mate ve nane yapraklarıyla demlenen çay, uyarıcı etkiye sahip olup birkaç kabuk tarçınla kan şekerini dengeleyerek daha enerjik hissetmeni sağlar.
Uyku ritmine dikkat et, Melatonin hormonu, hücrelerin onarımından ve yenilenmesinden sorumlu olduğundan kendini güzelce dinlendir.
Bir diğer aşama beslenme, Omega 3 kaynaklı grupları tercih etmen yararlı olacaktır. Omega 3’ten zengin besinsel kaynaklar kan akışını hızlandırıyor ve vücut enerjisini yüksek tutuyor.
Bol bol su iç (en az 8 bardak kadar) hem toksinlerden arınırsın, hem de vücudundaki metabolik süreçlerin düzenli ilerlemesini sağlar ve gün içinde kendini daha enerjik hissedebilirsin.
Yemene içmene dikkat ettikten sonra keyifli müzikler dinleyip ruhunu da beslemeyi ihmal etme.
Geçmiş olsun umarım bu tedaviler sana daha yararlı gelecektir.
Havuzu olan bir spor salonu diyorum
Vitamin vericek yiyecekler , bol su , duzenli uyku
Allah sifa versin hic fikrim yok
Sevgi
Adaçayı iyi gelir
En güzeli uyku bence
Kaplıcalar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Öncelikle, fizik tedaviye yeni başlayan hastalarımız için ilk uyarımız, ilk zamanlarda ağrı veya yorgunluk olabileceğidir. İleri dönemlerde sahip olduğunuz egzersiz toleransı arttıkça daha az yorulmaya başlayacaksınız.
Yapabilecekleriniz arasında ılık bir duş sonrası bacaklarınızı yattığınız yerden 10-20 cm yükselterek istirahat yer almaktadır.
Sağlıklı ve hareketli günler dilerim. :)
Hocam merhaba bende serebral palsi Parablezi yürüme Engelliyim haftanın dört günü gidiyorum geldiğim zaman bayağı bir yorgunluk oluyor desteksiz yürüme de çalışıyorum
Merhaba Volkan :) Hocalarının seni yorması aslında çok iyi bir şey benimde CP'li öğrencilerim var elimden çok çekiyorlar :) Unutma ki bunlar senin iyiliğin için yorulmadan ter dökmeden yaşam konforunu artırmamız pek mümkün değil. Sağlıklı ve Hareketli günler dilerim :)
Evet hocam haklısınız şu anda desteksiz yürüme çalışıyorum ama düşme korkusu yaşıyorum
Burada desteksiz yürüme çalışıyorum https://youtu.be/-JbqtZJH0cE 🙂
Evet ah şu düşme korkusu :) Öğrencilerimin çoğunda var düşebilecekleri zemin korumalı olmasına rağmen bunu yenemedikleri için yürümeleri çok gecikiyor. Korkuların yersiz olduğunu düşünce en fazla ne olacak ne kaybedeceksin deyip defalarca kendimi yere bıraktığım olmuştur :) Düşmekten korkma demek kolay ama bunu yenmeye çalış çünkü en büyük engellerden biri korkun.
Evet hocam inşallah çok teşekkür ederim